crci06
|
Evo, toliko časa že gledam, da je tema salama :) in ni nobene nove da sem se odločila vas nekaj povprašat... Jaz sem pred nosečnostjo jedla zelo neredno in nezdravo in nepestro... (in ne pri dnevni svetlobi :) ) Ker vem, da za dete ne bo dobro, če jem sam krompir in sladkarije, pa tudi zaradi moje prebave, se trudim jesti skoraj vse po vrsti. Še vedno sem izbirčna, rada pa bi vsaj, da menjam skupine živil med seboj. In se mi zdi, zdaj, ko sem na to vsaj malo pozorna, da sploh ne "sfolgam" pojesti vsega, kar naj bi jedla. Enkrat krompir, drugič testenine s parmezanom, tretjič zelenjavno juho in palačinke, pa enkrat cmoke, potem se spomnim, da je treba jesti riž in naredim piščančjo rižoto, potem preberem "reklamo za ribe v nosečnosti" in si zamislim nekaj z rio-mare, in po vsem tem zasledim reklamo "RDEČE MESO - TELO GA POTRBUJE" - ja, kje sem ga že nazadnje jedla? Zdaj sem že par dni skoraj obsedena, ker prej nikoli nisem razmišljala kaj bom jedla, ampak sem jedla, kar mi je pasalo... Kako vam uspe imeti nek "sistem", pa da stvar ni zakomplicirana? Sprašujem predvsem take, ki so prej tudi nezdravo jedle, pa se trudijo jesti vsaj malo bolj zdravo? Bolj v šali kot zares sem prišla edino na idejo (v šparovem katalogu je vsak teden narisana piramida živil), da si iz kataloga vzamem ven piramido živil, in pol delam kljukice, tako da bi kot rezultat tega jedla vsak teden vsaj enkrat riž in vsaj enkrat meso in vsaj enkrat ribe... da ne omenjam sadja, zelenjave, mleka, polnozrnatega kruha, čokolinota.... PA LEPO VAS PROSIM; DA SE VZDRŽITE KOMENTARJEV ALA: KOMPICIRAŠ... TEGA JE V VSAKI TEMI ŽE TOLIKO, DA ČLOVEKA PRAV MINE! VEM, DA SE SLIŠI PRAV GLUPO, AMPAK MOGOČE JE PA KATERA ZARADI NOSEČNOSTI PREŠALTALA NA DRUGAČNO PREHRANO IN IMA KAKŠEN DOBER NASVET! SICER PA PAR DNI POČAKAMO IN ZAPREMO TEMO, PA BO KLJUB TEMU BOLJŠE, KOT KREGANJE... LEP POZDRAV IN DOBER TEK VSEM!
|