|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prvi obisk pri zobozdravniku
27.9.2007 14:55:16   
Sandra*
Kdaj ste jih prvič peljale k zobozdravniku? Mark je bil zadnjič kar fejst prehlajen, pa me je sestra kar malo okregala ko je videla da vleče palec, je rekla da se morva jit mal zobozdravniku pokazat, ampak mi je kar malo zoprno, da me bo tam kregala, kako naj mu pri 13 mesecih dopovem da ga ne sme, al pa da mu prst s čim namažem da bo celo noč tulu.

Kdaj ste jih peljale?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prvi obisk pri zobozdravniku
27.9.2007 15:07:10   
sazi
zgleda, da ima vsak konec SLO svoj sistem
mi smo pi malčkovih 8ih mesecih prejeli vabilo od dveh zobozdravnikov, naj pride na 1. pregled in tako je bil 1. tam pri 9ih mesecih. Zdaj bomo šli kmalu na naslednji pregled (ima 20 mesecev).

glede odvajanja sesanja palca ti žal ne znam svetovati. Ne sikiraj se vnaprej. Na zobozdravnica pogleda, pa bo takrat videla, če se dela kakšna škoda.

(odgovor članu Sandra*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.9.2007 15:09:04   
Nika v službi
Podobno kot sazi, le da smo vabilo dobili pri 6. mesecih in šli na prvi pregled. Prejšnji teden smo imeli že 4. po vrsti, stari smo 2 leti.

Takoj k zobarju!

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.9.2007 15:14:07   
Anonimen
Mi smo bili 1. pri zobozdravniku (kolegu) nekje pri 8. meseceh, ker je imel rumene zobke. Svetoval nam je ukinitev nočnega hranjenja.

Drugič sva bila "uradno" pri 1. letu (pri otroški), kao, da mu pregleda zobke, glede na to, da jih je že skoraj vse imel, če pravilno rastejo... Pa me je le-ta napizdila kaj hodim, da je kao prezgodaj, da mora biti 1. srečanje z zobozdravnikom le spoznavanje...bla, bla, bla..

Itak mu ni mogla nič pogledati, ker se je drl kot sraka, sploh ni vedel ust odpreti. Dobil je igračko in sva šla.

Tudi jaz sem mnenja, da je potrebno iti k zobarju, ko otroci že vejo za kaj se gre, in da mu lahko razložiš kako in kaj, da ne dobijo prej straha pred zobozdravniki. Do takrat pa pridno čistit zobke.

(odgovor članu sazi)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
27.9.2007 17:25:06   
dskubin
1. smo bili, ko je dobil prvi zobek, zdej bo imel 2 leti bo ze 4. - tako, za prijateljstvo
tamala je se brezzoba, ampak tudi ze narocena

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.9.2007 20:40:24   
mojsoncek
Mi smo dobili vabilo, da se pridemo pokazati pri sestih mesecih. Pri 16-ih mesecih smo bili pri zobozdravniku ze drugic. Saj ni ne vem kaksen pregled (presteje zobke in postavi nekaj vprasanj o dojenju, dudah, flaskah, umivanju zobkov in podobno), samo toliko, da se otrocki navadijo zobozdravnikov in da starsi dobijo nekaj napotkov.

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.9.2007 22:01:52   
puncica
Šli smo pri 2,5 letih, ker pri nas v zabačeni vasici noben ne gleda na otroke in njihove zobe in posledično tud vabila ne dobijo do 3 let, ko ga je končno dobila. user posted image

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 7
27.9.2007 22:04:21   
Maxica
Mi smo se morali kar sami iti naročit k izbranemu zobozdravniku, oni nič ne vabijo. Smo ga pa peljali pri 18 mesecih, naslednjič je bil pa sedaj pri treh letih. Ima pa zelo lepe zobke, tako da je bil pohvaljen.user posted image  Našega 11 mesečnika pa nismo še peljali, itak ima samo en zobek, tako da bomo še počakali, da mu še kakšen zraste.

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
28.9.2007 7:28:23   
honey
Prvič pri 1 letu, 2. pri 1,5 letu in zdaj pri 2,5 letu. Prvič je bilo itak samo tisto "spoznavanje", da mu je razkazala ordinacijo, da ga vozila gor in dol s stolom, pogledala mu je na hitrico zobke in to je bilo to. Drugič je že bolj temeljito pogledala rast zobk, potem smo imeli debato o dudi, flaški (pa čeprav je bil že brez vsega), sladkorju itd., no zdaj nazadnje je bil pa že kar orng pregled - z ogledalcem in tisto špičko, ko ti pregleduje zobe (ko bi se znala drugače izrazit, bi najbrž kdo vedel, kaj mislim user posted image ). Pa moram reči, da mi ni nič žal, da smo ga začeli tako zgodaj vozit k zobarju, ker se res nič ne boji. Prvič je bil ves prestrašen, zdaj je pa že kar hotel, da mu ne vem kaj dela user posted image .

