|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   razumevanje z brati, sestrami
6.5.2010 12:22:01   
Anonimen
Zanima me kako se razumete s svojimi sestrami/brati.
Jaz sem sestro "izgubila" ko je spoznala sedanjega moža. Spremenila je obnašanje, vse kar sem naredila ji ni bilo všeč. Nisem prav govorila, nisem se pravi čas odločila za otroka, za nakup avta,...
RAvno zdaj je nekakšna obletnica-z njo nimam stikov že 6 let. V tem času sva se srečali samo na družinskih obletnicah. Naj povem, da se tudi do ostalih sorodnikov obnaša drugače-jih ne obiskuje (razen obletnice), ne pokliče.
Pride čas ko jo močno ogrešam. Nekajkrat sem poskusila navezati stik, pa se ni izšlo. Po njenem bi mogla jaz spremeniti razmišljanje in odnos do nekaterih ljudi.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: razumevanje z brati, sestrami
6.5.2010 12:29:13   
sanasan
žal mi je, da je pri tebi tako. kakor si opisala, sploh ne vem, kako bi ti lahko spremenila, ker zgleda, da sestra noče boljšega odnosauser posted image

imam mlajšo sestro in se super razumeva, marsikdo mi pravi, da je to redko. pri nas se tudi na splošno vse sorodstvo precej dobro razume med sabo.

CARPE DIEM!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.5.2010 12:34:48   
KIKI****
user posted image Žalostno user posted image

Midva z bratom se tko dobr razumeva (no, sej živimo pa tud 1 km narazen), da bi me tole strlo. jaz se trudim, da se velikrat vidmo, če le imamo vsi čas, da komuniciramo o vsem mogoče, šel mi je za pričo user posted image , kar mu bom skoraj 100 % mogla drugo leto vrniti user posted image .

Enostavno, ne znam si predstavljati, da se ne bi razumela, men bi blo full hudo.

Sicer pa vidim po drugi strani, kako je to pri možu in njegovi sestri, za zjokat, ampak mož je vzdrževal stike, dokler ji je še kaj pomagal, tako z delom kot financami je blo dobro, potem ko sva si midva ustvarila družino in se je finančna pomoč končala, je pa td tista tanka črtica iskrenosti ugasnila, žalostno!

(odgovor članu sanasan)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.5.2010 12:38:37   
luan
Imam podobno situaijo kot ti.Ko je sestra spoznala sedanjega moža se je popolnoma spremenila, samo da je njemu ustregla.Se je pa iz mesta preselila na vas in do takrat sploh nisem mogla verjet, da se nekdo lahko tako prilagodi mentaliteti vaščanov.Pa s tem ne mislim o njih nič slabega, da se razumemouser posted image .Vendar on in njena tašča živijo še z globoko zakoreninjeno miselnostjo, da je žena ki pride k hiši v podrejenem položaju in tam zato, da bo stregla njim.Meni je bilo nekaj časa hudo, ko sem opazovala dogajanje pri njih.Pa sem spoznala, da če njej tak način življenja odgovarja je vse lepo in prav.In kdo sem potem jaz, da bi ji pamet solila.In je trajalo tudi nekaj let, da smo uspele ponovno navezati stik in se sedaj dobro razumemo.Vendar se jaz ne vešavam v njene družinske zadeve in ona se ne v moje.Ji pa dam vedeti, da sem ji vedno na razpolago in da ji bom vedno pomagala po mojih močeh, če bo le prosila za to.

Popolnoma druga pesem pa ji pri mojem gospodu in njegovem bratu, ne govorita nič že več kot leto dni.Jaz pa se po drugi strani z njegovo ženo zelo dobro razumem in z bratom od njega poskušam vzdrževati kulturen odnos.Pa tudi mojemu ni prav, ampak kaj ima on z njim je njegova stvar in kdo sem jaz, da bom sodila.Dam jasno vedeti, da pri vsej zadevi sicer podpiram partnerja, ampak tukaj pa se tudi vse konča.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.5.2010 12:43:45   
kasso

IZVIRNO SPOROČILO: zasavka

RAvno zdaj je nekakšna obletnica-z njo nimam stikov že 6 let. V tem času sva se srečali samo na družinskih obletnicah. Naj povem, da se tudi do ostalih sorodnikov obnaša drugače-jih ne obiskuje (razen obletnice), ne pokliče.
Pride čas ko jo močno ogrešam. Nekajkrat sem poskusila navezati stik, pa se ni izšlo. Po njenem bi mogla jaz spremeniti razmišljanje in odnos do nekaterih ljudi.

