Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
rada bi bila mlada mamica 12.11.2004 12:28:00
|
|
|
|
CUKRČEK
|
Ojla, če veš, da si dovolj zrela za otroka , potem sploh ni ovir. Pa če ti fant stoji ob strani in imaš urejeno glede stanovanja in denarja oz. zaposlitve, potem sploh ne vidim ovire. Jaz sem postala mamica pri 25-ih, ker mi pač preje ni uspelo(23 sem bila stara, ko sem se poročila in od takrat sva intenzivno delala na :duda:). lp
|
|
|
|
rada bi bila mlada mamica 12.11.2004 12:31:21
|
|
|
|
ANJA5
|
Jaz sem tudi mlada mamica - rodila bom pri 21 in mi ni žal oziroma imam tudi jaz vse že pošlihtano. Služba-stanovanje-denar. Škoda, da je treba prej na to mislit ampak drugače ne gre. Želim ti veliko sreče in predvsem veeeeliko ljubezni. Brez nje ne gre. Lp, Anja
|
|
|
|
rada bi bila mlada mamica 12.11.2004 12:32:56
|
|
|
|
Erdbeere
|
jest sem tud mlada mamica...1.otročka sem imela pri 22-ih, drugega pa bom če bo vse po sreči imela pri 25-ih LP :nosecka: 6t pa še neki dni baje
|
|
|
|
rada bi bila mlada mamica 12.11.2004 12:33:16
|
|
|
|
Micy
|
Vem da sem zrela, samo vseeno me je malo strah kako bo potekala nosečnost. Veš hodim še v srednjo šolo sem pač šla na program 3+2 in nekatere sošolke mi pravijo =A SI TI NEUMNA, KAJ BOŠ Z OTROKOM PRI TEH LETIH. Ena mi je celo tako grdo govorila kako bi šla ona na splav če bi zdaj zanosila, jaz sem pa čist nora na otroke. In oba bi jih imela. Kaj misliš naj se oziram na sošolke al ne.:duda::zmeden2:
|
|
|
|
rada bi bila mlada mamica 12.11.2004 12:36:04
|
|
|
|
Erdbeere
|
Jest bi se ravnala po svojih občutkih...ne na to kaj druge sošolke mislijo..je pa res da potem ko boš mamica odpadejo razni žuri, kadarkoli se ti bo zahotelo....tega se moraš zavedat....no ja sej ne rečem da jest nikaomr ne grem samo težko mi je Tejo kar doma pustit...imam srečo da jo lahko pustim...
|
|
|
|
rada bi bila mlada mamica 12.11.2004 12:36:07
|
|
|
|
Micy
|
hvala zalepe besede. A si se ti kej ozirala na koga glede na to da si mlada. Ker jest sem še v srednji šoli 5 letnik in te moje sošolke mi pravjo če sm nora da bi mela zdej otroka. kaj nej jim odgovorim. nimam prov velik sošolk ki bi me razumele, ker bi vse samo žurrale in blablabla.
|
|
|
|
rada bi bila mlada mamica 12.11.2004 12:39:49
|
|
|
|
Micy
|
Sej glih zarad tega si želiva met dojenčka ker sva oba bolj taka da sva te žure pa to cez dala in jest tud nikol nism bla prov navdušena nad tem on pa tud ne tko da sva se prpravlena ustalit. ej dej mi povej kako pa gre to pol z socialno pa porodniško če nisi še nikjer zaposlen?:zmeden2::duda:9nebesa
|
|
|
|
rada bi bila mlada mamica 12.11.2004 12:43:26
|
|
|
|
Erdbeere
|
hm ja pr men je bilo tako, da sem bila že zaposlena...sicer pa sej drugo leto boš potem že končala šolanje, verjetno bi dojenčka imela potem po koncu šole. oz da bi rodila ne vem septembra, oktobra enkrat....tko da sošolke se bodo že navadila, če boš noseča....ko boš pa rodila jih pa itak ne bo zraven, kar se pa porodniške in ostalega tiče ti pa žal ne znam pomagat
|
|
|
|
rada bi bila mlada mamica 12.11.2004 12:44:32
|
|
|
|
**NiNa**
|
Draga magre! Upam, da me ne boš narobe razumela, ampak mislim da še nisi pripravljena na tako velik korak. Zakaj tako mislim, ker če bi bila pripravljena se s tem kaj bodo rekli drugi ne bi obremenjevala in bi tudi sama točno vedela kaj želiš. Svetujem ti, da s fantom najprej poskusita eno leto živeti skupaj ( v tem času se marsikaj razjasne) pa se potem odločita za bebico. Upam, da se boš odločila tako kot ti pravi srce! LP Nina
|
|
|
|
rada bi bila mlada mamica 12.11.2004 12:44:35
|
|
|
|
Anonimen
|
Ej, punca, če si nora na otroke in se ti ne žura prav preveč, pa imaš krasnega fanta, ki bi tudi rad otroka in se imata zelo rada, potem imejta otroke in uživajta! Kaj pa je važno, kaj pravijo sošolke, saj z njimi ne boš celo življenje, z družinico pa. Je že lepo imeti otroke, ko si še mlad, otročji in poln energije. Ponavadi je problem edino takrat, ko mlada mamica prinese dojenčka iz porodnišnice in potem, o groza, sedaj pa joka, kaj naj pa naredim!!! Tukaj se včasih lahko pokaže mladost in neizkušenost. Takrat pa se moraš zavedati, da so ta mala, na izgled tako nebogljena bitjeca tako zaželena, tako ljubljena in da se jim tako lepo godi na tem svetu in ob starših, ki jih imamo tako radi, da jim ni čisto nič hudega. So kot mali bubregi v loju in malo pač morajo pojokcati, da jim povemo, kako jih imamo radi, jih stisnemo k sebi, pa je. No ja, tole sem malo zakomplicirala. Skratka, če si želita otroka in sta zaljubljena, pa tudi finančno preskrbljena, potem veselo na delo...
