|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   razdelitev jasličarjev
8.6.2005 21:50:51   
popka
V našem vrtcu bodo skupino jasličarjev razdelili na dve skupini.Eni otroci gredo v višjo skupino, drugi ostanjo in k njim se priključijo novi septembra.
Zanima me ali ima starš kakšno pravico pri odločanju v katero skupino otroka dajo?
LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   razdelitev jasličarjev
8.6.2005 22:17:32   
piščanc
sicer je odvisno od vrtca, ampak povsod se lahko pogovoriš z vzgojiteljico in ji prisluhneš, oz. ona prisluhne tebi.
jaz zaupam njihovi presoji, do sedaj sem zelo zadovoljna z vrtcem

(odgovor članu popka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   razdelitev jasličarjev
9.6.2005 7:09:01   
Anonimen
Po mojem lahko. Pri nas bodo tudi malčke razdelili, eni bodo šli naprej, eni bodo pa ostali malčki. Pa je že ena mamica prijavila, da ona pa že ne bo dovolila, da bo njen otrok dvakrat imel isti program. Mislim, da bodo dovolčili, da bo šla deklica naprej. Če pa se to pravica, pa res ne vem.

(odgovor članu popka)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   razdelitev jasličarjev
9.6.2005 9:35:50   
nejcko

Ja, žal lahko. To se ponavadi zgodi, če skupina ni starostno homogena, torej da je med otroki precejšnja starostna razlika. Potem pa so eni zreli že za večjo skupino (pri 3-eh letih), mlajši pa pač ostanejo v jaslih.
Starši sicer lahko izrazijo svoje mnenje in želje, ampak kaj dosti ne bo zaleglo, ker je pač organizacija v vrtcih taka, kot pač je. Konec koncev en triletnik nima kaj dosti početi v jaslih z enoletniki. V jaslih ne hodijo skoraj nikamor, morda na krajše sprehode in to je vse.
Tudi nam se je to lansko leto zgodilo in vem, kako hudo je. Ampak verjemi - hudo je predvsem za starše, otroci so zelo prilagodljivi. Naš komaj da se še spomni jasli; spomni se vzgojiteljic, otrok pa sploh ne.
Če pa te še kaj zanima, pa vprašaj.

(odgovor članu popka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   razdelitev jasličarjev
9.6.2005 9:50:35   
popka
Ne gre za to, da mi je hudo.Gre za to, da bo otrok ves teden notri ,ker bom jaz hodila ponj pozno in ne bo možno potem še okoli na sprehod iti..vsaj velikokrat ne.
Pa še vzgojiteljica gre s tavelikimi naprej.Pa še to, da je naš samo mesec oddaljen od ostalih.. tako, da ne bo grozne razlike.Moj bo sept 18 mes, ostali večinoma okoli 24 ,kakšen bližje treh let.
Pa še to.. da bo med večjimi se mi zdi bolje, kot med enoletniki...
lp

(odgovor članu popka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   razdelitev jasličarjev
9.6.2005 10:26:58   
nejcko
Jah, ne vem. Mislim, da je vse odvisno od organizacije v vrtcih. Pri nas so jaslični oddelki do treh let (par mesecev gor ali dol), nato gredo otroci v večje skupine.
Malo mi je čudno, da gredo pri vas otroci že s 24-imi mes v starejšo skupino, ker pri nas recimo niso dali fantka, ki je bil sept. star 33 mes. Šele letos gre v starejšo skupino, torej, ko bo star krepkih, 3,5 let. So pa na izrecno željo ene mamice dali punčko, staro 28 mes. Je pa bila ta deklica res veliko bolj napredna od vrstnikov.

Če si resnično želiš, da gre tvoj otrok naprej z ostalimi, se pozanimaj pri vodstvu, mogoče malo pritisni na njih. Mogoče ti bo pa uspelo.

Srečno.

