|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pumpice vsak teden?
20.1.2008 22:12:26   
bobika
Sem že čisto obupana user posted image
Naša dvoletnica je že več kot leto neprestano na flixotidu, kot preventiva bronhitisom in možni astmi. Po dveh zaporednih bronhitisih se ji je doza podvojila in tako dobi zjutraj in zvečer dva vpiha.
Ker pa kljub prevntivi ni izboljšanja, sem začela že dvomiti v to zdravilo. P je svetovala, da ob kašlju začnemo kar po shemi jemati poleg flixotida tudi berudual Ko po enem tednu končamo s tem jemanjem se ji čez par dni ponovno ponovi kašelj. To je sedaj že tretjič zapored. Vedno do sedaj smo bili pri p in je dobila nova navodila in dvojno dozo beruduala in flixotida.
Ko sem p omenila, da sem pričakovala izboljšanje ob povečanem jemanju flixotida mi je rekla, kako hido bi bilo šele če ne bi imela teh zdravil.

Ne vem več kaj naj naredim. Ima katera kakšen nasvet? Kakšno je vaše mnenje ob tako pogostem jemanju pumpic?

Vsako vaše mnenje je dobrodošlo.

ps: tudi z drugimi zadevami prakticiramo. prebrala sem že ogromno stvari o bronhitisih in se držimo nasvetov za lajšanje kašlja, pa kljub temu nikamor ne pridemo.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pumpice vsak teden?
20.1.2008 22:21:08   
Seven*
A pri kakšnem pulmologu ste že bile?

Flixotide je terapija in se ne jemlje preventivno. Meni tole precej smrdi, jaz bi na tvojem mestu zahtevala pregled pri pulmologu.

Gospa sem.

(odgovor članu bobika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.1.2008 23:04:11   
lelaval
Kot ti je napisala Seven - zahtevajta še preglede pri pulmologu. Jaz sem imela srečo, da je pulmolog izbran pediater mojih otrok - a mi je kljub temu dala še napotnico za bolnico - kamor še vedno hodita na spirometrijo in ostale preiskave.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.1.2008 8:07:39   
Suzy.
Točno tako. Flixotida ne moreš jemat kot preventivo. Obvezno k pulmologu. Če bi bil Flixotide primerno zdravilo zanjo, potem ne bi stalno potrebovala še Beroduala.

Hčerka ima sicer astmo. Ima pa alergijo na pršico in če je kje, kjer je tega cel kup (zavese, tepihi...) vedno začne kašljat kot nora. In takrat ji samo Ventolin pomaga. Mogoče je pri tvoji kaj podobnega. Pri pulmologu itak naredijo teste za alergijo, tko da si čimprej zrihtaj napotnico.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.1.2008 8:24:37   
bobika
Hvala za odgovore. Saj sem si preventivo predstavljala kot terapijo. Samo potem tudi kot terapija ni ravno primerna zanjo user posted image .
Je pa naša p tudi pulmologinja. In do sedaj še res nikoli ni omenjala kakšnih testov  ali drugih pregledov. Je pa res, da ima tako pogoste napade odkar je v vrtcu (od druge polovice novembra). Prej je bilo zelo poredko. Sedaj pa po vsakem prehladu hud kašelj.
Bom v vsakem primeru vpršala za kakšno napotnico.

Še to bi vprašala, če ve same začnete dajati zdravila ob kašlju (flixotide in berudual) ali greste vedno k pediatru?
Meni je rekla, da ji naj kar začnem ob kašlju dajati vpihe kot smo se dogovorili (na 6 ur 2b in 2f - 2 dni, potem na 8 ur dva dni 2b in2f, potem pa še na 12ur 2 vpiha f)

(odgovor članu Suzy.)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.1.2008 8:49:37   
mala maja
Bodita vstrajna, težita, in še enkrat težita dohtarjam, ker drugače bo samo še slabše.

Lani se je nam dogajalo enako. Bili smo celo 4x vbolnici in z možem sva bila prav sitna. Noben naju ni jemal resno, da je z otrokom nekaj narobe, dokler ni dobil tako hudo poslabšanje astme(prej so govoril da ima bronhitise) da so se še zdravniki bali zanj(ko sva prišla iz Kamnika do pediatrične je mali že gledal z belimi očki). Evo danes je ravno eno letouser posted image user posted image  od kar smo na pumpicah zaradi astme. So pa tudi našemu prej  delali teste in prvo samo rekli da je alergičen na pršice, prah in nekaj trav(so rekli nič takega), pa dali so nam ventolin za lajšanje kašlja pri bronhutisu.

Po tem hudem poslabšanju so nam pa dali flixotide(2x dva vpiha) in singulair(zvečer) pa še ventolin(p.p) za lajšanja. Amapk tudi pri nas ni bilo nič boljše, dokler se nismo po posvetu s pulmologinjo odločili, da malega za eno leto vzamemo ven iz vrtca.(preberi podpis in to še drži).

Je pa res da morata biti vstrajna. Pa pojdi še po drugo mnenje k kašnemu drugemu pulmologu. Magari na Pek. 
Aja pa jaz ne grem k zdravniku za vsako poslabšanje, vodim pa dnevnik kašna zdravila dobi, tako da lahko na kontrolah pokažem(ali pa povem). Tam se tako in tako vidi kdaj je imal poslabšanje in kakšna zdravila je dobil. Pokličem pa zdavnika razen če po dveh dneh jemajna zdravil ni nič boljše.

(odgovor članu bobika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.1.2008 8:51:58   
Sibil_
Nam je dala kot preventivo Singulair, ker gre februarja v vrtec in Singulair naj bi varoval pljučka.To nam je predpisala pulmologinja in alergologinja na Debelem rtiču.A vam tega ni dala?user posted image

Imamo pa Flixotide če se pojavi kašelj in ga takrat dam, da se ne poslabša.

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu bobika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.1.2008 12:02:39   
Suzy.
Jaz hčerki dajem Flixotide vsak dan, 2 x po 1 vpih, približno zadnje leto in pol. Ob poslabšanjih povečam na 2x2 vpiha. Flixotida se ne jemlje samo na kratek čas, ker se učinek ne pokaže tako hitro.
Jemlje pa sedaj nekaj časa že tudi Singulair ampak sem slišala, da ima baje po 6 ali več mesečnem jemanju placebo učinek. Ji ga sicer še vedno dajem ampak mislim, da je Flixotide tisti, ki zares pomaga.

Je pa bilo tudi najhuje lansko leto, ko je bila v vrtcu. Kašljanje in piskanje v pljučih vsak dan. Odkar sem jo maja izpisala ji še nisem dala Ventolina. Zdaj  je izrazila željo, da bi spet hodila v vrtec in priznam, me je kar malo strah kako spet bo (februarj začne).

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
21.1.2008 23:24:05   
Seven*
Kot je napisala Suzy. Flixotide-a se ne jemlje kratek čas, ker je potem čisto brezveze. Flixotide je terapija za dolgo obdobje.

V primeru, da je terapija primerno predpisana otrok NE SME IMETI nobenih težav.

Terapija za astmo je pravilna, ko otrok živi tako kot vsi ostali vrstniki.

Sem bila čisto slučajno zastopnica za zgoraj omenjeno zdravilo. Singular pa nič ne ščiti pljučk, ampak je isto terapija, vendar bolj ozkega spektra, predpisuje se predvsem za astmo, ki je posledica alergije.

Sicer nisem zdravnik, poznam pa smernice zdravljenja. user posted image

Gospa sem.

(odgovor članu Suzy.)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?