Žalostno...na tvojem mestu, bi jaz ziher poskušala vztrajat in vztrajat, da bi bili odnosi boljši. Šla bi do nje in se pogovorila, za lepšo prihodnost.
Čeprav vsekakor mislim, da je moglo bit nekaj narobe, da se je do tebe in drugih tako ohladila. Najbolje, da obe pozabita na ponos in skupaj razčistita.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.5.2010 12:57:34   
Anonimen
Imam sestro v pravem pomenu sestra.user posted image In sem vesela da je tako. Hodimo skupaj na dopust-morje, toplice...vsak dan se slišiva, obiskujemo se tudi res velikokrat. Imava se radi, res radi.user posted image

(odgovor članu kasso)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
6.5.2010 12:58:42   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: zasavka

Zanima me kako se razumete s svojimi sestrami/brati.
Jaz sem sestro "izgubila" ko je spoznala sedanjega moža. Spremenila je obnašanje, vse kar sem naredila ji ni bilo všeč. Nisem prav govorila, nisem se pravi čas odločila za otroka, za nakup avta,...

Sicer pa brez odkritega pogovora ne bosta rešili nič. Najbolj žalosto je, da se žlahta sreča samo še na žurkah in na pogrebih.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
6.5.2010 13:03:30   
naja17
user posted image

Z bratom, ki je starejši, se sicer dobro zastopiva, še bolj bi se, če bi bila njegova sopotnica, rečmo temu vsaj na cajte vredu. Iz tega razloga se tudi manj videvava, kar pa tudi veva oba.
S  sestro in bratom, ki sta precej deleč od mene, se dobro zastopimo, ampak se tudi vidmo samo 1 x na leto, tako da takrat so ti trenutki čudoviti.
In pol je še ena mlajša sestra, ki je čist drug tip od mene in vrjetno ne bova nikoli tako zelo povezani kot z ostalimi, ampak vseeno se držim tega, da se vsaj malo vidiva in slišiva....

Žalostno je, ko je tako.... Meni recimo je bilo najbolj hudo, ko so mi odpeljali mojo sestro, ki sedaj živi v drugi državi... Vem, da če bi ostali skupaj, bi bili po moje nerazdružljivi.... 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.5.2010 13:09:51   
tažana
Žal mi je za vas, ki se ne morete zmenit s sestrami in brati.   user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Jaz imam mojo najraje in če se nekaj dni ne vidiva sem vsa čudna!! Tudi najini otroci se imajo ful radi! Skratka upam da vedno tako ostane user posted image .

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.5.2010 13:12:20   
darja.mark
No tut jaz in barat bova kmalu mela obletico 'tišine'. Smo se lani skregali zaradi dedovanja, je pač vse pograbil in tako je pri meni prečkal mejo ker si res nikoli nisem mislila da je ta. Do takrat sva se odlično razumela, tudi dosti smo se videvali, mava otroka skoraj enake starosti, z njegovo ženo sem se tut kar dobro razumela. Zdaj je tega konec. Z ženo sem mela še stike nekaj časa, ki pa so tut počasi zamrli. Vidimo se če se pri komu slučajno srečamo al pa na kakšnih praznovanjih. Takrat s svakinjo normalno govorim, a se ne pogovarjave o vsem kot ponavadi - nujno zlo ali kaj o tamalih dveh, z bratom pa ne spregovoriva. Vsak govori s kom drugim. Kar je blo prej vedno obratno, sva si mela mi2 največ za povedat. Ja žalostno je tole, če pomisliš da ko bojo starši 'odšli', bomo imeli le še en drugega, ampak mi ni žal da se je to zgodilo. Sama sem spoznala kakšen je v resnici in to sem mu zamerila do konca življenja. Takih hinavcev niti ne rabim v svoji bližini zato jeza premaga neko pogrešanje in podobno. Mi je tko čist fajn.

