Felicita
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana Meni je pa zelo zanimivo razmišljanje, da recimo se vsi tako zelo jezimo na pesticicde, insekticide, ki jih uporabljajo kmetje, ker škodijo našim življenjem..... istočasno pa mislimo, da vse kar dajemo nase, od razkužil za roke, deodorantov, mil, parfumov, krem, tablet za vsak prdec, ki jih grozno radi uživamo, je pa našim življenjem zelo prijazno....... seveda! da sploh ne govorim o groznih groznih farmacevtskih lobijih, ki nas hočejo zastrupit s cepivi in antiviralnimi zdravili, od razkužil (in raznih prehranskih dodatkov, če smo že pr tem) pa nimajo absolutno nič! lep primer je razkužilo sterl stat, ki je na slo trgu že vsaj 4 leta (takrt sm ga začela uporabljat) v popolnoma isti sestavi, letos ma pa gor še napisano 'učinkovit proti novi gripi!'. pozor, ista sestava že vsaj 4 leta... poleg tega imajo roke zaščito - maščobo. z milom si jo delno izmijemo, ne pa vse (če ne drgnemo glih na polno). in če čez naneseš razkužilo ki preostanek maščobe še zmanjša oz. jo prerazporedi pride do mikropoškodb kože (pokanje), ki omogočajo mikroorganizmom prodor direktno v organizem, kar je pa zelo fajn. in vraga, če je kirurgom dovolj umivanje rok, ne vem zakaj 'navadnim smrtnikom' ne bi bilo. problem je le v tem da 95% ljudi ne zna rok umit, 99% ljudi pa ne zna prov razkužila uporabljat (zaradi česar bomo mel štalo čez kako leto ali dve npr... pa ne z gripo, govorim za vse ostale MO). jest na žalost morm uporabljat razkužilo skoraj dnevno, ker sem v neposrednem stiku s koncentriranimi mikrobnimi kulturami... moje roke so boge. čist. pa se izogibam uporabi kokr se le lahko, ne vidm pa razloga zakaj bi se 'rekreativno' z njim umivala/razkuževala/mazala...
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
|