|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   razdražljiv dojenček
5.6.2008 20:58:38   
matic0105
Bi bilo možno, da je naš 5-tedenski dojenček "živčen"? Sicer ima 24 ur na dan krče  in se napenja, jamra itd, na cca 3 ure ga dojim, potem dam dodatek (60 - 100ml). Včasih pa sem prav zaskrbljena zato, ker mi otroček deluje živčen - ko se doji pri meni, opleta z rokicami, jamra, opleta z glavico, cepeta, odpira usta na široko, zagrabi bradavico, vleče in zraven na pol joka. Ko mu dam dudo, je ok. Ko mu dam stekleničko, je ok. Kaj naj bi to bilo? Ima katera podobne izkušnje?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: razdražljiv dojenček
5.6.2008 21:00:46   
Marogica
Mogoče nimaš dovolj mleka, če samo pri tebi tako reagira, ker drugače ne vem, zakaj bi mu dodajala.  Pa seveda je po flaški lažje piti, ker se ne rabi tako truditi in sesati.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu matic0105)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.6.2008 21:11:06   
mateyka
zna bit nestrpen. naša je bla taka, ker ni bla od začetka dojena - je mela sondo + zizo bolj za cartanje. pol se je pa navadila, da mleko takoj priteče in se ni treba trudit in je bilo podobno - jezenje "kje je mleko, hočem right now!" user posted image samo je nikoli nisem mogla navadit na zizo - sem morala pumpat (mleko je blo not, sam potegnit ni hotla dovolj) user posted image

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.6.2008 21:12:46   
matic0105
Ne verjamem, saj tako reagira takoj, ko ga pristavim (poleg tega tudi iz dude nič ne teče, pa je miren). In ko si mleko poskusim iztisnit, ga imam še vedno nekaj. Dodatek dobi, ko vidim, da mi mleka zmanjka. Pa niti ni vedno tako, ko je sit in ima kak krček, ga pristavim, malo povleče, se pomiri inzaspi??!!

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.6.2008 8:15:26   
karamelam
Hojla!
Tudi jaz se sprašujem podobno glede naše punčke. Čeprav je stara šele 12 dni, imam podobne težave kot ti in sem tudi jaz že prepričana da je nervozna prišla na svet. Malo sem bila prestrašena na začetku, da ne dobi dovolj mleka, vendar glede na to da ima plenico pokakano vsakič ko jo previjem, domnevam, da ga imam dovolj. Popoldne in zvečer imamo najhuje ko je kar dosti histeričnega joka, tako da že tudi jaz zraven jokam ker ne vem kaj narediti. Tamala rata čist vijolična v obraz in nič ni prav. Dudo kar zabriše ven iz ust, krili z rokicami in nogicami, vsa je trda in če jo pristavim, tako živčno grabi bradavico, da jo komaj zadane. Zraven kar hrope in je agresivna do prsi in do sebe - ščipa in vleče se za obrazek. V spanju se pogosto napenja in jamra. Tudi ujčkam jo, čeprav so mi vsi to odsvetovali, ampak jaz je ne morem kar pustiti. Ponoči sicer spi od polnoči do 5-ih ali celo do 6-ih, pa tudi dopoldne še kar spi, po 13. uri se pa začne "veselica", ki traja do zvečer.
Ali mi lahko katera svetuje - ali je možno da so to znaki za krče (glede na to da ji pogosto klokota po črevesju), čeprav je še tako majhna? Ali imate nasvet kako naj jo pomirim, ker jaz že ne vem več, kaj naj naredim.
Hvala in LP!
K.

(odgovor članu matic0105)
Neposredna povezava do sporočila: 5
9.6.2008 10:01:36   
nia5
Tudi jaz imam podobne težave z mojo 19 dni staro user posted image , vendar je bilo res hudo le eno noč, drugače pa isto kot pri tebi, napenjanje in stokanje, včasih skoraj nič, včasih pa kar precej. Jaz mislim, da so to krčeki, ker drugo ne vem kaj bi lahko blo. Nam so pomagale, čeprav ne v celoti, bolj ublažile so krče, vetrovne kapljice iz koroških lekarn, probaj jo nežno masirat po trebuščku v smeri ure, pusti jo dlje časa brez plenice, da brca. Mene je kar groza da bi postalo hujše, ker se mi že zdaj smili ko jo hudo daje. Ti pa jo kar cartaj po mili volji, saj jo boli in še posebaj rabi tvojo ljubezen in bližino, saj si revica ne zna pomagat. Jaz mojo buciko malo pocartam ko to potrebuje, ne ko se meni zdi da je čas, tako da ne skrbi, "pravil" se bosta že naučili ko bo zdrava, ne pa v bolečinah.
Jaz pa jo včasih tako težko uspavam, tudi ko nima krčev, je možno da ji pač ni za spat, včasih traja po uro ali dve?! Včeraj smo se pa skopali in mi je reva že na previjalni zaspala ko klada, brez da bi se najedlauser posted image

(odgovor članu karamelam)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.6.2008 10:34:02   
Duškica
Mislim, da se morate samo uskladit. Dojenje ni enostavno in malčki so kot antene. Takoj čutijo, če je mamica nervozna. Poskusite se umirit, otroka navajajte na rituale (vedno po istem vrstnem redu), ker otrok si zelo hitro zapomni kaj sledi in ga ni strah.
Sploh majčkene dojenčke se splača zavit v štruco ali malo tesneje v neko dekico (ali pleničko) in to tako, da jim zraven zaviješ tudi rokice. Potem se počutijo bolj varno in ne opletajo. Velikokrat se ravno vstrašijo svojih rokic in hitrih gibov. Če so malo tesneje zaviti tudi zvečer lepše zaspijo....

Poskusite!!

Obogatimo svoje življenje.
Ne s stvarmi, ki imajo vrednost,
ampak s stvarmi, ki so vrednote.

(odgovor članu nia5)
Neposredna povezava do sporočila: 7
9.6.2008 11:59:31   
pomlad08
to "kraganje na dojki" je kar znana zadeva, probi si kej prebrat na forumu za dojenje

http://med.over.net/forum5/list.php?94

ali pa pokliči kakšno svetovalko za dojenje, meni so ful prijazno pomagale na začetku, ko sem imela težave, mastitis itd...

Urška
· 01/ 51 86 090

Mateja
· 01/ 51 24 574

Alenka
· 041/ 29 26 00

Jana
· 01/ 51 05 100

Mojca
· 041/ 77 91 34 (dopoldan)

(odgovor članu Duškica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?
Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?