|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   razlike med otroki?
30.9.2007 21:20:02   
Anonimen
Dejte mi povedat, če ste kdaj čutili, da starša delata razlike med vami in brati/ sestrami?

Tolk sem danes besna, ker je moj mož spet slabe volje... pa ne samo on... Njegova dva kujeta v zvezde mlajšega sina, da je le kaj. Pa je ena navadna baraba. Kadar ju spravi v slabo voljo ali ju osramoti, pol gresta jokcat k nama, drugače je pa oh in sploh sin in se obnašata kot bi imela smo njega. Sej sva jima povedala, da ju ne rabiva kadar hodita jokcat, niti hvalit - ampak potem sva pa midva žleht, pa si vse skupaj le domišljava. Razliko pa delata že od nekdaj - ker je mlajši sin bil bolj brihten in se je lažje učil in naredil faks (7.stopnjo), moj mož pa ima le 6. stopnjo in še tega je kao delal ob delu kar nekaj časa...

V glavnem, ne vem kaj narediti, ker težko gledam kako mož trpi. Žal so njegovi starši in njegov mlajši brat doma zraven nas, tako da imamo možnost poslušati hvalisanje non stop. Tudi on bi rad kakšno toplo, lepo besedo, pa jo od staršev ne dobi. Sej jo dobi drugje, ampak ima pa starše rad, žal oni njega ne tako...

Skratka, hudo mi je gledati moža žalostnega...
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: razlike med otroki?
30.9.2007 21:33:39   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Dejte mi povedat, če ste kdaj čutili, da starša delata razlike med vami in brati/ sestrami?

Sem, ja. Velikokrat. Ko sem bila še majhna srčkana punčka, je bilo to sicer v moj prid, pa mi je bilo takrat kar hudo za brata. Sem imela slabo vest, čeprav nisem bla nič kriva. Kasneje se je pa to obrnilo in sem ga precej nadrsala pri življenjsko pomembnih stvareh zaradi teh razlik. Na kratko: brat je dobil praktično vse, jaz pa nič. V več pogledih. Saj boli, ampak s časom bolečina popušča, pa naučiš se živeti s tem. Ne smeš pa pustiti, da to obvladuje tvoje življenje.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
30.9.2007 21:38:04   
caillou
Verjetno je pa čas, da se mož sprijazni z dejstvom, da je enostavno njegov mlajši brat sredica kruha in on samo skorja. Sliši se grozno, vem, vendar nikoli ne bo spremenil tega in trpel bo še močneje in pogosteje.
Važno je, da bo nekoč, ko bosta imela svoje otroke, znal deliti ljubezen med njimi in ne bo ponavljal napak svojih staršev. Žalostno, vendar je v resnici veliko tega.

Pomagaš mu lahko samo s svojo iskreno ljubeznijo. Mislim, da mu tega ne manjka pri tebi.

Pa srečno.

