Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
rabim nasvet - za "völb" 31.5.2005 10:29:33
|
|
|
|
KIRA
|
kot sem že parkrat omenila, delava na najini bajti - oz. bolj mož in tast..:ups: v glavnem izvajava sanacijo objekta, mož si je pa med kuhinjo in jedilnico omislil "völb" oz. obok nad šankom in ga je tud naredil - betonskega. sedaj pa se pojavlja problem: s čim ga "ven oblečt" tako, da boj lahko notri halogenke, v mislih imam 5 kom po 23 do 30 W, jih je pa lahko tudi več, ker jih mam par za rezervo. amapa te zadeve se praviloma dajejo v strope ki so znižani -a la rigips plošče. tam jih ni problem vstavit. sedaj pa malo cikava glede finiša - stiropor je premehek zakaj takega, pa pretrd, da bi se oboku prilagodil. rabiva pa kako pametno varianto, po sistemu naredi si sam, ker so najine finance bolj na knap. ima kdo kako idejo ali predlog, ali konkretno ve oz. je videl, kako se to naredi??? s čim zadevo ven oblečt tako da bojo tud halogenke lahko noter, pa bo lepo izgledalo??? LP:rozica:
|
|
|
|
rabim nasvet - za "völb" 31.5.2005 10:32:33
|
|
|
|
Anonimen
|
Mogoče les? Mi je padlo na pamet, ker jih imamo v kopalnici na stropu. Ne vem pa, če se da les v velb, ki je upognjen... :zmeden: Pa še to: iz prve roke lahko povem, da se dobi tudi upogljiv stiropor... nimate pojma kakašen vse stiropor obstaja! 8)
|
|
|
|
rabim nasvet - za "völb" 31.5.2005 10:39:41
|
|
|
|
Pajaca
|
Sam stiropor ne sme biti ob lučki, se bo stopil!!! Škoda k ni prej mislu, pa bi naredil v betonu utore za lučke.
|
|
|
|
rabim nasvet - za "völb" 31.5.2005 10:41:59
|
|
|
|
Anonimen
|
ena varjanta je poštemat vn luknje za lučke pa pol nazaj lepo zagipsat, druga je pa z gips plato oblečt obok. midva ga mava iz gips plate pa je ok. sam nisva pa tega delala sama k je kr težko pomoje. lp, lara
|
|
|
|
rabim nasvet - za "völb" 31.5.2005 10:43:31
|
|
|
|
KIRA
|
hja, saj je najprej hotu, ampak ta zid je nosilni zid in je bolje, da je tako naredu, kot je sedaj. hiša je stara in tu ni pametno ne vem koliko lukenj v stene delat, pa čeprav samo za lučke. je pa pustu oz. naredu obok malo višji, glih zaradi teh lučk. sem premišljevala o kaki pločevini, ampak mož nad tem ni navdušen. tud les ne vem, kako bi not dal - nekako bi ga blo treba upognit, ampak kak les in kako to izvest.. ne vem. iščem po vseh mogočih revijah, pa so vsepovsod samo oboki nad vrati - tam se da posebne štoke kupit, ali pa nad okni - tam pa se tudi dobijo že taka, ki točno pašejo not. ker pa je to pač šank, si je treba nekaj drugega zmislit..
|
|
|
|
rabim nasvet - za "völb" 31.5.2005 10:44:00
|
|
|
|
buškica
|
ti tekom tedna sporočim, ko se bom posvetovala z našim gradbenikom. lp buškica
|
|
|
|
rabim nasvet - za "völb" 31.5.2005 10:46:05
|
|
|
|
lacoste7
|
Mi imamo tudi velb med kuhinjo in jedilnico, pa smo ga oblekli z majnimi ploščicami (ene 10x10 cm) izgleda super, ti lahko pošljem slikico
|
|
|
|
rabim nasvet - za "völb" 31.5.2005 10:50:03
|
|
|
|
KIRA
|
:rozica: ja, prosim, pošlji, tvoj nasvet pa bom tud čakala buškica. maoj mail: kira@siol.com pa če mata še kako idejo glede lučk... kako jih vstavit Lp
|
|
|
|
rabim nasvet - za "völb" 31.5.2005 11:32:49
|
|
|
|
viv_
|
KIRA - če je obok mal višji, kaj pa če bi dala lučke na une tirnice počez - tko da niso vzidane... (upam da me razumeš - še sama sebe bolj slabo)
|
|
|
|
rabim nasvet - za "völb" 31.5.2005 11:58:54
|
|
|
|
Anonimen
|
ZA tiste lučke s tirnicami, rabi pripeljat generator, kar je spet 30 cm višine al 20. Ne vem točno:zmeden:
|
|
|
|
rabim nasvet - za "völb" 31.5.2005 12:37:11
|
|
|
|
ElaM
|
Midva bova imela obok oblečen z skrilavcem. Upam, da nisem mim ustrelila z poimenovanjem kamna. :ups: Zgleda fajn. Drugače pa knauf.
|
|
|
|
rabim nasvet - za "völb" 31.5.2005 14:03:55
|
|
|
|
kalimero
|
Mi smo ta problem rešili s knaufom - itak rabiš prostor še za transformator. Je pa res, da nimamo pravega velba ampak preklado. Halogenke se grejejo, tako da je fino, če je zračno.
|
|
|
|
rabim nasvet - za "völb" 31.5.2005 14:15:32
|
|
|
|
KIRA
|
transformator bo pod elementom.9nebesa se ga sploh ne bo videlo. glede zračnosti se pa strinjam. bomo videli, če bo šlo tako narest, kot si je sedaj zamislil moj mož, če pa ne, pa še vedno alhko drgač naredimo. vseeno sem vesela vsakega predloga - mogoče dobim akko pametno idejo poleg..9nebesa
|
|
|
|
rabim nasvet - za "völb" 31.5.2005 16:17:00
|
|
|
|
rija
|
Kako pa si zamišljaš halogenke v oboku, ki ni raven? Kam pa ti bodo svetile? Poševno? Pa tudi vsak električar te bo kar preklel, če ti bo moral v beton štemat! Ti govorim iz lastnih izkušenj. Ker bomo imeli po skoraj vsej hiši vgradne halogenke, smo ali spustili stropove z gips ploščami, ali pa smo že pred ometi naredili prostor za luči, kar je bilo enostavno, ker pridejo na strop opečna polnila. V živ beton pa ni hec štemat. Mislim, da bi bilo bolje si omisliti kakšne halogennke na konzoli, ki jih potem lahko poljubno obračaš. Pa tudi konzole dobiš že upognjene.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?