ronja
|
Porodniška ti pripada, če si prej zaposlena in je potem povprečje zadnjih 12ih plač. Če nisi zaposlena v letu pred p., dobiš pa nadomestilo porodniške, ki je mislim da po novem 255 €, če se ne motim. Da ne boš presenečena, če slučajno računaš na precej več (ne vem, koliko je bila tvoja plača). Na socialno pomoč jaz na tvojem (v bistvu nikoli) ne bi ravno računala. Če zagusti, super, če se da kaj, vendar pa prav računala s tem jaz ne bi. Tudi če dobiš socialno pomoč, se bo zdaj ta vpisovala, da jo moraš potem kasneje vračat ali pa se vpiše država kot delni dedič, če se ne motim (tako sem razumela). Tako da vprašanje, koliko se vam to na dolgi rok splača. Če zagusti, se seveda splača, če pa se da brez, je pa verjetno boljše sam poskrbet za svoje male:). Sicer pa: če je tvoje vprašanje: ali se da preživet z eno plačo - potem je odgovro: odvisno, kakšna je plača in kakšni so stroški, sicer pa srčno upam, da se da, ker znamo bit nekoč na istem;). Po moje to ni tak strašen problem, če ste skromni in imate kje bit, sploh če ne plačujete najemnine. Kako bi se odločila v tvojem primeru? Ne vem, odvisno od let in od dohodkov/odhodkov. Ker si ga želiš, je res brezveze čakat še ne vem koliko let. Najdi si kako honorarno delo, da boste malo lažje dihali, to je pa to.