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.9.2007 22:16:35   
Spark
Pri mojem možu je enako. In se vleče tudi na njihove otroke. Njegovega brata imata rajši, finančno tudi, vse mu financirata, od stan. str. do hrane, še za oblečt mu včasih kupujeta. Še pri renovaciji stanovanja so full sodelovali, nekaj pohištva kupili, ko je dobil otroka vso opremo,  itd. Ko sva midva dobila otroka, se nista nič ponudila, da bi kaj kupila, dobili smo samo baby phone. Ampak hvala bogu, da imava, pa me to kaj preveč ne gane. Me je pa včeraj zelo razjezil tats, ko je nečakinja rekla, kdaj ji bodo kupili kolo, in sem ji rekla da naj reče očetu, da ji ga kupi, pa je rekla da ji že nekaj časa obljublja, in je tast rekel, jaz ti ga bom kupil, saj veš jaz sem tvoj dedi in jaz ti ga bom kupil, ne oči.
Pri naši mali se ni nič ponudil, da bi ji kdaj kaj kupil. In me je res zelo prizadelo, pa se trudim da me ne bi, ampak me je zelo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.9.2007 22:23:30   
nejcko
Razlike med otroki se vedno delajo, ker so si otroci tudi med seboj različni in potrebujejo "različno dozo nečesa". Kaj hočem povedati?
Tudi sama sem velikokrat občutila razlike, ki sta jih delala starša med nama z bratom, a ko sem nekega dne pogledala nazaj, sem suma sumarum ugotovila, da sta vsakemu dajala prednost v tistih stvareh, ki sva si jih v bistvu sama želela, jih tisti moment potrebovala ali so se  preprosto prilegale najinema karakterjema. Do tega "beck looka" so me privedle besede ene mame, ki ji je sin očital pristranskost, "da mati (starši) da več pozornosti tistemu otroku, ki jo v (danem trenutku) bolj potrebuje". Ko sem slišala te besede in ko sem se ozrla nazaj, in ko sem se resnično potrudila, da sem brez očitanj in zamer pogledala naš odnos, sem ugotovila, da to še kako drži. In še danes, ko se oba z bratom bližava 40., je odnos staršev do naju enak - dajejo nama toliko tistega, kar v bistvu res potrebujeva.
Lagala bi, da me nikoli ne zaboli, ko pogledam, kako se brat obnaša do staršev, pa mu vendarle na nek način še vedno "strežeta spred in zad", medtem ko sem jaz na nek način deležna mnogih bolj negativnih stvari (ob vseh pozitivnih, seveda), a ravno nedolgo nazaj sta mi starša priznala, da meni veliko bolj zaupata. Jaz sem za njiju "kamen opore", medtem ko je moj brat cvet, ki ga morata zalivati, drugače bi umrl. Čeprav ni vedno lahko biti "kamen", je vendarle zame to priznanje, da jima pomenim ogromno, na svoj način celo več kot brat oz. me tudi starša potrebujeta in ne samo jaz njiju. Naš odnos temelji na vzajemnosti, njihov pa je enostranski. Mojemu karakterju tak odnos veliko bolj ustreza.

Upam, da si razumela, kaj sem ti skušala povedati, čeprav vem in verjamem, da obstajajo tudi starši, ki resnično in zavestno delajo razlike med otroki - to pa je zelo žalostno. A kljub vsemu naj tvoj mož skuša najprej pogledati na odnos njegove družine z zgoraj omenjenega vidika, šele nato lahko obsojata.

Pa srečnouser posted image  

(odgovor članu caillou)
Neposredna povezava do sporočila: 5
30.9.2007 22:35:45   
caillou
Tole je pa zelo lepo napisano.

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 6
30.9.2007 23:51:25   
karmy
Kakor je rekla Tašonka..se naučiš živeti s tem.. pr nas imam 3 brate, in sem edina punca, in velikokrat je moja mama razočarala kot mati pri vseh, saj je takrat ko smo bili majhni se še spomnim, ji bilo neverjetno težko... ko sem imela v OŠ probleme, tako z učitelji,sošolci zaradi mojega brata, se ji je dobesedno fučkalo, ni iskala nobene rešitve, ni me podpirala, ni me poslušala,... pa še kaj bi se našlo.. včasih bi jo celo lahko primerjala z mojo staro mamo, ki je bila alkoholičarka, vendar ko je bila trezna veliko boljša opora kot moja lastna mama, ... in sem si prisegla da kadar mi bo otrok govoril če ima kakšne probleme v šoli, da ga ne bom preslišala ala si samo izmišljuje kot je moja mama delala...

pa še zdaj ko sem na svojem, mi teži da bi imela še enega otroka, pa sem rekla naj teži mojim bratom, pa je rekla eh oni ne bodo meli nič..oni so moški, ti si pa ženska,... ti moreš imeti otroke....zakaj že?user posted image No samo da sem se odselila od nje pa se dobro spet razumemo...

