|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   redna denarna socialna pomoc
31.8.2009 7:46:27   
Anonimen
pozdravljene!
zanima me, kaksen je cenzus za prejemanje redne denarne socialne pomoci.
namrec:
po koncani porodniski, imam res zelo malo moznosti, da dobim nazaj sluzbo v kratkem casu.
zato se obracam na vas, ce katera ve, koliko denarja od socialne bi mi pripadalo, s tem, da moj moz prejema priblizno 470€ neto OD, jaz pa bi bila po koncani porodniski brez dohodkov.
imava pa tri otroke.
kolikor sem se pozanimala, pripada na druzino nekako takole:
100% od X za prvega odraslega
70% od X za drugega odraslega
30% od X za vsakega otroka
zdaj pa me zanima koliko je X (cenzus)
in koliko € bi pripadalo meni.
upam, da sem dovolj razumljivo napisala in hvala v naprej!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: redna denarna socialna pomoc
31.8.2009 7:49:15   
tailor
ja otroške bi verjetno dobila najvišje ,+soc
otroške si lahko sama zračunaš odvisno koliko otrok imaš v vrtcu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
31.8.2009 7:50:16   
Anonimen
ja, za otroske mi je jasno. zanima me kolkiko bi bilo socialne.
kolko je cenzus za 5 clansko druzino, ki ima 470€ mesecnih dohodkov.

(odgovor članu tailor)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
31.8.2009 7:55:21   
Anonimen
tole sem nasla:

od 1.7.2008 osnovni minimalni dohodek se spreminja 1.januarja za tekoče leto 221,70 EUR SAMSKA OSEBA 221,70 EUR DRUŽINA - prva odrasla oseba 155,19 EUR vsaka naslednja odrasla oseba, razen otrok 66,51 EUR otrok, ki so ga starši dolžni preživljati 66,51 EUR povečanje za enostarševsko družino
se pravi, da ni meni pripadalo:
221,70+
155,19+
  66,51+
  66,51+
  66,51
------------
575 prb.

minus 470(kolkor dobi moz)

uf, po tem izracunu pride 100€user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
31.8.2009 7:55:46   
lukec
Višina denarne socialne pomoči za druge upravičence se določi kot razlika med minimalnim dohodkom, ki pripada upravičencu, in njegovimi dohodki, ugotovljenimi na način, ki ga določa zakon. Višina denarne socialne pomoči za družino se določi kot razlika med seštevkom minimalnih dohodkov, ki pripadajo posameznim upravičencem oziroma družinskim članom, in dohodki vseh družinskih članov.

Višina minimalnega dohodka za posameznega družinskega člana je v razmerju do osnovnega zneska minimalnega dohodka določena po naslednjih merilih:
  • prva odrasla samska oseba v družini: 1
  • vsaka naslednja odrasla oseba v družini: 0,7
  • otrok do 18 let in polnoletni otrok, ki so ga starši dolžni preživljati zaradi rednega šolanja: 0,3.
Višina minimalnega dohodka za enostarševsko družino se poveča za 30% osnovnega zneska minimalnega dohodka.

Če imate del sredstev sami in so nižji od navedenih zneskov, znaša denarna socialna pomoč le razliko do določene višine v tabeli.

Denarna socialna pomoč se vsako leto januarja uskladi z rastjo življenskih stroškov.

user posted image Samohranilka/ec in otroci s preživnino nad 66,51 EUR 288,21 EUR

user posted image Zakonca: 376,89 EUR

user posted image Enoroditeljska družina in 1 otrok: 354,72 EUR

user posted image Enoroditeljska družina in 2 otroka: 421,23 EUR

user posted image Enoroditeljska družina in 3 otroci: 487,74 EUR

user posted image Enoroditeljska družina in 4 otroci: 554,25 EUR

user posted image 3 - članska družina: 443,40 EUR

user posted image 4 - članska družina: 509,91 EUR

user posted image 5 - članska družina: 576,42 EUR

user posted image 6 - članska družina: 642,93 EUR

user posted image 7 - članska družina: 709,44 EUR

user posted image 8 - članska družina: 775,95 EUR

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
31.8.2009 7:57:55   
Anonimen
lukec, lih to sem zdj gledalauser posted image
se pravi da moram od 5 - članska družina: 576,42 EUR

odstet mozev dohodek, ane?

