Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: različna mnenja glede hrane 23.11.2005 13:35:16
|
|
|
|
CUKRČEK
|
Nikoli v življenju še nisem gledala, kaj vsebuje gluten in kaj ne. PA imam zelo zdravo hčer, ki je jedla od začetka vse po vrsti. Čim manj kompliciraj, pa bo. Kaj vse otroci pojejo zunaj, pa preživijo.
|
|
RE: različna mnenja glede hrane 23.11.2005 13:36:54
|
|
|
|
lex
|
Pri 6ih mesecih ima dojenček toliko oblikovano črevo, da lahko že vse je, razen tisti, ki ima kakšno alergijo oz je bolj dovzeten zanjo. Moj je pri 6ih jedel že skoraj vse. Sedaj pri 9,5 pa itak imamo skupaj kosilo.
|
|
RE: različna mnenja glede hrane 23.11.2005 13:41:04
|
|
|
|
muki1
|
Kaj pa vem, jaz sem se vedno skušala držati nekih pravil. Glutena nisem dajala, polno sem dojila 6 mesecev, no vmes sem ji dala, da je parkrat malo jabolko polizala. Potem sem začela uvajati korenček in jabolko,pa tak..... Saj je bila zdrava, pa še do danes se ji na srečo ni pojavila nobena alergija, če pa bi se ji, pa bi prehitevala, bi si verjetno očitala, da sem ji to sama skuhala. Kaj pa vem, to je moje mnenje .
|
|
RE: različna mnenja glede hrane 23.11.2005 13:43:57
|
|
|
|
giga
|
Se strinjam z Muki1. Tudi jaz sem gledala, kaj mu dam za jest. Pazi do osmega meseca, pol mu baje lahko daš tut gluten.
|
|
RE: različna mnenja glede hrane 23.11.2005 14:05:46
|
|
|
|
Katrin
|
Se popolnoma strinjam z zgornjimi sporočili. Saj ni težko paziti, da mu prvih 18 mesecev ne daješ glutena? To je samo preventivni ukrep na možno alergijo. Če je otrok nima, je zaradi tega ne bo dobil. Je pa res, da dojenčkova prebavila še niso razvita v taki meri, da bi bila zmožna prebaviti vso hrano. Zato je vseeno treba malo paziti. Res pa je tudi, da smo mi gor zrasli ob več ali manj kravjem mleku in albert piškotih (prispodoba), pa nam zaradi tega nič ne manjka. Čimmanj kompliciraj seveda, ampak nekaj osnov pa le upoštevaj. Lep dan
|
|
RE: različna mnenja glede hrane 23.11.2005 14:14:27
|
|
|
|
Marogica
|
Naš pri 6 mesecih še ni jedel vsega, ker sem imela občutek, da je bolje, da ga počasi navajam na okuse. PRedvsem pa sem pazila in pazim še sedaj, da mu pač ne dajem fižola ali podobnih zadev, ki napenjajo. Na gluten sem bila pozorna do nekje 7-8. meseca, od takrat dalje pa tudi naš je kosila z nami. Drugače ne kompliciram, vendar sem pa pozorna, če bi bila kdaj kakšna reakcija na določeno hrano. Zaenkrat je ni bilo.
|
|
RE: različna mnenja glede hrane 23.11.2005 14:35:35
|
|
|
|
HuAnita
|
Jaz sem šla počasi, sem komplicirala, tako, kot so svetovali. Ni mi žal. Prijateljičim fantek ima pa hudi alergijo na gluten, pri 7m, tako da jaz ne bi kar vsepovprek dajala hrane. Saj si verjento niso vsega izmislili le zato, da bi nam otežili uvajanje g. hrane...?
|
|
|
|
RE: različna mnenja glede hrane 23.11.2005 14:45:54
|
|
|
|
darjatimci
|
Se strinjam z večino,le tisto o fižolu mi je pa pri šestih mesecih prezgodaj.
|
|
|
|
RE: različna mnenja glede hrane 23.11.2005 14:54:50
|
|
|
|
fricka
|
Jaz sem full komplicirala. Zdaj pa sem jo morala pri sedmih mesecih dati v varstvo in nimam več točnega pregleda. Me je kap, ko sem zvedela, da je jedla skuto pa rezance,.... Ampak ji ni nič in je srečna med drugimi otroci, tako da so skrbi odveč. Mogoče včasih preveč kompliciramo.
|
|
|
|
RE: različna mnenja glede hrane 23.11.2005 15:23:57
|
|
|
|
Urška//
|
Jaz se strinjam z CUKERČKOM, tudi naša je stara 6 in pol mesecev, pa je že skoraj vse(no fižola ji še res nisem dala), ful ma rada če ji dam žemljico v roko, sem pač probala in ker ji nič ni bilo ji sedaj kr brez skrbi dajem, nič ne kompliciram tudi mi smo vse to jedli, že prej kot pri 6 mesecih pa smo OK no to je pač moje mnenje pa lep pozdrav
|
|
[Brisano sporočilo] 23.11.2005 18:08:36
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: različna mnenja glede hrane 23.11.2005 19:36:35
|
|
|
|
špelin@
|
Tokrat se pa s tabo, ija-1, popolnoma strinjam Pri prvi piki nismo nič komplicirali in je zdrava punca. Druga je pa pred nekaj dnevi z užitkom glodala (no, bolj slinila) žemljico, skoraj vsak dan malo požveči kakšen piškotek in je tudi vse ok.
|
|
RE: različna mnenja glede hrane 23.11.2005 19:45:42
|
|
|
|
mammy26
|
Jaz pri nobenem otroku nisem komplicirala. Res je, da sem Tio dojila oz. jo še občasno dojim dlje kot prva dva. A sta pa tako prej začela s postopkom uvajanja hrane, pa ni bilo problemov. MAnj kompliciraš, boljše je. Res je, da pazim sicer, če ji kaj ne ustrza, tisto ji ne dam, prav tako ji tudi kruhec, pa čeprav zelo minimalno, ne ustreza oz. se ji pogosto zaletava, ji tako tega pač ne bom še dala. Vsa zadeva je odvisna od vsakega posameznika.
|
|
|
| Stran: [1] |
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.