Orescek
|
Je odvisno od otroka do otroka. Vendar po tvojem opisu sodeč, so to mozoljčki. Tudi naša jih ima. Najprej se je začelo s čelom, ampak v zelo hudi obliki, so bili gnojni,tako,da smo dobili antibiotično kremico, pa je šlo pol po 2 tedenih kar precej nazaj. Zdaj je pa normalni mozoljček.:) Nakar je dobila temence. Sedaj (stara je 6 tednov) je pa pred parimi dnevi dobila najprej usip po prsih in rokah, par po nogicah. Jaz jo večkrat dnevno prebrišem, da se osveži. Po obrazu še večkrat, po vsakem hranjenju, saj mozoljčki še bolj nastajajo, če je koža vsa mastna. Po nasvetu pediatrinje, jaz 1x dnevno namažem z bepantenom, tam ko vidim, da je koža res fejst rdeča, drugače pa najboljše, da je fajn zračno, pa suho. Torej če se otrok pobruha, polije, se ga takoj preobleče, da se tisto ne tinsta vse. Kar se pa tiče vročinskih izpuščajev, pa ti po mojih izkušnjah so precej drugačni kot pa mozoljči, jih ni težko ločit, pa tudi zginejo v roku enega dneva. Se pa strinjam, da ne glede na starost, je v teh temperaturah potrebno otroka čim bolj zračno oblečt in primerno in v vročini so to bodiji s kratkimi rokavi ali samo plenička (glede na temperaturo v stanovanju). Se pa ravnati po občutku, meni to vedno pomaga. Če gre za alergijo na mleko mi je pediatrinja razložila, da je koža tam tak kot šmirgl papir. Hrapava, groba. Namreč mi imamo tudi ta problem in imam ''prečiščen'' jedilnik, ker se dojiva. Ti pa iz izkušenj povem, da alergija ne zgine v enem dnevu, gre postopoma nazaj, traja tudi do 2 tedna, no vsaj nam je. Tako, da glavo gor, ... vem pa da zgleda precej grdo in se / no vsaj jaz sem se/ vstrašiš.
|