(odgovor članu lukec)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
31.8.2009 9:15:09   
lukec
Ja, mislim da vam potem pripada razlika do tega zneska (Velik ne???). Potem pa mislim, da bi morali tud kakšno izredno dobit, na primer za šolske potrebščine, al pa za kurjavo, za to je pa treba prinest račune.

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
31.8.2009 10:35:11   
Anonimen
aha, lukec hvala!
mislim, da bo treba jit kar cimprej nazaj delat!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lukec)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
8.9.2009 12:27:15   
Mija79
ja bo drzalo pripada vam razlika do minimalnega dohodka,ravnokar sem sama dobila odlocbo,ker moje nadomestilo ni dosegalo minimuma,dodelijo ti redno socialno za najvec pol leta imas pa se moznost za enkratno izredno socialno pomoc ,ki jo lahko vzames tudi za poloznice ter ze ostalo nasteto....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
9.9.2009 0:16:45   
mojca345
zdele mi je prijatelj povedal, da je dobil ta mesec še nek dodatek...koker nekih 150 eur... da to zdej država koker nekaj zvišuje.... sploh ni vedel, da bo kaj več...šele na računu je videl, da je več in mu ni blo jasno od kje že...

Hanika, čakava TE. Tvoja starša.

(odgovor članu Mija79)
Neposredna povezava do sporočila: 10
9.9.2009 6:37:38   
Kerensa*

IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute
se pravi da moram od 5 - članska družina: 576,42 EUR odstet mozev dohodek, ane?

Točno tako. Pa tudi morebitne preživnine, starševski dodatek in zaslužke preko študentskega servisa.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
9.9.2009 20:26:52   
Tehtnica25
Mene pa zanima, ce mi kot materi samohrranilki, z enim otrokom (zivim pri svojih starsih) pripada denarna socialna pomoc?

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
10.9.2009 8:36:06   
Kerensa*
Samo zato, ker si samohranilka (ali enostarševska družina?), zagotovo ne. Najpomembnejši podatek je to, ali si zaposlena ali ne.
Če si zaposlena, potem ti DSP pripada samo v primeru, da imaš dohodka netto manj kot cca. 300€ (plača + preživnina). Pa še to dobiš samo razliko.
Če nisi zaposlena, ti načeloma pripada, vendar ti od zneska cca. 300€ odštejejo znesek preživnine, poleg tega pa ti smejo odšteti ne vem točno koliko %, ker živiš pri starših (kar za njih pomeni brezplačno bivanje, torej ne potrebuješ polne DSP). Temu se načeloma da izogniti z najemno pogodbo, vendar je zadeva spet vprašljiva - CSD-ji na te najemne pogodbe gledajo zelo skeptično, saj vedno, da so v 99-ih % primerov fiktivne, poleg tega pa smejo zahtevati tudi dokaz, da je najemna pogodba prijavljena v registru najemnih pogodb pri Stanovanjskem skladu, kar pa za starše pomeni, da morajo plačati davek od oddaje nepremičnine v najem, ki pa znaša 25% zneska najemnine. V tvojem primeru se zadeva najbrž sploh ne splača. Če bi napisali najemnino 100€/mesečno, je to 1.200€/letno, na kar je davka 300€. Ti bi jih malce težje plačala, če bi imela samo toliko mesečnega dohodka, kajne?

(odgovor članu Tehtnica25)
Neposredna povezava do sporočila: 13
10.9.2009 11:27:07   
Tehtnica25
 Drugace sem bez sluzbe (sem pravkar koncala srednjo solo) tako da nimam svojih rednih dohodkov...
             Hvala za odgovor!

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.