|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   psiha: da ali ne
12.8.2005 9:09:37   
Maša26
Živjo punce!

Malo razmišljam in sem prišla do prepričanja, da pri naših prizadevanjih večinoma ne gre za to, da bi bila psiha ˝kriva˝. Mislim, da če so biološki pogoji, uspe v 0 do recimo 6 mesecev, če jih pa ni, pa greš pač naprej po poti ne/uspeha. Po moje ni tako, kot naj bi veljalo, češ, samo odklopit je treba in biti neobremenjen.. Vsak, ki začne ˝delat :duda:˝, je obremenjen s tem, da BO čimprej. Plodnim uspe, manj plodnim (še) ne. Kvečjemu smo fosilke še manj obremenjene, ker smo že malo navajene, da ni takoj in da nosečniški znaki praviloma niso nosečniški.. saj veste.

V glavnem, mislim, da je oploditev čisto mehanska biološka zadeva, ki se zgodi, če se pač zgodi.

Lahko me ˝napadete˝, da ni tako ;);)

Neposredna povezava do sporočila: 1
12.8.2005 9:15:29   
emaa
se strinjam:bravo:

(odgovor članu Maša26)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.8.2005 9:20:03   
AKŠ
po moje psiha fulll vpliva na vse skupaj...

(odgovor članu Maša26)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.8.2005 9:25:30   
tinkamiška
Če bi psiha vplivala, jst še zdej nebi bla :nosecka:, ker sem bla psihično na tleh, ko je ratalo...

Jst ne verjamem v to, da bi psiha lahko preprečla, da bi zanosila:zmeden:

(odgovor članu Maša26)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.8.2005 9:33:49   
gojska
Točno tko.
Najhuj je k ti začnejo srat s to psiho. Ne se obremenjevat pa take. Ti si lahko čist flegma, pa če maš zlepljene jajcevode ti ne bo nič pomagal.

(odgovor članu Maša26)
Neposredna povezava do sporočila: 5
12.8.2005 9:35:14   
Maša26
Po moje se pa reče, da psiha vpliva samo zato, da se najde en razlog, zakaj še ni.

Res je sigurno, da če si ves ˝v krču˝ od samega pričakovanja, pomaga k zanositvi ravno ne, preprečuje pa tudi ne v taki meri, da bi bilo bistveno.. Saj pravim, po moje..

(odgovor članu Maša26)
Neposredna povezava do sporočila: 6
12.8.2005 9:52:11   
Aleksandrin
Psiha je kriva samo za tvoje počutje in to je to.
Jaz sem bila skoraj prepričana, da ne bom mogla zanosit, ker je to v familiji, po dveh mesecih poizkušanj, glej ga zlomka- NOSEČA.
LP

(odgovor članu Maša26)
Neposredna povezava do sporočila: 7
12.8.2005 9:56:32   
IrenaO.
Maša se popolnoma strinjam s teboj in ljudje preveč dajejo na to psiho,no pri velikih stvareh je prisotna psiha, nič ne rečem, ampak pri zanositvi pa ne vidim povezave, če se prime se prime:)

(odgovor članu Maša26)
Neposredna povezava do sporočila: 8
12.8.2005 10:03:06   
sonca
Po mojem psiha ne more kaj vplivati. Kaj pa tiste ki so posiljene, pa ravno tak zanosijo? To je psiha, pri nas je samo VELIKA zelja!

(odgovor članu Maša26)
Neposredna povezava do sporočila: 9
12.8.2005 10:24:08   
Pia73
Psiha nima veze, sem tak že večkrat o tem pisala, pa so teme žal zbrisane,... :(

(odgovor članu Maša26)
Neposredna povezava do sporočila: 10
12.8.2005 10:29:33   
Anitka
Tudi jaz sem mnenja, da psiha nima nobene veze z zanositvijo. To je le en "dober" izgovor ali vzrok, ki ti ga nekateri pripišejo.

(odgovor članu Maša26)
Neposredna povezava do sporočila: 11
12.8.2005 10:38:08   
cmokec
Na svetu ni lepšega stavka: "Sem ti rekla. Ko se boš sprostila in odmislila, ti bo pa uspelo. Poslušaj me, jaz že vem." Take bi zakopala 2 m pod zemljo in zasadila rože. Sam, da je vse odvisno od tebe, da sam narediš neplodnost. Še zdaj se mi pritisk dvigne. Res dobiš občutek razumevanja, podpore.

