Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
razlaga izrazov v materinski knjižici 25.5.2005 9:52:38
|
|
|
|
TVN
|
Ve, punce, tako ali tako vse veste, pa prosim za vašo pomoč. Kaj pomenijo vse te rubrike v materinski knjižici. Na začetku 20. tedna nosečnosti sem imela morfologijo, pri čemer se ni vse povsem dobro videlo (sem močnejše postave), tako da je vpisala nepopolne podatke s pripomobo, da izgleda vse o.k., da pa bova podrobneje pogledali še pri naslednjem pregledu v 27. tednu. Prepisujem, kot piše (upam, da sem prav preplonkala): GV/TT/BPD 46 PSU/gibi +/+ HC - obseg glavice 173 AC - obseg trebuha 167 FL - femur 35 Glava: IKS, obraz ni vpisa, ker se ni dobro videlo hrbtenica cela okončine kljukica (kar naj bi pomenilo, da so vidne in o.k. ledvici kljukica mehur kljukica Srce: FCV, žile vpisano FCV (kaj je to?) želodec, trebušna stena, prepona ni vpisa, ker se ni dobro videlo posteljica zadaj plodovnica primerno pretoki ni vpisa, ker se ni dobro videlo vodilni plodov del CU (?) Lepo prosim za razlago in pomoč! Hvala, hvala!!!!
|
|
|
|
razlaga izrazov v materinski knjižici 25.5.2005 10:17:25
|
|
|
|
Talči
|
Nika, meni pa so takrat napisali tako: GV/TT/BPD - TT sem imela podčrtano 5/4 (to je menda velikost ploda) in 21 3/7 (to so tedni in dnevi) GV pomeni gestacijska vrečka - votlinica, napolnjena s plodovnico. Njena velikost dokaj natančno opredeljuje starost nosečnosti oz. čas zanositve. PSU/gibi +/+ HC - obseg glavice ni nič vpisal AC - obseg trebuha 17 22+ (to je menda 17 cm za 22 tednov) FL - femur 3,5 21 1/7 Femur pomeni najdaljšo kost v človeškem telesu - stegenico, to je najbrž njena dolžina) Glava: IKS, obraz ni vpisa je pa puščica dol do srca in neka kvaka zraven (menda, da je o.k.) Srce: FCV, žile vpisano FCV želodec, trebušna stena, prepona je vpisan + posteljica na sprednji steni plodovnica primerno pretoki ni vpisa vodilni plodov del - glava Sem kaj pomagala? Uporabila sem vso literaturo, ki jo imam doma. LP Talči
|
|
|
|
razlaga izrazov v materinski knjižici 25.5.2005 10:34:45
|
|
|
|
TVN
|
Hvala, Talči! Seveda si mi pomagala, saj nekoliko pa so si tele številke podobne.... Lepo se imej!
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki 11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?