|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   regres
7.10.2007 23:07:11   
Anonimen
V novi službi sem se zaposlila maja, prej sem bila nezaposlena. Ali mi letos pripade regres (po 6mesecih) in kdaj? Kako je pa glede na to, da je bil prvi del regresa izplačan že februarja, drugi, manjši del pa še ne?
Če mi kdo zna odgovorit...hvala!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: regres
7.10.2007 23:09:44   
Anonimen
Ker si se zaposlila v prvi polovici leta, ti regres pripada,to je sorazmerno letnemu dopustu. Izplačanega moraš dobiti konec leta, decembra.
Drugo leto dobiš celega, če imaš pogodbo za celo leto ali za nedoločen čas.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
7.10.2007 23:21:56   
živa
Kolikor vem, ti pripada celotni regres za letos, ker boš v letošnjem letu delala več kot pol leta, izplačajo pa ti ga, ko pridobiš pravico do celotnega dopusta, kar je po pol leta dela (torej v tvojem primeru novembra).

Lp,

živa

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
8.10.2007 16:07:49   
blak
Lahko še jaz nekaj vprašamuser posted image .

Zaposlila sem se s 1. septembrom. Mi pripada sorazmeren del regresa ali ne? Kdaj ga, če ga, dobim izplačanega?

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
8.10.2007 19:40:24   
benika
Kolikor vem, ti pripada celotni regres za letos, ker boš v letošnjem letu delala več kot pol leta, izplačajo pa ti ga, ko pridobiš pravico do celotnega dopusta, kar je po pol leta dela (torej v tvojem primeru novembra).

Ne pripada ji cel regres temveč le sorazmeren del, se pravi za 6 mesecev. Ta naj bi bil izplačan decembra.

blak, do regresa je delavec upravičen po 6. mesecih delovne dobe v podjetju, se pravi, da bi regres morala dobiti izplačan aprila 2008.

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
8.10.2007 19:43:42   
Snowflake
odvisno kako izplačujejo regres...mi ga dobimo v dveh delih...prvi je maja, drugi pa novembra.
če bi bila pri nas v službi, bi sedaj dobila polovico regresauser posted image

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
8.10.2007 19:47:41   
Anonimen

Ne pripada ji cel regres temveč le sorazmeren del, se pravi za 6 mesecev. Ta naj bi bil izplačan decembra.

Tole enostavno ne drži, pripada ti cel regres, ker boš zaposlena v tem letu več kot šest mesecev. Vprašaj v računovodstvu ali pri direktorju.

Blak, tebi pripada sorazmeren del, torej 4/12 ali 1/3 regresa. Tudi tise pozanimaj v računovodstvu ali pri direktorju.

(odgovor članu Snowflake)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
8.10.2007 20:50:55   
sazi
točno tako, kot pravi Al bina

mene so v 1. službi uspeli prikrajšati za nekaj dni dopusta in tudi za del regresa - žal takrat še nisem toliko obvladala zadeve in se tako globogo vrgla v zakon o delovnih razmerjih

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
8.10.2007 21:43:55   
Anonimen
Iz ZDR:
131. člen
(regres)
(1) Delodajalec je dolžan delavcu, ki ima pravico do letnega dopusta, izplačati regres za letni dopust najmanj v višini minimalne plače.

(2) Regres se mora delavcu izplačati najkasneje do 1. julija tekočega koledarskega leta.
   (3) S kolektivno pogodbo na ravni dejavnosti se lahko v primeru nelikvidnosti delodajalca določi kasnejši rok izplačila regresa, vendar najkasneje do 1. novembra tekočega koledarskega leta.
   (4) V primeru, da ima delavec pravico le do sorazmernega dela letnega dopusta, ima pravico le do sorazmernega dela regresa.

161. člen
(pridobitev pravice do letnega dopusta)
Delavec pridobi pravico do celotnega letnega dopusta, ko mu preteče čas nepretrganega delovnega razmerja, ki ne sme biti daljši od šestih mesecev, ne glede na to, ali delavec dela polni delovni čas ali krajši delovni čas od polnega.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
8.10.2007 21:45:41   
Anonimen
Regres je sorazmeren z dopustom. Če imaš ves dopust, ti pripade cel regres.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
9.10.2007 15:09:05   
blak
Hvala, pupce. user posted image
Samo da vem, da me ne bojo spet nategovali po nepotrebnem.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?