|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   psi napadli človeka
15.3.2006 20:20:05   
Naja31
Preberite tole.
Jaz sem zgrožena.

http://novice.siol.net/default.aspx?site_id=1&page_id=31&article_id=13106031519413984&cid=102&pgn=1
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: psi napadli človeka
15.3.2006 20:54:39   
lan
Jaz tudi!!!!!Lastnico bi morali fajn kaznovati,sploh pa taki psi ne smejo med ljudi.Kaj,ce bi takrat mimo sel kaksen otrok pa to bi ga pozrli.Groza,res!

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.3.2006 21:45:05   
Anonimen
Ojej...user posted image  groza. Babo bi pa tok kaznovala, da bi blo joj! user posted image

(odgovor članu lan)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
15.3.2006 21:55:46   
Seven*
Bogve kaj je bilo v resnici. Mogoce so bili psi izzvani na kaksen nacin, mogoce jih je kdo drazil. Sam od sebe pes ne napade. Vedno je nek cloveski faktor. Zdaj bodo spet mastifi preganjana pasma. Brezveze..

Gospa sem.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 4
15.3.2006 22:00:45   
KODA
user posted image user posted image

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
15.3.2006 22:08:35   
Anonimen
Groza, meni je to kot najhujša nočna mora. In nič ni brez veze. Take pse, sploh če jih imaš toliko, je treba imeti v vsakem trenutku pod kontrolo.

(odgovor članu KODA)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
15.3.2006 22:14:27   
katjutav
Psi niso bili nič izzvani! Mi je mož po SMS-u sporočil to grozno novico že popoldne, kmalu po dogodku. Je bila od sodelavca punca zraven, in je vse to videla na lastne oči.
In še to, da je bil napaden moški menda invalid.

Groza, jaz bi tudi kaznovala lastnico.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 7
15.3.2006 22:22:42   
Seven*
Ja. Se strinjam. Pse je treba imeti pod kontrolo. Samo tole je napisano na tak nacin, da bi clovek skoraj verjel, da je krdelo psov namerno napadlo nekega mimoidocega. Je pa res, da bi morala zenska imeti za taksno stevilo psov pomocnika ali pa vsaj nagobcnike. Ker jaz mojo labradorko komaj obvladam, kaj sele stiri bulmastife.

To je tak kot tisto, ko je rotveiler v nemciji dojencka razcefral. No potem se je pa izkazalo, da je rotveiler bil do prihoda otroka razvajan do skrajnosti, potem sta ga pa na balkon zapirala in ni smel v stanovanje.. Bomo videli kaksen je razplet te zgodbe..

Gospa sem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
15.3.2006 22:25:32   
Anonimen
Mogoče se pa ta moški tako boji psov, da je smrdel po strahu. A ne pravijo, da psi vohajo strah?

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
15.3.2006 22:27:16   
KODA
Kakorkoli stvar obrneš,psi vseeno ne bi smeli biti tako popadljivi.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
15.3.2006 22:38:11   
Anonimen
Ah, daj no, Seven, kot da je zdaj pa to najbolj važno, katera pasma bo zdaj preganjana. Kako se je pa tisti revež med tistimi zobmi v agoniji boril za življenje, ne, to pa ni važno.   user posted image

(odgovor članu KODA)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
15.3.2006 23:53:08   
Anonimen
Dnevnika nisem gledala, pa tudi na Internetu nisem bila podnevi nič, so mi pa sodelavci povedali za to takoj, ko sem prišla v službo. Eden od naših taksistov živi tam zraven, na Postojnski ulici, in je bil tudi zraven, na kraju dogodka, vendar ga zdaj, ponoči, ni v službi, da bi ga jaz malo več povprašala o tem. Ga bom pa jutri, ko pride...

V vsakem primeru pa se strinjam s tem, da bo po krivem spet obdolžena pasma. Bulmastif ali pa kaj drugega, saj je vseeno. In vedeti, kaj so imeli psi v glavi, da so napadli, je prav tako nemogoče. Definitivno  je tako, da bi ženska morala imeti še nekoga zraven pri transportu teh psov, saj so zelo močni in očitno tudi nepredvidljivi. Vprašanje je, kako so vzgajani. Nagobčniki so obvezni in ker sem prepričana, da v avto ni vodila vsakega posebej, potrebuje pomočnika. Če jih je pa vodila posamezno, pa bi morala avto oz. prtljažnik po vsakem psu zapreti. Tako, da...

