SpeliG
|
Čist mimogrede, Sirenetta, ti si tudi aprilčica, se te še spomnim s foruma, škoda ker se ne oglasiš več. Tudi naša dojenčica ima refluks, ampak tudi nimamo zdravil. Pri nas smo ga prepoznali nekje pri njenem enem mesecu, zdaj smo stari štiri mesece, pa ga imamo še vedno. Meni je bilo že v začetku rečeno, da mine (najpogosteje) z gosto hrano, zato otročkom z refluksom ponavadi priporočajo uvest GH po četrtem mesecu. Jaz sem zaradi tega nehala dojit, ful je bilo slabše po dojenju in zato smo prešli na Aptamil AR. Naša sicer nikoli ni nevem koliko polivala, se ji je pa dvigovala kislina in to lahko tudi po devetih urah spanja (zelo pridno namreč spi ponoči že od začetka). No, po tem mleku se je občutno izboljšalo in tako smo nekako "zgurali" do četrtega meseca, ko sva dobile luč za postopno uvajanje GH. Ker refluks imamo še vedno, samo je uravnavan s tem mlekom. Matic, jaz te ZELO razumem, vem da je grozno, meni je bilo tudi na začetku. Včasih se je ponoči davila, ker se ji je dvigovala kislina, na začetku smo mislili da je skoz prehlajena, v resnici pa je imela polno grlo mleka... Še vedno jo nosimo pol ure po hranjenju kot štafeto, previjalna je še dvignjena, posteljica za malenkost manj (ker se že tako vrti po posteljici, da jo najdemo z glavo navzdol in nogami v luft...). Ampak vse mine in verjemi, da bo tudi pri vas šlo na boljše. In ne misli, da bo zaradi tega vaš kaj zaostajal za drugimi - mene je skrbelo, kako se bo naučila past kravice, pa obračat se, če pa ne sme ležat na ravni podlagi niti pet minut - takoj kolca. Že zdaj zna vse to, je prav zadovoljen otroček in sem dojela, da vse te njene "težave" bistveno bolj motijo mene, kot pa njo... Srečno!
|