SaaS
|
Moj sin je imel takšen gastroezofagealni refluks. Polival, no kar bruhal je ves čas. Ne samo po obroku, še dve uri po obroku je bruhnil ven. Na začetku sem ga po štirikrat, petkrat na dan preoblačila, potem pa sem uvedla slinčke. Pa jaz sem se vsake toliko mogla preobleči.. Pleničk smo pomočili pri vsakem dojenju po tri, prali vsak dan en stroj.. Meni so svetovali čim večkrat podirat kupčke, kar med dojenjem. Po dojenju vsaj še pol ure v pokončnem položaju, preden ga nazaj položiš v posteljico. Moram reči, da sem res tudi ponoči vztrajala in ga vsaj še pol ure držala na rami, preden sem ga položila nazaj. Pa dvignjeno ležišče za 30°. No, čez dan je ležal na tako dvignjenem, ponoči pa malo manj, ker je enostavno preveč lezel dol, kljub temu da sem mu podložila pod ritko in hrbet pleničko. Pediatrinja naju je poslala na preglede na pediatrično kliniko v ljubljano. Tam so pač ugotovili, da ima refluks, ampak saj ni kaj. Vzeli so mu kri, blato, urin. Če se prav spomnim so tudi slikali trebušček. Predvsem pa so mu merili kislost tekočine, ki jo izbruha. To pa ni nič kaj fino po mojem. Čez nosek mu porinejo neko zadevico, ki meri kislost in nivo, do kam seže ta kislina, ki se dviguje z bruhanjem. Otrok ima potem 24 ur to v grlu (ne vem do kam seže), iz noska pa priklopljeno na napravico, ki jo imaš ti ves čas pri sebi. Ves čas zapisuješ, kdaj je, kdaj spi, kdaj leži... Mislim, da je predvsem zoprno, ko mu to vstavljajo, potem pa niti ne ve, da ima kaj notri. Pozabila, kako se te preiskavi reče. No, pri nama so izvidi pokazali, da kislina ni tako huda in to je bilo to. Potolažili so me, da se to neha najkasneje pri približno 8-9 mesecih. meni se je takrat to zdela cela večnost. No pa je šlo mimo. Smo se navadili in pri slabih 8m se je res nehalo. Pa še en problem sva imela. Včasih se mali enostavno ni hotel dojiti. Ko sem ga dala k sebi, cel halo, vik in krik. Sem bila včasih čisto obupana. Ni bilo šans, da bi pil. Ponavadi je potem zaspal in ko se je čez kakšno uro zbudil, se je dojil, kot da prej ni bilo nič. Mi je zdravnica na pediatrični rekla, da je to povezano s polivanjem oz. bruhanjem. Otrok poveže to z dojenjem, nekako dojame, da mu po hranjenju nekako ni najbolje in če ni sile, če ni hudo lačen, pač noče jesti. Upam, da sem ti kaj pomagala z odgovorom. Res, pa se tole polivanje potem neha in kar pozabiš, da je bil kdaj problem. Se navadiš, otrok pa verjetno itak ne dojema tega tako kot mi.
|