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 10
6.5.2010 13:18:15   
gita10
Tudi meni moj brat pomeni vse na svetu - si sploh ne predstavljam, da ga nimam. Ne vem kako bi bilo,da naju kdo poskuša ločit- vendar verjamem, da ta oseba tudi dolgo ne bi bila v najinem življenju.
Prav tako pa zaradi naju ne trpita najina partnerja, ki imata prav tako zelo dobre odnose z svojimi sestri in brati tako, da nama ne komplicirata in razumeta, da sva midva enostavno rada skupaj.

(odgovor članu tažana)
Neposredna povezava do sporočila: 11
6.5.2010 13:18:43   
kasso

IZVIRNO SPOROČILO: darja.mark

No tut jaz in barat bova kmalu mela obletico 'tišine'. Smo se lani skregali zaradi dedovanja, je pač vse pograbil in tako je pri meni prečkal mejo ker si res nikoli nisem mislila da je ta.

Ampak jaz tega ne razumem, kako je on vse pograbil...saj tudi tebi kaj pripada po zakonuuser posted image

(odgovor članu darja.mark)
Neposredna povezava do sporočila: 12
6.5.2010 13:25:14   
pety78
IZVIRNO SPOROČILO: njamka

Imam sestro v pravem pomenu sestra.user posted image In sem vesela da je tako. Hodimo skupaj na dopust-morje, toplice...vsak dan se slišiva, obiskujemo se tudi res velikokrat. Imava se radi, res radi.user posted image

E, točno tako je pri nas. Danes sva se slišali že ...hm...nekajkrat. user posted image Sva pa 90 km narazen, tako da se obiskujemo za vikende.
Imam še dva mlajša brata, sicer se ne slišimo vsak dan, se pa razumemo in smo ful veseli, ko se vidimo. Pa vsi že imamo otročke, tako da bo en kup srečanj in rojstnih dnevov.

Se razumem s starši, čisto super, se razumem s taščo in tastom čisto super, tako da jaz s tem nimam težav. Srčno upam, da jih nikoli ne bom imela. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
6.5.2010 13:25:53   
ribica.
jaz imam pa brata dvojčka, pa si sploh nisva blizu. Nisva si bila nikoli. Pa ne da sva skregana, samo kot da se nimava kaj pogovarjat. Tako je bilo že iz šolskih dni. Ne vem, a sma taka karakterja al kaj. Pa ne da ga kritiziram, al pa njegovo punco, amapk tako je. Če gremo k njemu na obisk, mora bit prižgan tv, ker se nimamo o čem menit. Včasih mi je mal blesavo. Pa še punca, ki mi je čist všeč in vse, je take sorte, da neke debate ne začne, kar pa sama začnem je pa potem ko da moraš potem vlečt besede iz nje. Kr neki. Veliko raje grem recimo na obisk k moževim sorodnikom, ker se lahko normalno pogovarjam. Še s sosedo imam več debate kot z bratom, pa sem v tem kraju šele 4 leta.

(odgovor članu kasso)
Neposredna povezava do sporočila: 14
6.5.2010 13:28:55   
nina166
Enako se je zgodilo mojmu dragemu. Ima dva brata, z enim se dobro razume, čeprav je kar nekaj let mlajši od njega. Z drugim pa sta se včasih ful razumela, pa se je brat poročil in noče imet več stika z družino in ne s prijatelji. Tako ga moj dragi ni videl že kar nekaj časa, niti ni z njim govoril po telefonu. Videli ali govorili ga niso niti njegovi starši. Še to ne vedo več, kje živijo. Žalostno.

