|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   red pri novorojencku
29.4.2005 10:32:29   
Naja31
JUHU!

Moj fantek je star 20 dni in nimamo popolnoma nobenega reda pri spanju, dojenju, previjanju. Nikoli ne vem ce bo spal 1 uro ali 4 ure, za vecerno spanje pa tudi kdaj zaspi ze ob 9ih, ali pa ob enih. No, sama se do zdaj niti nisem sekirala, saj si mislim, da je ja prezgodaj, da bi imel kaksen red, potem pa srecam vceraj prijateljico, ki ima fantka 10 dni starejsega od mojega in mi pravi, da njen vsak vecer spi od osmih do enih, ga podoji in potem spi do sedmih.
No, zdaj sem se pa zasekirala, da mi ne delamo kaj narobe.
Jaz vseeno mislim, da ima ona sreco in da je se prezgodaj. ALi pa sama sebe tolazim :zmeden:

Lp,Naja



Neposredna povezava do sporočila: 1
   red pri novorojencku
29.4.2005 10:52:54   
Rozalija
Po moje ima ona srečo. Ali pa pretirava.


(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   red pri novorojencku
29.4.2005 11:09:22   
Martina27
Pozdravljena!

Sma imam sinčka starega dva meseca in pol,kmalu bo tri.Tud moj ko se je rodil ni zaspal do enih,veh,včasih celo treh zjutraj,kolegice pa so mi govorile,kako njihovi lepo spijo.Veš eni so pač takšni drugi spet drugačni,no zdaj pri dveh mesecih pa mi zaspi nekje okrog 22 ali 23 in mi spi do sedmih zjutraj.Saj takšni mali dojenčki-novorojenčki še ne morejo imet reda,vse pride samo po sebi,boš videla da si bom sam našel čas.Mo j je začel takole spat šele pred kakšnim dobrim tednom.Jaz mislim,da se zaradi tega nič ne sekiraj,vse se bo uredilo.


lepo se imejta in se cartajta


Martina in žan tai:sloncek:

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   red pri novorojencku
29.4.2005 11:12:08   
dory
Tvoj mali je se premajcken,da bi vzpostavljala en red....absolutno...jaz sem ga pri svojemu zacela nekje okrog treh mesecev,pa so me drugi zacudeno gledali...ampak se je obrestovalo...ker starejsi ko je otrok,tezje ga navajas,saj sam osvoji svoj bioritem,ki ga vedno tezje zbijat in navajat na novo...moje mnenje torej,nekje okrog treh mesecev :)

Aja ponoci pa se pri enem letu ne spimo in tamal vztraja na svojem:zmeden:

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   red pri novorojencku
29.4.2005 11:18:22   
tia&silvija
Mi smo celi prvi mesec zaspali nekje od polnoči do 3 zjutraj. No nekje od meseca in pol starosti sem pa začela gledati tako, da je popoldan (od cca 16 ure naprej) nisem pustila zaspati. Potem smo se ob cca 19 uri šle kopati, po kopanju smo jedle in je bila že tako zaspana, da je lepo zaspala in spala do jutra.

Mogoče se ti zdi, da smo začele prezgodaj uvajati red ampak moram priznati, da se je nam obrestovalo. Sedaj smo stari 6m in že 4 mesece spimo od cca 19 ure do 7 ure zjutraj.

Vsaka bebica je drugačna in upam, da bo tudi vama kmalu uspelo vzpostaviti red. Ne pa hiteti, saj se bo ritem slej ko prej uredil.

LP, S&T

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   red pri novorojencku
29.4.2005 13:28:32   
SISI25
Moja dva sta stara 5 mesecev pa še nimata čisto določenega reda. Zvečer greta sicer ponavadi spat ob isti uri ampak se zbudita enkrat od 5-7, čisto odvisno, ampak čez dan pa nikoli ne vem kdaj in koliko bo kdo spal. Včasih spita pol ure včasih pa dve. Čisto odvisno.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   red pri novorojencku
29.4.2005 15:16:59   
Soncnica
Hoj!

Moj mali je star dober mesec in edino pravilo, ki drži pri nas je to, da pravil ni. To velja tudi za spanje. Sva pa z možem ugotovila, da če ga čez dan zbujava na 2 uri, potem ponoči spi cca 4,5 ure non stop. Tega se poskušamo kar držati zato, da se lahko ponoči vsaj malo naspimo.

lp

sončnica

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   red pri novorojencku
29.4.2005 15:25:11   
BONI*
Ona ima srečo, lahko pa se kaj hitro obrne, potem pa boš ti imela srečo, ona pa bo:zaspan:
Mi smo začeli ˝red˝ uvajati, ko je bil Luka star dobra 2 meseca- kako? to pa je druga zgodba-zelo dolga;)

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   red pri novorojencku
29.4.2005 17:13:54   
rainbow
Ne se sekirat, smo na istem, tako malo dete ne more imeti nekega strogega reda, bo pa počasi nastal. Ampak ne po tvojem, po njegovem.
še je čas...

lepo se imejte:metulj:

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   red pri novorojencku
29.4.2005 18:59:13   
Minki
Živjo,
tudi moj Nejc je danes star 20 dni in reda še ne pozna. Previjanje je še najmanjši problem, fant bi se dojil tudi po 1,5 do uri, spal bi od 10 min do 2 uri čez dan in ponoči mu uspe v eni rundi prespati 3,5 ure. Spi pa najrajši na meni, tesno poleg mene ali pa na atiju. Tako, da je ful pestro. Sem že čisto pozabila kako je če greš lahko normalno na WC, kaj šele da normalno kaj poješ. Ker se dojimo imam zelo boleče bradavice, čeprav se trudim da se pravilno pristaviva. A tvoj tudi veliko joče? Naš je tak, da takoj ko se zbudi in če jaz še nisem v pravilnem položaju že joče, kar zna biti malo utrujajoče, pa še takoj mi prične mleko iztekat, tako da sem non stop mokra. Upam, da se bo kmalu kaj spremenilo, ker je včasih kar kriza. Utrujajoče. Zanimam me kdaj se je pri bolj izkušenih mamicah pojavil nek red ko so začele uživati s svojimi bebicami?