Razumi da ne glede kam pogledaš vsi starši delajo razlike med svojimi otroci, pa tudi če oni vztrajno govorijo da vse obravnavajo enako... nekateri so trmasti in se tolčejo ob tla (histeričnega joka) ob vsaki malekosti, potem pa imaš enega mirnega otroka, ki se pridno igra in redkokdaj pade v težave... ne glede kako pogledaš ti je nekako lažje delati z mirnejšim otrokom, in ga imaš potem se že ujameš pri misli da imaš mirnega otroka rajši kot trmastega ko bik,ki bi šel za vsako stvar čez vrata če je treba...

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu caillou)
Neposredna povezava do sporočila: 7
1.10.2007 6:41:34   
srki
Pri nas tega nisem opazila.

Mogoče bi morala brata ali sestro vprašati, če kako drugače mislita.

Mogoče bi morala bratu od tvojega dat post od Nejcko za prebrat. Mogoče bi potem lažje razumel.

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
1.10.2007 9:07:18   
korajža
IZVIRNO SPOROČILO: Spark

Pri mojem možu je enako. Njegovega brata imata rajši, finančno tudi, vse mu financirata, od stan. str. do hrane, še za oblečt mu včasih kupujeta. Še pri renovaciji stanovanja so full sodelovali, nekaj pohištva kupili, ko je dobil otroka vso opremo,  itd. Ko sva midva dobila otroka, se nista nič ponudila, da bi kaj kupila.

tako je tudi pri nama,

meni se to ne zdi prav, to sem jima tudi povedala,
medtem ko je mož že ves čas skuliran in pravi, da midva sama zasluživa in se drugače znajdeva, zato ne potrebujeva podpore in pomoči,
prav ima, zato o takšnem in drugačnem razlikovanju čimmanj premišljujem,
sem edinka, zato z moje strani takšnih "problemov" tako ali tako nimava

WTF

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 9
1.10.2007 9:12:07   
korajža
  IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

• so si otroci tudi med seboj različni in potrebujejo "različno dozo nečesa"
  • da sta vsakemu dajala prednost v tistih stvareh, ki sva si jih v bistvu sama želela, jih tisti moment potrebovala ali so se  preprosto prilegale najinema karakterjema.
  • dajejo nama toliko tistega, kar v bistvu res potrebujeva.
Naš odnos temelji na vzajemnosti, njihov pa je enostranski. Mojemu karakterju tak odnos veliko bolj ustreza.  Na tak način zadevo vidi tudi moj mož.

Super napisano, ni kaj za dodat!

WTF

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 10
1.10.2007 9:38:12   
Pajaca
Ja se čuti razlika. In pri meni in pri njemu. Ampak se mi ne da več s tem ukvarjat.

Delava pa na tem, da midva ne bi delala razlike med otroci, vsaj ne take kot jo poznava iz otroštva. Pa upava, da nama uspe.

(odgovor članu korajža)
Neposredna povezava do sporočila: 11
1.10.2007 10:22:42   
daysi
Ja se čuti razlika. In pri meni in pri njemu. Ampak se mi ne da več s tem ukvarjat.

Delava pa na tem, da midva ne bi delala razlike med otroci, vsaj ne take kot jo poznava iz otroštva. Pa upava, da nama uspe.

Kot , da bi brala moje misli. Razlike so očitne, vendar zakaj bi se zaradi tega vznemirjal in si preveč kvaril svoje "živček", naj delajo kar hočejo, upam da bodo kmalu videli, da to ne gre tako. Potem pa v spet jok in jovo na novo.

LOČEVALNA + MANJ ŽRI
začetek: 88 , željeni cilj:73
2.3.-84 kg

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 12
1.10.2007 13:51:19   
Anonimen
Nikoli nista delala razlik med mano in mojo sestrouser posted image

(odgovor članu daysi)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
1.10.2007 14:17:06   
Taula
Pri meni ni razlike, pri mojem pa. Žal.user posted image

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
1.10.2007 14:37:50   
muška
je razlika. Jaz jo opažam pri mojih starših in pri njegovih .
Njegova sestrica si je vedno ful boga, ker je baje sama za vse, in ker ne zasluži bajno, kot po njihovem moj mož user posted image  . Dela pa lenobica mala 3 ure na dan ima pa plačo za 8 urni delavnik. Revica! Pa mama ji kuha vsak dan, ker ona pa res nima časa, ker je sama za vse - za kaj že? user posted image user posted image

