Gina
|
Bluy, a se tebi ne zdi, da malo pretiravaš? Smilita se ti, ker morata živeti en teden po določenih pravilih, pa po njiju boš šla? Ne, jaz ne štekam, niti ne bi šla - to je eno samo čustveno izsiljevanje iz njune strani. Kaj boš pa s tem dosegla? Vsakič, ko ne bo vse po njuno bosta zapiskala, in mamica ju bo rešila. Bo treba domačo nalogo napšisat, pa je to grozno, pa ju boš rešila, pa bo treba naučit se, pa se jima ne bo dalo, pa ju boš doma pustila tisti dan, pa bo treba iti v službo, pa se jima ne bo dalo ali bo tam grozni šef, pa ne bosta šla, boš ju odpeljala domov?? Zakaj pa sta revčka? ker morata ob destih zvečer spat??? Uau, ne mroem verjet, da ju kdo lahko tolk muči. Kakšna krivica, za domov iti in to takoj! Pa laufat morajo, če so zateženi in razgrajajo ponoči? A veš, v življenju je tako, da otrok pokasira posledice, če se vede nesprejmeljivo. Tudi če je doma še tolk v vato zavit, v življenju to ne gre tako. Če se vede nesprejmeljivo nekje na cesti, ga premlatijo, če naleti na malo bolj egoistične nasilneže. če pa se neprimerno vede v koloniji, pa mora ravno tako ugotovit, da je to nesprejemljivo. Hodila sem v kolonije leta in leta kot vodnik, pa kot vaditelj plavanja in smučanja, pa kasneje s šolo kot učitelj, pa ti povem, da smo v tem času poslali domov mogoče res zgolj tri otroke iz npr. 25. kolonij. To so bili ekstremno razvajeni otroci, ki so si dovolili vse, to pa so počeli zato, ker so starši to dopuščali. In ti isti starši so imeli tudi doma probleme, ker so jim otroci zrastli čez glavo, kljub temu pa so se ti isti starši jezili na učitelje, voditelje, da so oni krivi, ali pa vsi ostali otroci krivi, samo njihov ne. A ne bi pogledala celote raje? A res verjameš, da so drugi krivi, da je otrok ponoči razgrajal? Matr, če en otrok ne more zdržat ene usrane kolonije, ki ponavadi ves čas otroke zgolj in samo zabava, saj je temu namenjena, v zameno pa se morajo držat nekih občečloveških norm, potem je pa res kriza doma. ne vem no, pri nas imamo doma nek red in mi paše tako, pa tudi otrokom, saj red pomeni varnost in zanesljivost. Imamo veliko demokracije, vse sorte se da zmenit in vse sorte gremo otrokom na roke, vendar se otroke uči, da imajo tudi dolžnosti in ne zgolj pravice in sem zelo vesela, da imajo svojo pamet, kot tudi da ne doživljajo vsega, kar ni po njihovo kot totalne katastrofe in zelo sem vesela, da se imajo praktično povsod, kamor pridejo fajn in ne jemljejo vsega na tem svetu za krivico. Kaj pa vem, jaz to tako gledam. Gledam pa tudi množice mularije, ki jim je vse dopuščeno in gledam zelo jasno, kam to pelje. IN noben od teh staršev tega ne vidi, dokler se na nevihto pripravlja in ful mi je hudo zanje, ker ne znajo postavit meja otrokom, ker jih gledajo za enake in se ne zavedajo, d aimajo šele 14 let in ne že 14 let. Tako strašansko rabijo starše in meje, starši pa jim nudijo enakopravnost, se enačijo z njimi. Eh, saj je brez smisla, bom nehala, nikamor to ne pelje, še nihče ni razumel, ker je preveč v svojih pogledih not ujet....mi je pa hudo za otroke, ful hudo. btw:Zakaj pa si ju dala v kolonijo, če se tega ne veselita? Saj bi ju lahko doma pustila, to ni obvezna stvar? A ne bi bilo boljše? Ena stvar je ne dati ju sploh tja, druga pa vzeti ju ven, ker ne zdržita nobenega, ki bi jima govoril kako in kja naj se vedeta?
|