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
28.9.2007 11:20:10   
Nika v službi
Ja, točno tako, čimprej tem bolje, bi rekla jaz.

Seveda prvi pregledi niso pravi pregledi, kot so že ostale napisale, bolj spoznavanje, pogovor. Pa vedno dobi zajčka iz napihnjene rokavice, kar se naši mali bučki zdi sila imenitno. Sedaj že povezuje obisk pri zobozdravniku z balonom. To se mi zdi zelo spodbudno.

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 10
28.9.2007 11:27:30   
Lu
Tudi mi so očitno iz ˝zabačene˝vasi, ker nas baje tudi povabijo pri otrokovem 3.letu starosti. Maja je šla tako na najino željo pred dobirimi 14 dnevi. Stara je bila 2,5 leti. Zobke ima zelo lepe. Jo je tudi zobozdravnica pohvalila. Z sinom pa še nismo šli.

Maja 21.02.2005 ribica
Tian 03.10.2006 tehtnica
Maša 21.1.2011 vodnarka

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 11
28.9.2007 11:29:33   
Anonimen
Prvič pri 11 mesecih, potem pa na vsake pol leta.

(odgovor članu Lu)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
28.9.2007 11:40:02   
Majabo
ja ja Kranj je tudi ta "zabačen", pred 3.-jim letom nič
upam pa da to ni res kar sem slisala, da imamo samo enega zobarja za to starost?!

kranjčanke kakšne imate iskušnje? vozite otroke kam drugam?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
28.9.2007 12:01:03   
Lidy
Ja mi imamo prvič zobarja čez 14 dni, tamali bo star 2,5 leti. Naročili smo se sami ker od zdravstva nobene koristi. Sama sem mnenja, da bi se morali otroci prej navajati na zobarje saj jim tak nič ne dela, gre sam za spoznavanje in navajanje.
Me pa res zanima kako se bo končal obisk pri zobozdravniku. Sedaj ko se že toliko zaveda ga težko okoli prinesemo.
Zobarca bo rekla odpri usta, on pa NE BOM, samo zobke ti bom pogledala, on NI TI TEBA, BEJŠ STAN user posted image

Res da se vsak večer z žličko igramo zobozdravniki - odpre usta in preštejemo zobke - ampak mislim da v resnični situaciji to ne bo šlo - ne ne

(odgovor članu Sandra*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
28.9.2007 15:49:01   
mika
mi smo z bili prvič pri zobozdravniku pri 2eh letih in 6ih mesecih, ker si je zobke nabila v dlesen. potem še nekajkrat na kontroli. drugače nas nobeden ni vabil, pa tud ne vem kdaj bi naj bil prvi pregled.

to da pa palec vleče, sploh ni nujno, da bo kaj narobe z zobmi. moja sestrična ga je vlekla skoraj do šestega razreda, pa ima zobe prav lepo 'zložene'. edino palec ima bolj sploščenuser posted image

če te pa skrbi, pa pokliči najbližjega šolskega zobozdravnika, pa naj pregleda.

(odgovor članu Lidy)
Neposredna povezava do sporočila: 15
28.9.2007 20:11:23   
Sofi
Tudi pri nas na Ptuju vabijo komaj pri treh letih, baje. Ampak bomo šli v kratkem, star je dve leti.

Glede sesanja palca pa ni panike. Jaz sem ga vlekla do semega razreda (12-13 let) user posted image , pa imam lepe, pa res lepe zobe. Me je sesanja palca odvadil šele nek bioenergetik, potem, ko so starši poskusili že svašta.

lp

Domišljija je začetek ustvarjanja.
Domišljaš si, kar si želiš, želiš si, kar si domišljaš in nazadnje ustvariš, kar hočeš.
(G.B. Shaw)

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zdrava črevesna mikrobiota
Črevesje in pljuča medsebojno delujeta dvosmerno prek črevesne mikrobiote, njenih presnovnih produktov in imunskega sist...
Pomagajmo ustvariti čarobni december za vse
December je čas topline in obdarovanja, a tudi priložnost za pomoč. Spoznajte čudovite humanitarne projekte, kot so Boži...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?