Delna krivda je definitivno njena, delna je od psov, ki pač niso kazensko odgovorni, vprašanje pa je, če je delna krivda tudi od napadenega moškega (ne ve se še, ali jih je izzival ali ne). Njemu to zdaj nič ne pomaga in samo upam, da se bo izvlekel brez hujših fizičnih posledic. Psihične bodo zagotovo ostale za vedno...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
16.3.2006 0:29:49   
Minka Pobalinka

Psi definitivno niso krivi, saj nimajo sposobnosti presoje in treznega razmišljanja, temveč ravnajo nagonsko..
Pes napade ko se počuti ogroženega, ogrožen je takrat, ko se dogaja njemu nekaj nerazumljivega. To, da je bil napadeni invalid je možen vzrok za napad. Invalidi se premikajo drugače, nekateri uporabljajo tudi kakšne pripomočke za hojo ( bergle, palice ).. psi tega ponavadi niso vajeni in se postavijo "v bran" sebi in lastniku..

En pes je en pes.. dva in več pa so KRDELO. Krdelo ima vedno vodjo, ko napade vodja napadejo vsi. To je vojska.. pa naj gre za čivave ali pa pitbule, je čisto vseeno..

No bulmastif ni "lahka" pasma, je izreden čuvaj, ima močan karakter in potrebuje močno vzgojo in psihično stabilnega vodnika. Če je eden in neprimerno vzgojen je nevaren okolici, če jih je več (torej krdelo) je to tempirana bomba.

Je pa 1001% kriva lastnica, saj je njeno ravnanje nedopustno. Kot "poznavalka" pasme in izkušena kinologinja bi lahko vedela, da sama krdela takih ( ali drugačnih) psov nikakor ne more obvladati.. Torej bi morala poskrbeti za primerne varnostne ukrepe ( pomočniki, pse bi lahko naložila v avto za zaprtimi vrati dvorišča, sprehajala ali karkoli že vsakega posamično)..

Midva z možem imava doma krdelo 7 angleških buldogov.. ti psi so karakterno izredno prijazni, veliki ljubitelji ljudi, predvsem otrok, skratka totalno neproblematični in neagresivni psi...AMPAK se v takih primerih ( transporti vseh naenkrat, neznani ljudje v hiši ipd) se obnašava kot da imava "morilce".. torej uporabljava varnostne ukrepe ( nikoli niso spuščeni vsi naenkrat, če obiski ostanejo čez noč so vsi zaprti v bokse, nikogar se spustiva samega k psom ipd.) , ker se zavedava, da so na kupu močni.. ko jih je 7 skupaj je vojska, če bi general ukazal borbo, bi se kljub nežnosti in karakterju borili vsi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
16.3.2006 6:30:41   
CUKRČEK
Res hudo! Jaz pa mislim, da bi mogla ženska pač vedno računat na to, da do česa pride in če bo lahko v tistem trenutku obvladala psa.

Mi imamo doma bernskega planšarja , ki  je fuuuul velik....ima 50 kil. In je močan ko bik. Pa je res miroljubna mrcina. Samo je vseeno treba računat na to, da se psu lahko kaj "sfiži" in gre v napad. In lastnik je tisti, ki mora ukrepat. Se pravi, da jaz ne bom imela 4 take mrcine če vem, da jih v takem primeru ne bi mogla krotit. Pa verjemte da ni enega samega človeka, ki bi lahko naenkrat ukrotil4 50 kilske podivjane mrcine.

Hočem povedati samo to, da mora bit človek tako pameten da ve,. kaj lahko ima in kaj lahko kroti in kaj ne.

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu Minka Pobalinka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
16.3.2006 8:15:00   
srki
IZVIRNO SPOROČILO: Minka Pobalinka

user posted image . Ženska bi jim morala dat nagobčnike, če že ni poskrbela, da bi jih "varno" pospravila v avto. Žival je žival. Tudi konji niso nevarni, če pa podivja, se ga pa pazi, ker te bo tudi zgazil...

Psi definitivno niso krivi, saj nimajo sposobnosti presoje in treznega razmišljanja, temveč ravnajo nagonsko..
Pes napade ko se počuti ogroženega, ogrožen je takrat, ko se dogaja njemu nekaj nerazumljivega. To, da je bil napadeni invalid je možen vzrok za napad. Invalidi se premikajo drugače, nekateri uporabljajo tudi kakšne pripomočke za hojo ( bergle, palice ).. psi tega ponavadi niso vajeni in se postavijo "v bran" sebi in lastniku..