(odgovor članu popka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   razdelitev jasličarjev
9.6.2005 16:53:59   
frutka_
Otroci, ki do konca leta dopolnijo 3leta naj bi šli v vrtec. Ostali pa ostanejo v jaslih. Nekako tako se organizirajo.
Gre predvsem za to, da ostanejo isti letniki skupaj, ker gredo taisti naprej v šolo. V vsakem primeru bo otrok, ki je rojen npr. februrarja ostal v vrtcu, drugi ki pa je rojen decembra pa gre v šolo. Tako se otroka ločita slej ali prej.
Tudi pri vpisih za šolo je tako. Isti letniki so skupaj z redkimi izjemami!Res redkimi!

Sicer pa se mi zdi, da otroci pridobivajo tudi pri mlajših. Saj je tudi tvoj otrok bil nekoč mlajši pa drugi starejši in so klapali.Tudi mlajši se morajo učiti od starejših, pa ravno tako starejši do mlajših strpnosti, nežnosti...Full se pozna, ko se starejši otroci igrajo z mlajšimi in skrbijo za njih tako kot so pred letom starejši za njih!

LP

(odgovor članu popka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   razdelitev jasličarjev
9.6.2005 17:00:05   
frutka_
Aja, morda še to, da so jaslice malce drugače prirejene, prilagojene potrebam starosti otrok(pri nas je kopalnica, kahlica, predalčki za pleničke...). V vrtcu tega ni, običajno si delijo kopalnico, manj časa spijo, imajo drugače organizirane dejavnosti.
Pri 18.mesecih bi morda lahko prestopil le v starejšo jaslično skupino, vsekakor pa ne v vrtec.
Vsekakor pa ti priporočam, da se pogovori o svojih željah z vzgojitejico.

Čao:sloncek::sloncek:

(odgovor članu popka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   razdelitev jasličarjev
9.6.2005 20:48:33   
Anonimen
17 mesecev je bil Tibor star, ko je šel prvič v vtec. To je bilo takrat, ko sem ga po 14 dneh potem izpisala. In si res ne predstavljam, da ne bi bil v jaslih. Še nekaj je pomembno, eno leto je pri teh otrocih ogromna razlika in res ne vem, kaj bo imel otrok od tega, če bodo ostali delal stvari, primerne njihovi sposobnosti trajanja koncentracije. Ker on tega najbrž ne bo zmogel, razen če ni res kakšen poseben otrok. Najbrž je še celo bolje, da zmore malo več od ostalih, kot pa manj.

(odgovor članu popka)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   razdelitev jasličarjev
10.6.2005 11:40:32   
popka
Pri nas bodo najmlajši v tavečji skupini imeli komaj kak mesec več od našega sina , največji pa 2,5 let.Tako, da noben ne bo imel tri leta.In tako kot bo razlika v tamali skupini skoraj eno leto, ko bodo prišli tanovi , bo tudi pri tavečjih skoraj eno leto.
Moja loogika je , da je bolje biti z večjimi kot z manjšimi.
Šele čas bo pa resnično pokazal ali je to prav - odvisno od razvoja sina.
lp
ps.. no jaz sem izrazila željo v upravi vrtca po večji skupini, upam, da mi bo uspelo

(odgovor članu popka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   razdelitev jasličarjev
14.6.2005 9:59:57   
viv_
Ali mi lahko poveste kako je s temi jasličnimi skupinami - pri nas se (če sem prav razumela) znotraj jasli delijo na mlajše in starejše...

Kako je s tem - vzgojiteljice help!

(odgovor članu popka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   razdelitev jasličarjev
14.6.2005 10:01:52   
Anonimen
Ko je Tibor začel hoditi v jasli v Janino, so imeli skupine razdeljene po mesecih. Tibor je bil v tisti od 17 do 19. A zdaj ni več tako? Bilo pa je, mislim da 5 skupin.

(odgovor članu popka)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?