Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
reakcija prebavil na GH ? 19.9.2006 10:05:47
|
|
|
|
DrejcDrejc
|
Naš mulček je star 5 mesecev in odkar smo začeli dodajat GH, je čisto drugi. Postal je prava tečnoba, kar naprej ga nekaj zvija, kakanje je cel projekt, pa čeprav ima vredu blato, kr naprej rabi pozornost, sam sploh ne zdrži več, ponoči ga je začel biksat z zbujanjem, pa se nikoli prej ni... sploh ga ne prepoznam več! Ampak pri petih mesecih in nekaj čez je vendarle potrebno začet počasi z GH, a ne? Do sedaj je jedel itak samo riževo kašico (tisto, ki se zmeša z adapiranim mlekom) in jabolčni frutek, danes mu pa korenček nameravam skuhat. Pa me je kr strah... A je to normalno, da otrok tako reagira na GH? Se ostalim tudi to dogaja? Se mi zdi, da je bil prvi mesec življeja, ko se je na mleko privajal, enako "čuden" kot zdaj, ko se privaja na GH. A je to res tak rompompom v otroških prebavilih?!
|
|
RE: reakcija prebavil na GH ? 19.9.2006 10:24:37
|
|
|
|
Jančika_
|
Če se ti zdi, da ga matra prebava zaradi goste hrane (kar je več kot možno), počakaj še kak mesec. Pri petih mesecih sicer se še res ne mudi. Mogoče je za tvojega pikeca še prezgodaj, če ima bolj občutljiva prebavila. Jaz sem pri Vasji začela pri šestih mesecih, pa pri tamalem bom tudi. Aja, rižek zapira, pa korenček tudi. Mogoče bi ga kaj drugega manj matralo. Mimogrede - na tejle slikici vama je pa obema zelo podoben .
|
|
|
|
RE: reakcija prebavil na GH ? 19.9.2006 10:32:06
|
|
|
|
natalia
|
se strinjam. lahko pa začneš s sokovi, blagimi. lp
|
|
RE: reakcija prebavil na GH ? 19.9.2006 10:50:28
|
|
|
|
cuma
|
Ja! GH je kar šok za prebavila! Moja je pri 4,5 mesecih dobila prve pol žličke jabolka in korenčka. Po dveh dneh je začela pospešeno kakati in to po 4-6krat na dan po malo in precej redko. Vem, da sem vprašala P, pa je rekla, da je to normalno in da se otroci različno odzovejo na novo hrano - eni so zaprti, druge odpre....v glavnem počasi in pozorno...delaj pavze med enim novim živilom in drugim (vsaj 3 dni) in bo! Lp cuma
|
|
|
|
RE: reakcija prebavil na GH ? 19.9.2006 11:44:57
|
|
|
|
DrejcDrejc
|
Jančika, sem vesela tudi tistega spodnjega komentarja . Vajina dva sta pa prava cukra - kapo dol, da mamice zmorete po dva ali več razgrajačev v bajti, pa saj se vse povrne, ko so pa taki simpatični štruklčki, a ne? Sicer sem razmišljala, da je mogoče prezgodaj, pa ne vem, se mi zdi, da ima potem kar naenkrat preveč novega za preizkusit, če pozno začneš z uvajanjem... No, bom zaenkrat ostala pri rižeku. Katera hrana pa ni "problematična"? Če banane zapirajo, jabolka so težka, korenček tudi... pa so to običajno prve stvari, ki jih daš dojenčku...? Pa hvala za odgovore!
|
|
RE: reakcija prebavil na GH ? 19.9.2006 13:48:55
|
|
|
|
mml
|
Jaz mislim, da med lahko hrano sodijo bučke, krompir, koleraba,...cvetača že zna napenjat... sicer pa mislim, da ni nobenega razloga, da bi se ti mudilo z uvajanjem GH. Mi smo sicer začeli pri 5.5 M, ker ni zadosti pridobila na teži, samo do 6.5 M nismo prišli nikamor, pojedla 2 -3 žličke in konec, no potem je šlo pa hitreje (čeprav še vedno ni ne vem kakšen jedec...)
|
|
RE: reakcija prebavil na GH ? 19.9.2006 22:10:23
|
|
|
|
Jančika_
|
A veš kako je - najprej se zdi, da je toliko novega za uvesti, potem ti pa kar naenkrat zmanjka idej. Pa kasneje tudi začneš uvajati nove okuse z manjšimi intervali, vsaj moja izkušnja je taka. Od začetka sem tri dni dajala eno stvar, potem se mi pa ni dalo več komplicirati in razmišljati, pa sem šla prosto po Prešernu - en da to, drugi dan ono (otrok je pa itak pojedel samo eno žličko in se kremžil zraven ). Tako da mislim, da mogoče malo počakaj, pa potem počasi naprej s kakšnimi bučkami, krompirjem,..., kot je že napisala mml.
|
|
|
|
RE: reakcija prebavil na GH ? 20.9.2006 19:20:59
|
|
|
|
katerina
|
drejcdrejc, zdi se mi, kot da opisuješ našega fanta! nenavadna nočna zbujanja, povečana potreba po pozornosti, težje uspavanje podnevi ipd.... ma ne vem, če je res samo uvajanje krivo, meni je patronažna rekla, da je to tako obdobje, ko je tako obnašanje pogosto. stopnja v razvoju pač, ko otroci dobijo toliko novih vtisov, da jih težko predelajo. ali kaj pa jaz vem? tudi mene zanima, kje je keč?? glede gh se pa tudi nam ne mudi. zaenkrat sploh ne ve, kaj bi počel s hrano v ustih. če ima srečo, jo pogoltne, če ne, pač najde drugo pot iz ust. glede na polno dojenje se ne sekiram, počasi (nama obema) bo že uspelo. aja, pa tudi kaka drugače, točno tako kot ti praviš. nič novega ti nisem povedala, le toliko podobnosti je, da sem se morala oglasiti. očitno imamo podobne izkušnje! srečno!!
|
|
|
|
RE: reakcija prebavil na GH ? 26.9.2006 23:30:42
|
|
|
|
Vesnika
|
drejcdrejc, mojega malega je tudi začelo zapirat, ko sva začela z uvajanjem GH, potem pa sem na enem od forumov prebrala, da proti zaprtju pomaga slivov sok od HIPP-a. Zdaj mu dam vsak drugi dan par požirčkov tega sokeca, pa kar pridno in redno kakcamo...
|
| Stran: [1] |
Kdaj imeti drugega otroka?jagodka7Idealna razlika med sorojenci1 leto (
16%)
2 leti (
31%)
3 leta (
35%)
4 leta (
8%)
5 let (
5%)
6 ali več (
6%)
Število vseh glasov: 324Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!