|
|
|
|
rada bi bila mlada mamica 12.11.2004 12:45:12
|
|
|
|
maja&m
|
Tudi jaz bom mlada mamica, stara sem 24 let in pričakujem prvega otročka. Sem redna študentka, en faks imam praktično že končan (še zagovor diplome), pri drugem pa sem v 2 letniku, tako da me še čakata najmanj 2 leti, da dokončan. Fant je zaposlen in nima bogve kako visoke plače. Otročka sva in nisva načrtovala, skratka vedela sva v kaj se podajava in se naraščaja zelo veseliva. Kar se tiče stanovanja in denarja? Živim pri starših, tudi fant,ampak večina sva in bova pri meni. Prostora je za vse dovolj. Starši mi bodo pomagali pri najboljših močeh-še dobro da je mama upokojenka, da mi bo lahko čuvala otročka,ko bom morala v šolo. Svojega dohodka nimam, štipendijo bom dobila šele po porodu in ostale denarne prispevke od države itd. Ampak zaradi tega ne bova vrgla puške v koruzo. Vsi pravijo imej otroke ko si mlad.Glej konkreten primer-mene.A naj čakam, da končam faks, da se zaposlim in grem na svoje?Takrat bom že pri 30ih ali več.Takrat pač ne mislim imeti prvega otroka. Če si pametna, se ne oziraj na sošolke. Vsak ima svoje mnenje in želje. In če čutiš željo po otroku in pa seveda tvoj fant, in če misliš, da sta pripravljena na starševstvo in da imaš izpolnjene svoje pogoje za to-potem se boš itak odločila pravilno. Takšno je moje mnenje. Pa lep nosečniški pozdrav:nosecka: Maja
|
|
|
|
rada bi bila mlada mamica 12.11.2004 13:12:25
|
|
|
|
ery
|
pozdravcek... Magre, povem ti, če si res, ampak res 100% prepričana, da si želiš mal štručko, potem nimaš kaj čakat... Jaz sem stara 24 let, že vse življenje obožujem otroke-noro, ampak sem bila šele v maju prepričana: Ja zdaj sem pa dovolj zrela, da bi ga imela... Ker se pa še ni prijelo :zmeden2:, mi je pa žal, zakaj nisva že prej poskušala... ampak pač-se nisem predstavljala, da bi JAZ imela otroka... Na druge se pa ne oziraj... Mene kolegice podpirajo,(večina ima že otroke-so mlajše od mene) imam pa eno sestrično, ki mi pravi: Kva je s tabo, pa ne še otroka, a veš da se ti vse spremeni...Pa ne boš mogla več ven hodt..." Skratka jaz je sploh ne poslušam, ker sama vem kaj bi rada! pisi kako si se odločila... papa:)-
|
|
|
|
rada bi bila mlada mamica 12.11.2004 13:19:03
|
|
|
|
L&F&B
|
Sedaj pa ti bom jaz še malo z drugega zornega kota predstavila zadevo. Jaz namreč sem zaradi okoliščin imela razmeroma pozno prvega otroka, čeprav sem si ga želela prej. In ugotovila sem, da ima res zrelost določene prednosti( bolj sem umirjena, odgovorna, vem kaj hočem), a tisto energijo, ki jo zahteva otrok od starša, sem ujela ravno še za rep. Torej iz lastnih izkušenj ti lahko povem, da ima mladost precej prednosti, če pa imaš še vse porihtano in si otroka želiš, pa samo pogumno naprej!:kuza:
|
|
|
|
rada bi bila mlada mamica 12.11.2004 13:40:55
|
|
|
|
Tejči
|
Tako, pa ti nekaj napiše že mlada mamica. Stara sem 21 let, v drugem letniku faksa in z najlepšo štručko na svetu, ki me osrečuje 500 na uro. Vse neprespane noči in turobne dneve poplača samo objem in crkljanje z mojo miško. Vse ostalo-kar se tiče financ, stanovanja, lahko dobesedno kopiram od maje&m. In še nasvet zate: če si res že dala skozi vso tisto ponočevanje s prijatelji, si 100% da bo fant najboljši možni očka otročku, predvsem pa da ti srce pravi, da si pripravljena na novo/drugačno življenje-potem LE VESELO NA DELO!! Pa nikar ne poslušaj sošolk, nekatere ti zavidajo, nekatere pa so še toliko nezrele, da bi se o tem sploh lahko pogovarjal z njimi! Pa sporoči tvojo odločitev! LP, Tea:sloncek:
|
|
|
|
