RMRM
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lanika123 Meni osebno se zdi, da je podaljšanje porodniške čista loterija. Kolikor vem od drugih mamic, so ene dobile brez posebnih razlogov (npr. samo ker so rodile prej), nekateri pa imajo ful težav in niso dobili odobreno. Mi smo si zdaj uredili, da gremo v četrtek še na en pregled v eno drugo razvojno ambulanto. Potem pa gre vloga (obrazec se dobi na CSD) skupaj s kopijami izvidov na komisijo - vse papirje se odda na CSD in oni pošljejo. Traja 10-14 dni da odločijo. Potem pa obstaja možnost pritožbe - pritožba se lahko rešuje največ 60 dni. Jaz delodajalcu ne bom nič sporočala dokler ne vidim kaj bo. Brez veze se mi zdi, ker se lahko zgodi da bom dobila zavrnjeno. Se pa lahko podaljša za 90 dni, ki se jih lahko koristi kadarkoli do otrokovega 18. meseca. Jaz bom po izteku porodniške koristila star dopust da mi ne propade in od takrat dalje potem porodniško, če bo odobrena. Mislim da to gre, moram še vprašati na CSD. Nimam pojma ali gre odločba hkrati nam in delodajalcu. Če bom dobila odobreno, bom takrat delodajalcu javila v najkrajšem možnem času. Upam, da sem kaj pomagala. Javim, če bo nam uspelo. Tudi sama bom najprej koristila stari LD, šele nato vložila prošnjo za podaljšanje. Tako mi je svetovala na CSD, sem pa tudi na internetni strani CSD Šiška postavila pisno vprašanje na to, da najprej koristim LD, nato pa šele vložim vlogo za podaljšanje, tako da si tam lahko pogledaš odgovor, ki so mi ga posredovali. V glavnem pa gre zato, da je to čist reden postopek. Ko vložiš prošnjo za podaljšanje, traja pri nas 14 dni da prejmeš odločbo, tako da bom jaz vložila ene slabe tri tedne pred zaključkom LD. Delodajalca pa sem ravno zaradi reševanja kadrovske problematike in nadomeščanja na mojem delovnem mestu okvirno že seznanila, sem mogla en dopis napisat, kdaj predvidevam, da pričnem z delom. Sem pa navedla, da se po izkušnjah sodeč predvidoma podaljša za 90 dni, tako da tud oni vedo, da to še ni 100 %. Tako da ti svetujem, da okvirno omeniš, da je možno podaljšanje.
|