Domen - 16.6.2006
Daša - 21.1.2009

(odgovor članu kasso)
Neposredna povezava do sporočila: 15
6.5.2010 13:30:33   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: pety78

IZVIRNO SPOROČILO: njamka

E, točno tako je pri nas. Danes sva se slišali že ...hm...nekajkrat. user posted image Sva pa 90 km narazen, tako da se obiskujemo za vikende.
Imam še dva mlajša brata, sicer se ne slišimo vsak dan, se pa razumemo in smo ful veseli, ko se vidimo. Pa vsi že imamo otročke, tako da bo en kup srečanj in rojstnih dnevov.

Se razumem s starši, čisto super, se razumem s taščo in tastom čisto super, tako da jaz s tem nimam težav. Srčno upam, da jih nikoli ne bom imela. user posted image

Jaz sem se z mojo danes slišala že 3x, pa sva 20 km narazen.user posted image user posted image user posted image user posted image ...pol pa obe ****kave konc meseca, kolkšen račun za mobitel imava.user posted image

(odgovor članu pety78)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
6.5.2010 13:31:42   
ZARA
Mi trije se čisto fajn razumemo, sicer nič posebnega ... bi rekla, da imamo neke povprečne odnose.

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu gita10)
Neposredna povezava do sporočila: 17
6.5.2010 13:35:55   
corfu
Nič posebnega, vsaka zase furava svoje življenje, ko katera potrebuje pomoč ni debat. Včasih se ne slišiva po 14 dni, ampak se ne pogrešava user posted image user posted image

Uživaj življenje...

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 18
6.5.2010 14:01:47   
diana 28
Jaz imam tudi sestro, ki je starejša od mene. Imava se zelo radi in sva navezani ena an drugo. Je moja sestra in najboljša prijateljica.user posted image   Slišiva se večkrat na dan, jaz jo redno obiskujem in si pomagava. Žalostno je slišati zgodbe, ko se bratje in sestre skregajo zaradi dedovanja...jaz mislim, da je najbolj pametno se dogovorit. Pogledat kdo je kaj že podedoval-dobil in nato se dogovorit. Moja sestra je že leta nazaj podedovala stanovanje nato se je odpovedala pri zadnjem dedovanju, da sem dobila tudi jaz nekaj. A ni tako bolje in bolj pošteno. Če se imaš res rad si želiš eden drugemu dobro.

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 19
6.5.2010 14:07:12   
ljupka
Kolikor jas vidim pri sebi in mojemu možu je odnos takšen ,kakšnega ga ustvarijo starši!Če oni delajo razlike,se otroci ne razumejo!

Moja sestra je tudi taka,mene ima rada le ko ima težave sicer pa ne!Sedaj ko sem rodila dvojčke se spet slini,jaz pa ki jo imam rada in sem 7 let mlajša,pa komaj čakam da se to zgodi!Čeprav sem si rekla,da pri 30l to ne bom več dovolila,da me iskorišča,še vedno dovolim!
Tudi mama jo ima rajši,če sem gdaj pojamrala,je vedno najdla izgovor zakaj je takšna,njej ni pa nikoli rekla,zakaj je takšna z mano,ampak sem se nekako sprijaznila!
Sama imam sedaj 4 otroke in jih od malega,pa tudi ko sem bila noseča,učila,da so brat pa sestra jajpomembnejša,in se imajo noro radi,in sedaj ko imam dojenčka in to dva,se večjadva ne počutita odrinjena,ker razumeta,da majhna dva rabita več pozornosti,ampak zaradi tega ju nimam nič manj rada,ker smo se o tem pogovarjali!Pa še ona dva rada pomagata!Ko prideta iz šole in vrtca,najprej poljupčkata dvojčka!

Tako da koliko vidim v svoji okolici največ kregov med brati in sestrami naredijo starši,ker imajo enega raje kakor drugega en je boljši kot drugi,in skoz primerjat,enga z drugim,pol ni tiste prave povezave med njima in se hitro razidejo poti!Žalostno ampak je res!