rada bi bila mlada mamica 12.11.2004 16:08:05
|
|
|
|
ajat
|
No pa naj ti še jaz nekaj napišem! Stara sem 21 let in si moro ampak res NORO želim otročka že vsaj dve leti. Sem študentka - na žalost še zmeraj 1. letnika. SEm s Kopra, študiram pa v Lj, tako, da ne morem oboje skombinirat. Fant je leto starejši od mene in dela, vendar ni še redno zaposlen. Stanovanje mi delajo moji starši (bo sicer majhno a za nas dovolj veliko). Dojenček mi toliko hodi po glavi, da se ne morem skoncentrirati za nič drugega. Vem, pa, da mu v tem trenutku zagotovo ne bi mogla vsega dat, kar mu bom lahko dala čez kakšno leto-dve. S fantom sva skupaj že 5 let. Tudi meni ni do žuranja pa nisem dovolj pogumna za pravi korak. Po moje če si ga oba želita in če imasta že vse drugo porhtano pol pa v akcijo ;)
|
|
|
|
rada bi bila mlada mamica 12.11.2004 16:24:20
|
|
|
|
Katjusa
|
Zivjo! naj ti povem sama sem hodla v program 3+2 in smo mel v zadnjem letniku(5) eno sosolko ki je bla noseca! Ko smo zvedl smo bli mal sokiran ampak potem smo bli pa vsi navduseni nad tem in nori.... tak da ce ti vse druga stima nej sosolke ne bodo ovira sicer pa od odlocitve deo dejanskega stanja nosecnosti pri nekaterih traja vec casa.... tak da sama se odloci na podlagi stanja.... In veliko srece in pa da bi se tri cim prej uresnicila ena in velika zelja! Nej te angeli cuvajo:angel:! Lep pozdrav Katja
|
|
|
|
rada bi bila mlada mamica 12.11.2004 17:22:57
|
|
|
|
kimi
|
jaz sem zanosila pri 19 rodila pri 20, če bi imela še eno življenje bi isto naredila. Če sta pripravljena oba zakaj pa ne
|
|
|
|
rada bi bila mlada mamica 12.11.2004 17:25:35
|
|
|
|
kimi
|
magre tudi jaz sem na dijakinja in moja :nosecka: ni bila nikogaršnj a stvar kot moja in od fanta seveda sem pa imela kvalifikacije. Me je tako v trtici bolelo da nisem mogla sedet in sem bila po 3 mesecih nosečnosti že doma ter sem samo na teste hodila. Če bo:nosecka: greš k šolski svetovalni delavki in se zmeniš moj:duda: je sedaj star 6 mesecev pa imam še vedno dovoljeno samo na teste hodit je pa težko ker nima nihče snovi za dat in težko se je učiti nekaj brez razlage
|
|
|
|
rada bi bila mlada mamica 12.11.2004 18:21:22
|
|
|
|
Annny
|
Ojla, zanosila sem pri 21ih, rodila pri 22ih...imam danes 1 mesec staro hčerkico Najo. Sem v 3. letniku Pravne f.-redno..mi gre dobro...če pa se bo zgodilo, da bom študirala kako leto dlje- pa kaj potem:) Če bi še enkrat stala pred isto odločitvijo, bi se ponovno odločila isto!
|
|
|
|
rada bi bila mlada mamica 12.11.2004 21:46:48
|
|
|
|
Teni_
|
Da še jaz pristavim svoj lonček. Sicer nisem brala kaj so druge napisale, ker grem počasi spat in ni časa/jutri so predavanja. Stara sem 21 let in imam hčerkico staro 10 mesecev in pol. Ko sem zanosila sem bila stara še 19(do 20 so mi manjkali 3-je meseci). Mislim, da ni nič prehitro, če si res želiš in veš v kaj se podajaš. Imam kolegico, ki je postala mamica pri 18-ih letih. Pa kaj, je super mamica, kljub temu, da je tako mlada. Lp, Mojca:rozica:
|
|
|
|
rada bi bila mlada mamica 13.11.2004 12:52:58
|
|
|
|
Micy
|
Hojla!!! Ne nebom te narobe razumela zato, ker vem kaj mi hočeš povedat. Ne sej jest se ne obremenjujem kaj drugi pravjo boli me za druge. Jest dojenčka bom mela pa če se drufi po trepalncah mečejo. Aja nism vam povedala da s fantom s kupi živiva že 1 leto in pol. Pa pa:duda::)
|
|
|
| Stran: [1] |
Tiste, ki ste prvič rodile po rokuTiste, ki ste prvič rodile po roku, kdaj ste rodile drugič?Tudi po roku. (
69%)
Pred rokom. (
31%)
Število vseh glasov: 95Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!