En pes je en pes.. dva in več pa so KRDELO. Krdelo ima vedno vodjo, ko napade vodja napadejo vsi. To je vojska.. pa naj gre za čivave ali pa pitbule, je čisto vseeno..

No bulmastif ni "lahka" pasma, je izreden čuvaj, ima močan karakter in potrebuje močno vzgojo in psihično stabilnega vodnika. Če je eden in neprimerno vzgojen je nevaren okolici, če jih je več (torej krdelo) je to tempirana bomba.

Je pa 1001% kriva lastnica, saj je njeno ravnanje nedopustno. Kot "poznavalka" pasme in izkušena kinologinja bi lahko vedela, da sama krdela takih ( ali drugačnih) psov nikakor ne more obvladati.. Torej bi morala poskrbeti za primerne varnostne ukrepe ( pomočniki, pse bi lahko naložila v avto za zaprtimi vrati dvorišča, sprehajala ali karkoli že vsakega posamično)..

Midva z možem imava doma krdelo 7 angleških buldogov.. ti psi so karakterno izredno prijazni, veliki ljubitelji ljudi, predvsem otrok, skratka totalno neproblematični in neagresivni psi...AMPAK se v takih primerih ( transporti vseh naenkrat, neznani ljudje v hiši ipd) se obnašava kot da imava "morilce".. torej uporabljava varnostne ukrepe ( nikoli niso spuščeni vsi naenkrat, če obiski ostanejo čez noč so vsi zaprti v bokse, nikogar se spustiva samega k psom ipd.) , ker se zavedava, da so na kupu močni.. ko jih je 7 skupaj je vojska, če bi general ukazal borbo, bi se kljub nežnosti in karakterju borili vsi.

(odgovor članu Minka Pobalinka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
16.3.2006 8:22:53   
dory
Pes ima kosmata usesa, pa naj bo velik ali majhen...vecji psi pa itak ravnajo nagonsko...mene bi enkrat kmal napadla sosedova nemska doga,ker je zacutla moj strah...ma ja bojim se velikih psov...pa so drgac cist ljubeznivi...

In velike pse je TREBA met na vrvici in po moznosti se kak nagobcnik zraven...ker kot pravim nikoli ne ves...in groza kar se je zgodilo...

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 16
16.3.2006 8:54:47   
Anonimen
Moje mnenje? Pes je tak, kot njegov lastnik! Evo, bernski planšar, doga, labradorec, celo rotvajler ali pitbul je lahko miren pes in ljubezniv. Na drugi strani je pa lahko pudelj popolnoma podivjan. Torej, ja, odgovarjati mora ženska! user posted image  
Tud otroci so lahko zelo lepo ali zelo slabo vzgojeni, pa se ne vzgajajo sami, kajne? user posted image

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
16.3.2006 9:20:42   
pascalina
Moje mnenje je tudi, da je kriva  lastnica, ker 4 take marcine pa res ne mores obvladat sam in bi jih mogla imeti pod kontrolo.
Je pa polno takih lastnikov, ki sprehajajo spuščane pse in jih ne kontrolirajo, potem ti pa še reče sej ne bo nič naredu.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 18
16.3.2006 11:51:18   
Anonimen

Moja mama in brat stanujeta v tem bloku zraven tako, da me je včeraj brat čisto prestrašen poklical kaj se je dogajalo. Na videz poznam te ljudi.Poden! Soseda sta reševala tistega reveža nič krivega. Kaj če bi napadli mene in mojega otroka ali katerega koli od moje družine, k ničkolikokrat hodimo mimo.
Absolutno so krivi lastniki psov, poskrbeti bi morali za nagobčnike in dodatno varnost.Prav tako bi morali odgovrjati.
Govorila sem tudi z mamo kolega ,ki je reševal včeraj ubogega reveža in je rekla, da je prišel domov čisto v šoku...

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
16.3.2006 19:17:13   
Tiki
Pa baje so ti psi že napadali in jo je policija že 2x obravnavala, ukrenila pa ničesar. Vem, da v bistvu nima neposredne veze, pa tudi teža primerov ni primerljiva, pa vseeno se je za zamislit: Klub Lipa so že večkrat obravnavali zaradi kršenja zakonov, ukrepi???, primer Plut več kršenj zakonov, ukrepi???, zdaj tole s psi. Pri nas mora res priti do prelivanja krvi, da kdo kaj ukrene. Poznam tega Tržičana, ki so ga psi napadli, tak priden vzoren moški (kar v bistvu nima veze) in mi je žal zanj, po drugi strani, pa hvala bogu, da je ostal živ. Tej ženski, bi bilo treba prepovedat posedovanje psov in upam, da ji tudi poštena kazen ne uide, kajti njena ravnanja so bila neodgovorna.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 20
17.3.2006 11:16:26   
zoya_
Mi smo imeli nemško dogo, ki je bila zelo prijazna in lepo vzgojena. Nikogar nikoli napadla, niti trznila ni na druge ljudi, edino enega sosedovega rotwajlerja ni marala, zato, ker ko je bila mala, jo je le ta napadel in si je zapomnila.