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 20
6.5.2010 16:42:09   
Sofi

Midva z bratom se imava rada, vidiva (pravzaprav najini družini) se bolj ali manj vsak vikend, da bi se po telefonu klicala kar tako "kako si" pa ne. Z njegovo ženo pa, itak. In moj mož in moj brat - skozi sta na liniji.

Domišljija je začetek ustvarjanja.
Domišljaš si, kar si želiš, želiš si, kar si domišljaš in nazadnje ustvariš, kar hočeš.
(G.B. Shaw)

(odgovor članu ljupka)
Neposredna povezava do sporočila: 21
6.5.2010 18:32:50   
eva1
Jaz si sploh ne predstavljam da nebi imela sestr..imam 4 sestre in brata...z vsemi se ful dobr razumem, se slišimo vsak dan, obiskujemo, z eno od sester gremo vsako leto skupaj na morje, druga je v istem kraju drug apartma...brat pa je toliko mlajši od vseh da se sicer razumemo, ampak nimamo posebnih stikov(sedaj je star 16 let)...res meni pomenijo ful, moj pravi da samo za telefon delamo user posted image ..uglavnem res sem vesela da jih imamuser posted image

(odgovor članu Sofi)
Neposredna povezava do sporočila: 22
6.5.2010 22:40:07   
Anonimen
Moj bratec je ma, naj, naj, naj. Saj sva si kar različna v razmišljanju, načinu življenja, potrebah, pogledih na svet, ampak je res tak ta prav dec, če ga rabiš, je tam.

(odgovor članu eva1)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
7.5.2010 8:20:47   
barca1
Tudi jaz se s svojimi sestramo odlično razumem. Imam dvojčico in še dve starejši sestri. Med nama in starejšima sestrama je kar velika starostna razlika 17 in 12 let, vendar se klub temu odlično razumemo. Ko sma bili še midve majhni sta nama vedno pomagali v šoli, kaj lepega sta nama kupili, vozili na izlete, k najstarejši sestri sma pa hodili vsako poletje na počitnice...kako je bilo to fajn, se spomnem da sm komi čakala poletje, samo zato da grem k njej na počitnice. user posted image Sedaj ko sma tudi midve odrasli, se pa sploh odlično razumemo. Res da se ne slišimo vsak dan, si pa takrat ko se vidimo imamo veliko za povedat. Sicer nobena od nas ni ne vem kako glasna, samo pa pravijo drugi, da ko pridemo me štiri skupi, nas je težko utišat. user posted image Otrok še nimam samo jaz in mi njihovi otroci pomenijo vse, to so moji srčki. od dvojčice otroku grem pa tudi konec meseca za krstno botro. Vem pa za kar nekaj primerov, ko se bratje in sestre ne razumejo zaradi enih brezveznih razlogov, kar je res žalostno. jaz upam samo da se moj odnos s sestrami ne bo res nikoli spremenil.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
7.5.2010 8:37:56   
mate0ja
Z bratom se super razumeva. Vedno en drugemu na voljo kljub temu, da ne živiva prav blizu. Drugačna situacija je pa pri partnerjevi familiji. Dokler je bil sam (in na začetku najine veze) je bil svojemu bratu vedno na voljo, tako finančno kot tudi za pomoč pri kakršnem delu. Odkar sva skupaj pa se situacija ohlaja. Najprej je brat intenzivno delal na temu, da bi si naju podredil (morala bi hoditi z njimi na počitnice, ker bi si lahko delili stroške, stanovanje bi si morala opremiti tako kot se njemu zdi, kadarkoli bi kaj potreboval bi mu mogla biti na voljo. Še celo v nego in vzgojo najine punčke se je hotel vtikat. Ker on je starejši brat, ki je bolj izkušen bi ga po njegovem mogla poslušat. Nikoli nismo besedno obračunavali, vendar pa njegove nore ideje ignorirava. Zato je malo užaljen, se pa še vedno vsake toliko časa obiščemo. 

< Sporočilo je popravil mate0ja -- 7.5.2010 8:38:54 >

Če bi rad bil srečen, BODI!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?