Če bi psiha imela kaj zraven, med vojnami nebi bilo rojstev.

Zgolj moje mnenje, me pa tema o psihi še danes pogreje, pa imam 2 meseca po poroda.

(odgovor članu Maša26)
Neposredna povezava do sporočila: 12
12.8.2005 12:14:23   
Gea1
Psiha je izgovor za stvari, ki jih drugače ne znajo razvozlati. Ko zdravniki ne najdejo in ne odkrijejo fizičnega razloga za neplodnost, vsi rečejo ja pač psiha. Dej se no sprostit punca, pa seksaj samo iz užitka, pa ne misli na zanositev in bo. Lari fari zanosiš, ko ti je namenjeno, nič prej in nič kasneje, če so seveda vse fizične prepreke odstranjene.
Sploh pa lahko je govort o psihi tistim, ki jim rata v prvih parih mesecih oz. celo nenačrtovano. Čeprav o njej dejansko nič ne vejo, ker jim je ni bilo potrebno spoznat.
Šele me ki dajemo vso to kalvarijo skozi, bi lahko o psihi delile nasvete. Ker da vse to prestaneš, ne da ti še kam drugam ne udari (npr. na zdravje samo)moraš biti izredno močen. Me imamo psiho da te kap. Pa ne šibko, ampak zelo močno. Rekla bi, da smo osebe, ki jih je treba vikat. Močne, se ne predamo kar tako in bi naredile vse, da bi prišle do tega cilja.
In če kdaj kaj izveš o sebi, svoji psihi..., je to v težavah in ne v sreči. Takrat se vprašaš marsikaj, spremeniš marsikaj, naučiš se potrpljenja in spoznaš srečo še v drugih stvareh. Pa še bi lahko naštevala, ampak nimam časa.
Zato punce nikar ne nasedajte na pregovore o psihi, ker tisti, ki deli tovrstne nasvete, o problematiki zanositve ne ve ničesar, ker mu ni treba vedeti. In ne ve, kako je to težko.

Pozdravček! :sloncek:

(odgovor članu Maša26)
Neposredna povezava do sporočila: 13
12.8.2005 12:57:40   
TiaSara
Tale tema mi je pa res všeč! Sama sem oseba, ki se precej živcira in vedno pomisli na vse najslabše. Ko sem poslušala vse tisto o psihi in o tem, kako negativno vpliva na zanositev, me je bilo pa še zato strah. Sedaj ko prebiram forum, pa res vidim, koliko je punc, ki se ravno tako živcirajo in opazujejo vsak znak, pa jim pogosto rata prav hitro zanositi.

Ko bo pravi čas, bo že :bravo:

(odgovor članu Maša26)
Neposredna povezava do sporočila: 14
12.8.2005 16:18:45   
Maša26
Fenomenalno ste napisale!!! :bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu Maša26)
Neposredna povezava do sporočila: 15
13.8.2005 14:56:56   
girly
ej maša, sem prov vesela, da si začela tole temo...

jst sm lih govorila z ginekologinjo, ki mi je razložila, da na zanositev ne vplivajo samo jajčeca in semenčeca, ker če bi bilo kot se učimo, potem bi se oplodile vse jajčne celice pri umetni oploditvi, pa se ne in potem oplojene bi se vse razvile pa se tudi ne...torej, kot je rekla ona, na zanositev poleg biologije in psihe vpliva tudi še nekaj drugega (kako to imenujete je vseeno), kaj pa to je, zaenkrat še noben človek na svetu ne ve. Včasih se zgodi, da ženske zanosijo, kljub temu, da je bilo teoretično nemogoče, včasih pa zdrav par ne more imeti otrok..Zakaj je tako, ne ve nihče.

Definitivno pa na zanositev ne vpliva samo psiha in obremenjevanje. in se strinjam, če ti je dano in sis zdrav, potem zanosiš v 6 mesecih, sicer pa ti ni dano, ali pa je s tabo/parnetjem kaj narobe...

lep dan :)

(odgovor članu Maša26)
Neposredna povezava do sporočila: 16
13.8.2005 15:02:00   
girly
s tem, da ti ni dano, sem mislila rečt v tistem času, trenutku in ne na splošno, da ti ni dano postati mama/oče, temveč, da takrat še ni pravi čas...

tako, da ne bo kakšnih nesporazumov po nepotrebnem :)-

(odgovor članu Maša26)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?