V tem primeru je kriva lastnica. Pes ne ve, kako in kaj. Če je vzgojen in učen, potem ne bo na nobenga skoču, pa tudi če ne vem kaj kdo počne. Je pa drugo, če je pes izzvan, pa tudi pes si vse zapomne, tudi če ga nekdo nekaj let nazaj kej izziva, potem ko ga vidi in ima priložnost napade. Ne pravim, da je v tem primeru tako, ampak več dejavnikov je. Definitivno bi morali imet te psi nagobčnike oz biti privezani. Pa tud ni važno katera pasma je, pes mora bit na vrvici.

Je bilo pa enkrat na busu smešno, ko je ena prinesla v naročju mladička zlatega prinašalca in ji je šofer zatežil, da pes nima nagobčnika. Sem si misla, tale pes pa RES ne more nobenga ugriznit no, mal pa moramo bit realni. Me zanima če kakšni mami zateži, k prnese psa v cekru user posted image

L I V E S T R O N G

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 21
17.3.2006 11:31:47   
Anonimen
Nisem brala prispevka o tem, pa tud TV-ja nisem gledala nič....
zato ne vem kaj natančno se je dogajalo. Če sem prav razbrala, je bil tisti moški invalid?
če je to res, potem so živali videle, da je njim podreje, da je slaboten. (ok ne mislim s tem nič slabega) in so si izbrale najprimernejšo žrtev.

Kar se pa tiče strahu pred psi. Naša nadvse prijazna psica je enkrat na sprehodu (bila je spuščena... pod mojim budnim očesom) naredila nekaj takega da sem bla jaz čist paf.
na sproti nama pride mamica z vozičkom. In že na daleč sem opazila, da se je ustavila, pa da si ni upala naprej. Sem poklicala psico in jo privezala. In šla naprej. (pot je ful ozka in se mamica ni imela kam umaknit). Mi je ta mamica že na daleč vpila, da se boji psov pa da naj jo priklenem.
In je psica res ko sva prišle blizu znorela in začela renčat pa lajat, čist je bla adijo. Jaz kar nisem mogla verjet.

(odgovor članu zoya_)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   [Brisano sporočilo]
17.3.2006 11:39:03   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
17.3.2006 11:53:14   
soncece24
Psi so živali in ravnajo nagonsko, pa ni važno al je pudel al pa nemški ovčar, odgovoren pa je vedno lastnik, nikoli pes!!!
Mi smo imeli prej labradorca, zlatega, cartljivega, spal po posteljah, še muhi ne bi nič naredil. Oboževal nas je, najraje pa je imel mojega brata. Enkrat ko sva bila še mlajša, sva se z bratom skregala in me je brat zagrabu in hotel udarit (otroške borbe pač) in je pes stopil med naju in začel renčat v njega. Pa ga je mel rajši ko pa bilokaj na svetu! Tak da pri psu nikoli ne veš, zato pa morajo lastniki pazit, jih pravilno vzgojit in imet pod kontrolo.

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 24
17.3.2006 12:01:02   
CIPRESA
Ja zdaj je pa najbolj to krivo da je možakar verjetno pokazal strah....dejte no vsak otrok ki gre mimo psa in vidi tako "gorilo" po domače povedano se vstraši in pol je otrok kriv al kaj če ga bo pes napadel???
4 pse in ženska sama z njimi sredi ljubljane? Ja men se zdi mal mim.
Na to kaj se lahko zgodi moraš že prej računat in se na to ustrezno zavarovat. In Seven sam od sebe pes tudi napade sem bila zadnjič priča v našem kraju da je temu tako ko se je otrok na dvorišču igral pa je pridrvela ta velka mrcina in ga podrla na tla. In odgovor lastnice je bil"saj se je le igral", mal je manjkal da jo nisem na gobec. Njen preljubi "mešanček" se je samo mal poigral in punčki pustil strah da se ponoč menda zbuja in joka.

Kar me najbolj razpi.... je to da ma vsak pes zdej že več pravic kot ljudje.

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?