|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   razneslo hladilnik!
26.4.2006 21:17:36   
vava
S to temo sem hotela počakati do takrat, ko bi lahko napisala, kako se je vse skupaj končalo in razrešilo pa me je k pisanju vzpodbudila tema Petre P. sicer pod gospodinjskimi nasveti z naslovom poplava - ker je razletel bojler !?! . Ista firma (Gorenje), podobna scena in očitna ignoranca.
tole je bila njena zgodba:

Zgolj v opozorilo!

Takole sedimo doma lepega nedeljskega popoldneva - (pravzaprav v snežnem metežu, sicer sploh ne bi bili doma) ko se naenkrat začuje nek čuden zvok in nato šum vode. Dokler je moj priletel do umivalnika, smo imeli že poplavo. Razlog: RAZLETEL JE BOJLER! Nov - le nekaj mesecev star, pri normalni uporabi, baje solidne firme (Gorenje), s čistega mira se je odločil, da se ne gre več in storil samomor.

Hvala bogu, da smo bili doma in smo takoj zaprli ventile in pobrisali vodo. Groza me je pomisliti, kaj bi bilo sicer. Pa koliko denarja bi dali za renovacijo našega in sosedinega stanovanja. Sicer je naša prva naslednja akcija zavarovanje stanovanje, s čimer smo do sedaj po nepotrebnem odlašali, ampak vseeno...

Nekaj je, če se ti bojler pokvari in pač ne greje več (itak ima 7 let garancije), nekaj  popolnoma drugega pa, če se kar razleti. A je kdo že slišal za kak tak primer? In ali firma povrne vso škodo, ki je zaradi tega nastala?

Petra

in tole moj odgovor

Petra prosim sporoči, kaj, če sploh kaj ste dosegli pri Gorenju. Moji tašči je pred ca 14 dnevi razneslo hladilnik. Star malce več kot dve leti in seveda od Gorenja. Tudi ona je bila doma in na srečo v drugem prostoru, saj bi ji, če bi bila v kuhinji verjetno polomilo vse kosti. Odtrgalo je namreč vrata hladilnika in jih zabilo v mizo in radiator, ki sta najbliže (radiatorju je odtrgalo nosilec). Hrana je bila razletena po vsej kuhinji (nekaj jajc so našli celo v hodniku), razbilo ji je vazo na mizi in od pritiska je počil podboj vrat sobe, ki so bila edina zaprta. Tašča je klicala policiste (tako so ji svetovali v Gorenju), ki so naredili zapisnik, iz Gorenja pa je prišel serviser čez 4 dni (res, da je bil vmes vikend pa vseeno). Serviser je ugotovil, da hladilnik dela (res, da je začel hladiti, ko so ga ponovno priklopili na elektriko in ko je serviser nataknil vrata je še nekako zgledalo, vendar sta na obeh straneh vrat centimeterski špranji. Hladilnik je ob eksploziji napihnilo in zdaj pač ne tesni). Opravili smo nekaj tel. pogovorov in napisali pismo v katerem zahtevamo "primerno" povrnitev škode. Danes - po 10 dneh od poslanega pisma - so sporočili, da so pripravljeni ponuditi 50% popust pri nakupu novega hladilnika enake znamke in enakega modela. HALO!!!

zdaj pa vas prosim, če ima katera kakšno idejo, nasvet, samo mnenje ali celo podobno izkušnjo ...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: razneslo hladilnik!
26.4.2006 21:24:06   
Anonimen
O, ježešmarija, ja kako pa hladilnik lahko raznese? Zakaj pa? Kaj takega pa še nisem slišala.

(odgovor članu vava)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
26.4.2006 21:26:14   
KODA
user posted image user posted image katastrofa.Dobro,da ni bil nihče poškodovan zraven.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.4.2006 21:33:20   
vava
Ja tudi nas je šokiralo. Ne mi, ne policaji, ne v Gorenju, ne kdorkoli drug še ni slišal za tak primer. So gledali in spraševali, kaj je bilo notri pa ni bilo nič takega. Mislim, da pri moji taščici še pokvarjenega jogurta ne najdeš v hladilniku. Kvečjemu kakšen kos trdega sira. Je precej skrbna gospodinja. Pa v končni fazi - tudi če bi imela notri 20 let stare kumarice ali marmelado ali kaj-vem-kaj, ne more nič tako raznesti, da odletijo vrata in v Gorenju bi se morali (po moje) ustrašiti in biti veseli, da se ni nikomur nič zgodilo. Kje drugje bi bile v igri visoke odškodnine, pri nas pa ......?!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.4.2006 21:36:51   
Anonimen
Kaj pa tisti plin, a ni hladilnik napolnjen z nekim plinom? Pa ne notri, v prostoru za hranjenje hraneuser posted image , tam zadaj nekje. Kaj pa če  so nafilali kakšen eksplozivni plin, da so se zmotili? Ali pa je že itak to kakšen bolj poskočen plin, pa pri kakšni napaki potem pride lahko tudi do take eksplozije? Samo potem bi bil poškodovan zadnji del, potem ne bi več hladil, verjetno. Pa tudi kdaj bi se potem to že zgodilo. Ja madonca, to pa je res čudno.