Pri nas doma je isto. OK sestra je študiala in doštudirala in ima zdaj lep poklic, samo službo še išče. Jaz sem pač tak lolek, ki ga je pamet doletela šele zdaj in pač zdaj hodim v šolo. No v plus si štejem to, da sem si prilastila zg. del hiše; ampak čisto vse si moram kupit sama. Ta mala pa je dobila že 2 avta-OK rabljena, ampak dobila je 2 avta. Meni sta dala zraven 100 jurjev, ko sem si kupila prvega-v bistvu sama.

Jaz včasih tako razmišljam in ugotavljam, da smo mi tastarejši očitno samo po sebi umevni. Smo kao iznajdljivi; sploh pri starših mojga moža slišim večkrat, eh saj ti se itak znajdeš, ona... ja njej je pa treba pomagat, ker se ne znajde tak, pa veš sama je za vse user posted image user posted image

Jaz samo upam, da ne bom kdaj sama takšna user posted image

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 15
1.10.2007 14:38:58   
Jutra
Tudi pri nas so bile razlike v vzgoji, pa še danes. Pa mislim, da starši to nehote delajo. Vsak ima drugačen značaj, potem se pa različno ujemajo...

Naj bo lep ta dan, bodi nasmejan:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
1.10.2007 14:41:20   
purple

Mene je najbolj strah, da bi kdaj naredila razliko med mojimi otroci. Trudim se da jo ne, samo včasih nezavedno to razliko naredim. In ko se to zgodi se drugim fantom opravičim in jo poiskušam popravit. Nasrečo moji fantje vedo, da imam vse enako rada in ko kdo od njih potrebuje več pozornosti, mu jo dajejo tudi oni ne samo midva z mojim. 

Život ide dalje,
život brzo odlazi...

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 17
1.10.2007 15:20:34   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: muška

da sem si prilastila zg. del hiše; ampak čisto vse si moram kupit sama. Ta mala pa je dobila že 2 avta-OK rabljena, ampak dobila je 2 avta. Meni sta dala zraven 100 jurjev, ko sem si kupila prvega-v bistvu sama.

Ojej, folk, pa ne bodite toliko požrešni, no. Ti si rabila stanovanje - si dobila stanovanje. Sestra je potrebovala dve rabljeni kripi - je dobila dve rabljeni kripi - in kje je zdaj problemuser posted image
Kam bo šla pa sestra živet, ko bo rabila stanovanjeuser posted image

Ah, ... niste dojeli, kar sem prej napisala. Škoda! Aja,, pa moj brat tudi tega ne dojame, in mi je res hudo, da je tako kratkoviden. Samo enega brata imam v življenju - enega in edinega, pa ga zaradi "parih tisočakov" v bistvu nimam.
Jaz pa bi veliko raje imela brata kot tisto tono betona ali pleha ali par jurjevuser posted image

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 18
1.10.2007 15:48:38   
muška
Nejcko, jaz nikoli oz. zelo redko  berem v naprej kaj so drugi napisali . Napišem svoje mnenje in grem potem brat - če se mi ljubi user posted image  . če pa razmišljam po tvoje, kaj si ti napisala v tvojem postu, ti pa dam 100% prav, ampak jaz zdaj ne bi razpravljala o mojem primeru

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 19
1.10.2007 18:44:30   
nejcko
Ej, muška, brez zamere, si pač ravno tak konkreten primer napisala, ki sem ga lahko fino uporabila za podkrepitev moje tezeuser posted image , nič drugega. Da ne boš mislila, da jaz pa nikoli nič ne preračunavamuser posted image , ampak se resnično trudim vse to vzeti kot starševski trud, da obema otrokoma pomagata tam, kjer pomoč potrebujeva, in ne kot to, da delata med nama razlike. Se človek takoj boljše počutiuser posted image

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?