LP

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   red pri novorojencku
29.4.2005 19:05:51   
Naja31
zivjo Minki,

mislim, da se tvoj Nejc obnasa zelo podobno kot moj Marko. spi ali 15 minut, ali 3 ure, dojil bi se ali cez pol ure, ali pa sele cez tri. Meni je patronazna rekla, da ni nic narobe, ce se doji na eno uro, samo ce je manj, naj raje pocakam, da mine ena ura.
Tudi moj najaraje spi pri meni, da mene potem sredi noci zagrabi krc, ker se sploh ne premikam. Pol noci prespi v svoji posteljici, po prvem dojenju ga pa k sebi vzmamem.
Joce pa takoj ko se zbudi in je tudi cela panika, ce ne dobi takoj za jest. Edino ponoci se zgodi, da ne zajoka takoj, ampak najprej nekaj menca in ga medtem jaz ze k sebi vzamem, se preden razvije sireno. Ce pa to prenasanje do najine postelje traja predolgo, pa tudi zajoka. Jaz komaj cakam, da se bo zacel oglasati tudi kako drugace kot z jokom.
No, pri nama je ta razlika, da je previjanje velika travma. Tako da ga zdaj anjprej podojim in potem previjem, pa je malo bolje. Pa se najraje se pokaka med dojenjem, tako da imam tako prisparano dvojno delo.

Veliko uzitkov s tvojim Nejcem, Naja

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   red pri novorojencku
29.4.2005 19:11:15   
Minki
Bok Naja,
hvala in tudi tebi želim, da bi veliko uživala z Markotom.
Kar se pa tiče dojenja si me pa mislim narobe razumela. Nejc visi na dojki od 1,5 do 3 ure. Potem pa spi kratek čas in bi se spet dojil. Pravzaprav sem MAMI DUDA. Je pa kar hud če mu jo vzamem ko se on če carta.:( Tko da upam, da se vidva hitreje podojita.

LP

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   red pri novorojencku
30.4.2005 13:13:49   
Naja31
joj, jaz sem tudi mami duda.
Ce pa mu jo vzamem totalno znori.
Zdaj sem mu parkrat probala pravo dudu dati v usta in je dvakrat celo uspelo. Prej je samo se bolj znorel, ce je nekaj vlekel, potem pa ugotovil, da iz dude pa nic ne pritece :)

Upam, da bo kmalu bolje.

Lp. n


(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   red pri novorojencku
30.4.2005 13:54:10   
Primoza
Ona ima srečo. Edino kar lahko delate so kakšni rituali npr. da ga kopate zvečer pred spanjem, ga pri tem polivate s skodelico z vodo po telesu in ga tako poskusite izmučiti.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   red pri novorojencku
30.4.2005 18:03:51   
cleopatra
Ko bosta prebrodla prva dva meseca, bosta na ''konju''. pol bo čist druga zgodba. Vsaj ponavad je tko; res pa da izjeme potrjujejo pravila.

Pr nas sta bila prva dva meseca :hudicek:, naokrog sm hodila kot mesečnik, vsak teden smo mel kakšen drugačen ritual za uspavanje; zdej pa zvečer skor ne opazm kdaj tamala zaspi in spančka vse do jutra.

Verjemi, da bo kmalu bolje in da boš že čez mesec ali dva pozabila kako je bilo, ko ni bilo nič po nekem ustaljenem redu.

pa, pa
cleo;)

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   red pri novorojencku
5.5.2005 17:40:59   
Sasak
Kako pa ste začeli uvajati red oz. urejati bioritem? Tudi mi se trudimo, da bi okoli 20h začeli z večernim obredom kopanja in hranjenja. Ampak nam ne uspeva najboljše. Večkrat se nam zgodi, da bi naša jedla ob 19h in seveda ob 21h noče še enkrat, saj si je kar sama prestavila hranjenje na približno 4 ure. Tudi čez dan nikoli ne vem kako se bo obrnilo, saj je vse odvisno od tega kdaj se zjutraj zbudi, koliko in kako dolgo spi...
LP
Saša

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   red pri novorojencku
5.5.2005 17:51:58   
Jančika_
Sasak, če hoče jesti ob 19ih, prestavite večerni obred na 18.00 in naj gre pač prej spat. Naš 9-mesečnik se je okoli 3. meseca sam prestavil na pol sedmo uro, prej sva ga dajala spat ok. sedmih.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kaj najbolj škodi otrokovemu imunskemu sis...
Preverite, kateri so največji sovražniki otrokovega močnega imunskega sistema in s tem njegovega zdravja.
To je razlog, zakaj se dojenčki zbujajo po...
Strokovnjaki so prišli do razloga, zakaj se dojenčki ponoči zbujajo. Raziskave so pokazale, da gre za evolucijo oziroma ...




PORODNIŠNICE
nataly33

S katero porodnišnico ste bile najbolj zadovoljne?

Ljubljana (40%)

Postojna (34%)

Novo mesto (11%)

Jesenice (9%)

Trebnje (5%)


Število vseh glasov: 148

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!