Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: rdeče pikice po trebuhu 23.2.2010 14:16:21
|
|
|
|
charlyka
|
Se š čim mažeš - olje, krema? Jaz sem imela podobno - alergija na olje. Polno rdečih pikic in pekoč občutek, tudi na dotik. Sem takoj prenehala z oljem in je bilo po 3 dneh vse ok. Srečno.
|
|
|
|
RE: rdeče pikice po trebuhu 23.2.2010 15:56:45
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja mazem se z oljem od eucerina.Sam se ze ene 14 dni to se je pa sele včer pojavlo.
|
|
|
|
RE: rdeče pikice po trebuhu 23.2.2010 18:24:03
|
|
|
|
Klarica123
|
Nehaj uporabljat to olje. Poskusi s čisto navadnim losjonom za telo. Te pikice so verjetno reakcija na olje. Meni se je to pojavilo po 10 dneh uporabe mandljevega olja, pa sem prenehala z mazanjem trebuha z oljem pa se je koža popravila. Pikice so izginile. Poskusi. Lahko pa so tudi pikice reakcija na duš gel, če si ga slučajno zamenjala. Lp in lepo nosečnost ti želim.
|
|
|
|
RE: rdeče pikice po trebuhu 24.2.2010 13:27:02
|
|
|
|
Getreal
|
ja jz sem se pa mazala najprej z oljem pa je blo ok, pol mi je pa mama za darilo kupila kremo proti strijam od collistar in sem se samo enkrat namazala ter fasala tako alergijo da je blo joj.. takoj sem nehala, čez 3 dni je blo vse ok in sem nadaljevala z oljem.. očitno tvoji koži ne ustreza kar trenutno staviš na njo
|
|
|
|
RE: rdeče pikice po trebuhu 24.2.2010 14:25:54
|
|
|
|
Anonimen
|
Ne vem punce jest zdej ze ta tretji dan ne uporabljam nič pa se mi je se na roke pa noge začel sirit.Sem bla včer pr svoji ginekologinji in ona pač pravi da se to dogaja v nosečnosti tko da grem danes se k osebni zdravnici pa vam sporočim kaj je res.
|
|
|
|
RE: rdeče pikice po trebuhu 24.2.2010 17:22:54
|
|
|
|
naja78
|
sama sem pred 3 tedni doživela izbruh alergije-drugače nisem alergik,v nosečnosti takrat 32 teden.bila sem sprejeta v porodnišnico in tam ostala 11 dni.dobila koprivnico,sedaj se mi pa občasno pojavijo te pike kot jih ti opisuješ. jaz ti svetujem da stopiš do G,takoj ker se s tem ni za igrat in ni nujno da je reakcija na olje,lahko je kaj več. G ti bo verjetno svetoval kak antihistamintik-claritine,med nosečnostjo lahko ješ in tudi kaj druzga. naj ti vzamejo kri(DKS,BIOKEMIJA,JETRNI TESTI).obvezno.šele takrat si lahko mirna. in moj nasvet: izogibaj se: oreščkom,čokoladi,kakavu,jajcem,maščobi,slanim priboljškom,salamam,hrenavkam,pašteti,..... hja kaj lohk ješ: zdravo varovalno prehrano-ne pretiravaj z dieto,jaz sem do zdaj jedla vse,nič pazila,ker tudi v prvi nos. nisem komplicerala,se je izkazalo pa da bom sedaj mogla.vsaj omeji. če se ti razširi ,moraš ukrepat.ne tušaj se vsak dan,koža je občutljiva,imej kopel od eucerina,ne mešaj mil,krem,mleka za telo.ko se pač to pojavi in tega je menda med dost,se pač moraš to držati. splošna zdravnica se nosečnicam redko upa kaj predpisat.še lekadola se bojijo dajat. kolko pa si ???
|
|
|
|
RE: rdeče pikice po trebuhu 24.2.2010 17:29:58
|
|
|
|
emibu
|
Vem da mogoče ni lih vprašanje za sem ampak jst mam pa pikice ki se luščjo niso rdeče ampak če podrgnem se odlušči prav tako pa po rokah sploh od rame do komlca imam pike ki so svetlejše od kože take svetle pike no..nč se ne lušči ne srbi ne nč samo moti me ker sem flekasta...sem pa v 28 tednu nosečnosti..ima katera podobne težave kaj naj naredim?
