livia
|
Živimo v strjenem naselju vrstnih hiš. Eden izmed sosedov ima velikega psa, pa se v pasme ne spoznam, ampak po mojem je kak rotvajler ali kaj takega. Pes je še mlad, nešolan, lastnik še manj. :-) Problem je ta, da je soseska polna majhnik otrok od 1-5 let, ki se popoldan v družbi staršev igrajo na ulici. Tega psa večkrat spustijo ven (ali pa jim uide, ne vem) in prestraši vse otroke. Sicer pes nobenemu nič noče, baje ima rad otroke (tako pravi lastnik), ampak se ga vseeno vsi otroci bojijo. Tudi ko gre lastnik z njim na sprehod, ga nima na povodcu, še manj z nagobčnikom. Sicer ne vem kakšna so pravila, za gibanje s psom na takem strjenem naselju, zato prosim, da me podučite. Z lastnikom se ne da kaj dosti zmenit, saj smo mu že večkrat omenili, da se otroci psa bojijo in naj ga ne spušča v njihovo bližini, pa se nič ne zgodi. Na kakšno službo se lahko obrnemo? Mogoče bi pa ena kazen pomagala. Zadevo toleriramo že dve leti, po tistem kar sem videla včeraj, sem pa rekla, da morem vprašat za nasvet. Soseda je bila zunaj z dvema otrokoma starima 1 leto in 3 leta. Pes je priletel ven in se zaleten v tamanjšega otrka, ki je komaj dobro shodil in ga podral po tleh. Kako se je drl otrok, da ne omenjam. Potem je šel kuža k tavečjemu in sta glih oba enako velika, da je imel pes svoj gobec v višini gave drugega otroka. Ta se je histerično drl. Mami je mirila tamanjšega, potem še večjega, skratka oba. Sicer se ni zgodilo nič tragičnega, a kaj veš kako pes reagira ob takem histeričnem joku. Lahko bi koga tudi ugriznil. In če ta pes obpre gobec gre otroku pol glave. Jaz sem na balkonu obešala perilo in si rekla, da je pa zdaj tega dost. Kaj lahko naredimo??? Pomoč. Policija, inšpekcija,...???
|