puncica
|
Ojla bini No pri nas je nekaj podobnega: sicer ne počne nevarnih stvari pa to ampak ko imam našega malga v naročju in ona to vidi se začne dret NEN, NEN, kar pomeni da bi ona šla k men, pa da naj dam Vida v postlco, pa joče kot dež. Tud men je hudo. Hvala bogu popoldne skrbi večino zanjo ati, jaz pa za malega, tako da se zamoti. Včeraj pa sem bila sama doma, je pač pogostil ati sodelavce v službi in je bilo GROZA OD GROZE Trikrat sem se zjokala , dvakrat tako zadrla na tamalo da je mene srce bolelo , celo po rit sem jo , bila živčna in vsa tečna, skakala od tamalga do punčice, ko se ni punčica drla se je tamal, ko se ni tamal se je punčica, skratka totalna groza in če bi jaz to prenašala vsak dan, pa sej se mi še zmeša mater. In kot zakleto takrat ko bi jedla punčica je tamal lačn, zdej pa kok nej dojim, pa tamali mažem kruh z marmelado, a mi je nekako uspelo, ker ko se ona naprtdne bo jedla. Cel popoldan je gledala samo risanke, saj le tako sem imela mal miru in v miru podojila. tamal se bi mi pa tud dojil vsako uro, včasih vsake pol ure, pa vse to sfolgat, res občudujem mamice, ki so za vse same, ker jaz ne vem če bi bila sposobna. No še mal rešitev: - Ko se začne dret da bi šla v naročje, rečem, da naj sede na mojo nogo in jo mal guncam, tako hi konjiček in ji zraven pojem. - velikokrat ji rečem če bo pomagala previt al pa skrbet za dojenčka, pa da naj prinese zoknčke, pa da naj prinese pleničko, skratka sodeluje, večraj je celo sama prinesla banco da bova tamalga skopale - pa prinese si pručko, ko jaz dojim na postli, pa ga boža, pa jo sprašujem če ma mehke laske, pa kje ima rokice, pa ji kažem kako majhne rokice ima, pa nogice, pa noska, pa kako mehke laske ima, pa da pije mlekca pri mamici, janja pa je že velika pa pije mlekec od kravice - ko tamal spi sem še več z njo, sestavljava kocke al pa gledava knjigice in se cartava - pa jo vprašam če ima kej rada bratca, pa da je bratec zdej še mali pa ne more hodit, no ko je mirna in se ji da dopovedat, potem se pogovoriva, o tem in začuda me posluša in potem celo sama ponavlja BATEC MAJI MOJE ODIT, JANJA VEIKA ((bratec mali nemore hoditm Janja Velika) Skratka daj jo mal vključ v skrb za bratca, pa velik se cartajte ko mali spi, pa daj ji vedet da je ona zdej velika sestrica in da mora pomagat mamici no neki v tem smislu. Pa poročaj kako gre. LP