|
|
|
|
RE: rdeče pikice po trebuhu 24.2.2010 18:05:53
|
|
|
|
Anonimen
|
Naja zdej si me pa kr mal prestrasla ker si ne zelim pristat v bolnci.Moja ginekologinja je to vidla včer pa je rekla da je to kao normalno za nosečnost ,danes sem sla pa se k svoji osebni in mi ni znala povedat nč pametnega za claritine pa glih ni bla.Je rekla da smo na vezi in da ne ve točno kaj bi blo in da bi mi edin na infekcijski ugotovil kaj bi lahko to blo. Zdej pa res ne vem kaj nej.Par dni bom se počakala če bo kej bols drugač bom sla pa nazaj.
|
|
|
|
RE: rdeče pikice po trebuhu 25.2.2010 21:00:54
|
|
|
|
naja78
|
ojla. nič bat se bolnice-porodnišnice.na E4 so ful dobre sestre,res carske,prijazne,nič ti ni hudga. ja kje pa misliš da boš ko boš rodila?? glih v hotel ne boš šla,ne!!!pa še boli te.sory. nisem te hotla prestrašit.evo je pa res,splošni ne bi nič zdravil dajali.zakaj-ker cvikajo.saj sem rekla.ne hodi več po nasvete tam.če si noseča te bodo edin dobro okomendirali v porodnišnici. no na infekcijsko pa ne bi hodila,je pa dobra.tam boš šele kaj staknila,a claritine ti ni hotla dat,tja pa bi te poslala.ja ker bi s tem krila svojo rit. moje mnenje,če se ti to ponavlja se pejt kazat v porodnišnico,pa pejt popoldan,po 15 uri,o ni take gužve.tam te pregledajo,pogovorijo,naredijo uz,,......dajo tudi recepte......boš mirna in uredu pregledana. jaz bi šla uglkavnem do porodnišnice.lohk imaš samo občutljivo kožo,kaj pa kri??si dala pregledat?? pa saj vem zdravnikom je težko pametovat,samo v današnjih časih si v to primoran,če ne lohk guzneš in nikamor ne prideš.
|
|
|
|
RE: rdeče pikice po trebuhu 25.2.2010 21:14:16
|
|
|
|
Anonimen
|
Ojla naja Evo danes sem bila na dermatoloski me je splosna tja poslala.In kaj so ugotovil?Nič. Da kao ni nč nevarno za otroka da ni nč hudga.Da če mi pa ne izgine po 14 dneh pa da naj se pridem pokazat nazaj. Ja kar se bolnic tiče,sem ze rodila tko da tam mi ni take panike bit ker mas otročka pr seb pa cel dan se neki dogaja.Sem pa bla zdej samo eno noč zarad drugih problemov sem pa prosila če grem lahko domov ker mi je blo dolgčas pa pogresala sem moja dva fanta,zato jih ne maram.In me je trenutno kr panika da bi mogla spet not ostat.
|
|
|
|
RE: rdeče pikice po trebuhu 25.2.2010 21:54:34
|
|
|
|
naja78
|
ojla. aha,vem kako je če frocka ne vidiš.jaz ga tudi nisem 11 dni,no kake pu ure v 11 dneh. pa smo vsi zdržal. ja dermatološka je fajn da si šla.če so ti tam tako rekli,je ok.meni so tudi.me je prišel dermatolog v porodnišnico pogledat. ne res naj ne bi bilo nič nevarno za otročka.tudi če ješ npr.claritine,ene še marsikaj močnejšega jedo. res pametno,da te je na dermo poslala,samo ne hodi na infekcijsko!!! a mi boš sporočila,ker jest jih imam tudi,sploh ponoči čez dan pa izginejo.lahk na ZS.plis.
|
|
|
|
RE: rdeče pikice po trebuhu 26.2.2010 15:36:39
|
|
|
|
legenda_m
|
jst bi še dodala, da obleč bombažne cunje vsaj spodnje perilo. mogoče je to to. je pa težko rečt...
|
|
|
|
RE: rdeče pikice po trebuhu 4.3.2010 20:05:40
|
|
|
|
karin82
|
Tud jaz sem imela t epikice v 8mesecu, so mi naredil jetrne teste je blo vse ok. Tako G kot osebni zdravnik mi nista znala svetovat kaj bi bilo, je pa izzvenelo samo od sebe, tako kot je prišlo, sma z oljem sem se nehala mazat.
|
|
|
|
RE: rdeče pikice po trebuhu 4.3.2010 20:24:25
|
|
|
|
Anonimen
|
No men so ze en dan po tistem ko sem bila na dermatoloski začele izginjat.Tko da ne vem zakaj so se sploh pojavle.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?