|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   računalnik in otroci
5.10.2005 21:57:29   
mala maja
Mene pa zanimna koliko časa so vaši otroci na računalniku in kakšne igrice imate??

Moja soseda ima mulca kar naprej pred računalnikom pa same take igrce igra k so nasilne(mali star 11let), druga ima(14 in8 letnika) pa sta skoz pred računalnikom prav da ma saj miruser posted image user posted image user posted image (no sam tedva vsaj ne igrata tolk nasilnih igrc..)

Našimdvema (4 in 8 letnikoma) ga jaz ne pustim prav veliko če pa že pa nista pred nijim več kot uro največ 2. Mamo pa samo poučne igrice al pa take brez nasilja.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: računalnik in otroci
5.10.2005 21:59:32   
mala maja
aja pa da en bo pomote 1 do dve uri na tedenuser posted image

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.10.2005 22:06:08   
Magi*
se strinjam s tabo, da računalnik ni za otroke. otroci morajo spoznati svet tak kot je in ne preko TV ali računalniškega ekrana. da ne govorim o tem, kako vpliva večurno sedenje in buljenje v ekran na mlado, še razvijajoče se telo.

starši moramo postaviti meje koliko, kdaj in kaj otrok sme gledati/igrati, pa čeprav bi nam bilo včasih lažje pustiti mulca pred kompom in imeti mir. heh, moje dete je še majčkeno in meni je lahko govoriti. takšni so moji plani, bomo videli kako jih bomo uresničili user posted image

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

Neposredna povezava do sporočila: 3
5.10.2005 22:09:59   
ciciban
Igrce dovolim urco-dve na teden (povprecno) .Ponavadi igra Macka Murija,cebelico Majo ali pa kar na Lego internetni strani igre za najmlajse. Veckrat pa nastimam kaksno risanko-mojster Miha,sloncek Benjamin,Simsalagrimm,Tom&Jerry,Piki....

Neposredna povezava do sporočila: 4
5.10.2005 22:10:06   
KODA
Našega petletnika,ne spuščamo nič kaj preveč k računalniku,ker ne pustim,da bi postal suženj tega.Občasno mu pustimo igrico Mojster Miha.Pa tudi ne kaže,ne vem kakšnega zanimanja za to smer.Bomo videli,kako bo v bodoče?user posted image

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

Neposredna povezava do sporočila: 5
5.10.2005 22:18:06   
m jana
Moj 4 letnik se ni bil igral igric in jih se tudi ne bo, dokler ne bo pokazal lastnega interesa!

Neposredna povezava do sporočila: 6
5.10.2005 22:39:28   
Marogica
Težko je reči, koliko časa je "v redu" in koliko ne. Sem mnenja, da računalnik dandanes ni samo instrument neke igre-beri play station ipd. temveč da dobiva vedno bolj funkcijo, v katero je vpleteno celotno naše življenje. Otroci lahko polsušajo pravljice, glasbo, obstajajo "delovni zvezki" za šolarje......., v glavnem je preko interneta omogočen dostop na različna področja družbenega življenja. To kapaciteto izkoriščamo tudi mi, odrasli. SAmo pomislite, koliko presedimo me pred raćunalniki že samo na RR?!? Pa je to le majhen del, ki nas zanima. Kako lahko potem rečemu otroku, da pa ne sme sedeti več kot....(nek čas), če pa smo mu mi za vzgled?
Jaz iz prakse težko kaj povem, ker imam sina,k ije star šele 4,5 leta in ga bolj zanimajo risanke ipd., računalnik pač manj. Hoče pa vsake toliko sedeti z mano ali sam in pisati črke ali pa si kaj z menoj na internetu ogledati.
Kako bo, ko bo večji in kakšne meje mu bom postavaila, ki pa jih bom sigurno, ti ne vem povedat.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.10.2005 23:06:39   
mala maja
Ja Marogica se strinjam s tabo. Zato sem tud odprla temo.

Sam veš jaz sem tako gor zraslauser posted image (kako nebi če je bil pa oči programer) Dobila sem svoj računalnik pri 9 letih  pred 19 leti je blo to kar velik zalogaj in povem ti da mi danes ni žal in HVALA oči. Je pa res da takrat še ni blo interneta in takih nasilnih igrc. Pa tok zmogljivih računalnikov.

Sam po drugi strani pa se mi zdi kar malo preveč da bi sedeli otroci cele ure pred njim-tako kot meuser posted image user posted image user posted image . Ne res ni dobr zanje.Sej majo v 5 razredu že računalništvo predmet 1x tedensko. Se bodo tam dovolj naučil.

Mislim da je dovolj da znajo miško mpa tipkovnico uporabljat ostalo je pa še čas.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.10.2005 6:23:45   
Anonimen
Mojega pri treh letih in pol računalnik še ne zanima, mogoče ker pač nimam pravih igric zanj, ampak nam je tako zaenkrat prav. Me je pa groza, ko mi je zadnjič sodelavka pripovedovala, da pri njeni svakinji se gredo otroci (sicer stari tam nekje od 10 do 12 let) igrice, pri kateri vlomiš v stanovanje, posiliš tastaro, ubiješ tastarega in ga skriješ pod posteljo. S tem je končana prva soba ...

Neposredna povezava do sporočila: 9
6.10.2005 7:43:59   
Marogica
Splišni, takih in podobnih iger je tudi mene groza. Pa smo zopet tam, človek gleda na PC kot nekaj pozitivnega, pa se zopet izrodi -isto ko pri risankah na TV, kjer se še vedno sprašujem kako dolgo in katere so primerne, da otrok ne izpade po eni strani outsider, po drugi, pa da se ne razvije v "nasilneža". Sem pač še vedno mišljenja, da so geni tisti, ki vplivajo na otrokovo osebnost, vzgoja, kamor spada tudi raćunalnik ipd, pa je tista, ki "podpir" oz usmerja otroka. Kaj pa vem.
Midva z možem sva se pač edino to že dogovorila, da kljub temu, da imata vsak svojo sobo, TV in PC vsaj od začetka vsak dvojega ne bosta imela, temveč v "skupni" sobi le enega, kejer se bo tudi določilo kaj se bo gledalo in kako dolgo. ČE bo to tudi tako funkcioniralo, bom poročala.....čez nekaj let.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?