(odgovor članu vava)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
26.4.2006 22:12:35   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
27.4.2006 11:49:02   
Gina
O, matr. Kaj se grejo!

Meni se je pa hladilnik, Gorenjev seveda, pokvaril po 3. mesecih uporabe. Ravno tisti del, kjer je plin notri. Potem so ugotavljali, da imam kao premajhne špranje za hlajenje, oz. da bi jih morala imeti ne le zgoraj in spodaj, ampak da zgoraj sploh omare ne bi smela imeti, kljub temu, da imam špranje za hlajenje, pa da bi moral biti odmaknjen od stene ne vem koliko, skratka omara naj bi bila globoka skoraj meter, da bi zadostili predpisanemu....bla bla bla bla, da zaščitijo svoje riti in da moram še plačat popravilo. Potem sem se skregala z njimi, klicarila prav na firmo ne vem kolikokrat in so mi milostno dovolili, da mi bodo popravili zastonj (pa hladilnik je bil v garanciji), če ne bom zahtevala odškodnine za vso pokvarjeno robo v zmrzovalniku, ki je vezan na hladilnik. Pokvarilo se mi je za kar precej denarja zmrznjene robe. Skratka, jaz več hladilnika od Gorenja ne vzamem. Zelo so nesramni in čakaš jih dolgo, da se sploh prikažejo. pa še škodo so mi naredili.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
28.4.2006 8:54:20   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Gina
Zelo so nesramni in čakaš jih dolgo, da se sploh prikažejo. pa še škodo so mi naredili.

Z njihovim pralnim strojem je isto. Servis pa nekakšen klan, šef in delavci povezani. Odkar je prišel popravit pralni stroj več ne dela kot bi moral, da o tem, da je poskusil vgraditi star del ne govorim.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 8
11.5.2006 13:49:43   
vava

pri nas pa.....
no najprej so nam ponudili 50% popusta pri nakupu enakega hladilnika (pač tri leta star model po polovični ceni). Sej nismo vedeli a naj se zjokamo al user posted image  user posted image  user posted image ... No, njihovo ponudbo smo absolutno zavrnili in rekli, da se bomo z odvetnikom posvetovali.
Zdaj so nam ponudili tak hladilnik brezplačno .... hm je že bolje, ampak kaj pa vem ...

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
11.5.2006 13:58:18   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu vava)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
16.5.2006 7:42:12   
vava
takole:
zdaj je verjetno dokončno. Dali nam bodo hladilnik, kot je bil. Odvetnik pravi, da bi lahko iztožili še "odškodnino za strah", samo to je treba dokazati in se seveda tožarit, kar pa se nam ne da. Naj pripeljejo hladilnik in grejo nekam. Jih neki gleda ....

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 11
16.5.2006 8:20:15   
Anonimen
škoda, dae vam ne da. VSAK bi moral tožit, pa bi bilo mogoče kaj bolje. ker je res škoda za take malomarnosti in tako slab odnos v eni redkih slo firm, ki še kolikor toliko laufajo.

(odgovor članu vava)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
16.5.2006 16:12:45   
kapesanta
men pa nekut ni jasno, kaj bi lahko razneslo, ker če bi plin, potem hladilnik nebi več delal - al kva???
Kakšno razlago so vam pa mojstri iz Gorenja povedal? A so sploh kej povedal?

l.p. Mateja

Rok 06.07.2006 in Sara 15.11.2010

(odgovor članu vava)
Neposredna povezava do sporočila: 13
16.5.2006 16:43:00   
karmy
sodišča se userjejo...ampak bolj se userjejo zveze potrošnikov... vrjamite ali ne... user posted image

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu kapesanta)
Neposredna povezava do sporočila: 14
17.5.2006 7:55:13   
kalbo
Kaj se to pravi, da se vam ne da. Tožit za škodo, ki je nastala, pa za strah. Kakšen nov hladilnik....vrnitev kupnine je treba izsilit.

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 15
17.5.2006 10:50:55   
vava

se nočem na njihovo stran postavljat, ampak .... kakšno vrnitev kupnine?!? Hladilnik je bil kupljen pred dobrima dvema letoma. Pa še nek prednovoletni popust je bil obračunan. Kaj pa misliš, da bi lahko zdaj dobili za tak denar kot je bila takrat kupnina? Sicer pa tako še čakamo na pisno ponudbo in obrazložitev dogodka. Poročam.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?