|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prvi čevlji
12.4.2011 13:55:08   
ribica.
Kr se bo potreba počasi opremit z njimi, me zanimajo vaše izkušnje. In sicer, ali je katera kupila otroku kot prve čevlje sandale teva?? Nimam izkušnje kako bi se to obneslo pri tako malem otroku? Ali se s prstku butajo ali ne? Če je katera med vami, ki je svojemu otroku kupila teve da je z njimi shodil, naj prosim pove svoje izkušnje. Ne bi rada nabavljala ne vem koliko čevljev, teve so mi všeč, kej je noga zelo na prostem (vsi se namreč še kar potimo v noge), ne bi se pa rada zafrknila glede primernosti.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prvi čevlji
12.4.2011 14:21:00   
Katy78
Jaz sem mu lani probavala tevice, pa mi nikakor niso potegnile, se mi je zdela tista majhna nogica tako uboga in nestabilna v njih, pa niso bili to prvi čeveljčki, ki sem mu jih kupovala, saj je shodil že pozimi. Nekateri jih ful hvalijo, jaz jih pa potem nisem kupila, ker so popolnoma odprti in grejo z lahkoto kamenčki noter, pa tako mali še padajo in si lahko prstke opraskajo, obutajo... Tako nekako sem si jaz predstavljala malega otroka in tevice in sem potem raje vzela sandalčke, kjer so prsti zaščiteni, so pa odprtine pri strani, da ni prevroče. Pa še tja je zašel kakšen nepovabljen kamenček. user posted image   Ampak, that''s me - pri kupovanju otroških čevljev napol doktoriram, preden jih izberem. user posted image

< Sporočilo je popravil Katy78 -- 12.4.2011 14:23:24 >

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.4.2011 14:25:42   
Precious
za tako male jaz osebno ne bi dala. Kot je že ena zgoraj napisala,majhni otroci morajo imeti stabilen čevelj,saj so šele začeli hodit. Velikokrat padajo in verjemi da potem prstki bodo vsi spraskani. Kamenčki in razne stvari gredo noter. Takšni čevlji so primerni za starejše otroke.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.4.2011 14:26:27   
DanijelaNeli
Glih to varianto-odprti čevlje odsvetujejo za prve čevlje.
Obutev mora bit stabilna in kar se tiče prstov je res,da je boljše ,da so ti pokriti. Zato razni sandalčki odpadejo.
Za moje pojme so Tevice neprimerne.

Mi smo imela pri ta prvi missici vedno Ciciban...in Primigi,Nero Gardino...
Zdaj pa moerm tud ita drugi nabavit prve čeveljčke...zdaj gremo proti 9.mesecu starosti.In razmišljam v to smer,da vzamem kaj od Pedipeda al pa Primigi.

< Sporočilo je popravil DanijelaNeli -- 12.4.2011 14:27:35 >

Moj smisel življenja...
Neli 16.02.2007-3.580g 52cm
Noemi 22.07.2010-3.000g 49cm

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.4.2011 15:20:43   
Ninush
Kje se pa dobi Cicibanovo obutev? ali to dvoje, kar si omenila? babycenter?

(odgovor članu DanijelaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 5
12.4.2011 15:40:47   
Precious
Zakaj bi kupovala cicibanovo obutev??? preplačaš 20 x samo zaradi znamke. Pojdi v trg. obutev za otroke mora biti takšna da z lahkoto prepogneš čevelj.Ni treba znamk kupovat. je veliko še lepših čevljov in po ugodnih cenah

(odgovor članu Ninush)
Neposredna povezava do sporočila: 6
12.4.2011 17:48:39   
K_a_t_i
Ok... ne razumem kaj je narobe s tevicami (pod pogojem, da so mehke), če pa itak vsi svetujejo, da so otroci bosi. A tam si pa ne popraskajo prstkov?

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu Precious)
Neposredna povezava do sporočila: 7
12.4.2011 19:29:54   
susica
jaz imam teve in sem čist zadovolja z njimi.
za male nogice pa se dobijo teve, ki so spredaj zaprte, ravno zaradi prstkov.

http://www.lovecnacene.si/cevlji-teva-otroski-cevlji-omnium/m/1172245/ recimo kaj takega

http://www.superge.si/Teva/toachi-k-popk-o-s8-teva-7276798/ ali pa kaj takega, ampak nevem, če boš dobila dovolj male.

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 8
12.4.2011 19:55:10   
tintin
mi smo za prve čevlje kupil od firme Twisty v Vogele Shoes. Ful mehki, ful fajn...teve jaz še svojemu 3,5 letniku ne bi dala....se mi zdi da si prehitro lahko prste opraska...

(odgovor članu susica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
12.4.2011 20:19:08   
constanca

Pri nas imamo ogledane superfitke, nekaj takega
http://www.superfit.at/de/kollektion/sandalen/show-sandals-139-83

Je imel ze zimsko varianto in so super. Je pa tudi meni vazno, da je nogica stabilna, da so mehki in prstki zasciteni.

Dober nakup zelim,

lp

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 10
12.4.2011 22:48:42   
K_a_t_i
Ok... Naš je imel poleti, 5 mesecev po tistem, ko je shodil, take Tevice (no, ne roza):
http://www.tinysoles.com/teva-psyclone-2-hot-pink-infants.html
Krasni čeveljčki - mehki, enostavni za obut, hitro so se posušili - vsi prsti so gledali ven pa ni bil tamal nikoli popraskan po prstkih!

Res je pa, da "Teva čevelj" ne pove nič. Imajo tudi kakšne take, ki so absolutno neprimerni.

Še tole bom dodala - podobne Superfitke kot so v prejšnjem postu smo tudi kupili - samo našega je to na boso nogo ožulilo. Tako da - mislite tudi na to, ko kupujete čeveljčke za na boso nogo! Opetnik rad žuli.

< Sporočilo je popravil K_a_t_i -- 12.4.2011 22:50:19 >

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu constanca)
Neposredna povezava do sporočila: 11
12.4.2011 22:58:34   
DanijelaNeli
IZVIRNO SPOROČILO: Ninush

Kje se pa dobi Cicibanovo obutev? ali to dvoje, kar si omenila? babycenter?

CICIBANKE sm kupovala v Mercator centru v Kopru. Trgovina Cicbaan Petejan.

http://www.ciciban.info/Start.aspx?uui=129465629478675169

PRIMIGI imajo zdaj tudi v Baby centru,po novem. Primigi so res dobri čevlji.Italijanski Ciciban.

PEDIPED pa ima tudi Baby center,ali pa trgovina Mala Maša

PRILIMANO:

Pri izbiri obutve smo upoštevali nasvete s področja fizioterapije in tako ponudili izbor otroških čevljev priznanih blagovnih znamk, ki sledijo najnovejšim dognanjem na področju oblikovanja otroške obutve. Ne smemo zanemariti dejstva da se otroška stopalca razvijajo in potrebujejo le kar je najboljše za čim bolj naraven in mehak, predvsem pa zdrav korak v veliko življenje.

Več o PRAVILNI IZBIRI otroške obutve si preberite tukaj!

user posted image
v mesecu marcu smo ponudbo izdelkov v trgovinah baby Center razširili z otroško obutvijo vrhunskih blagovnih znamk. pri izbiri obutve smo upoštevali nasvete s področja fizioterapije in posledično vam nudimo širok izbor otroških čevljev priznanih blagovnih znamk, ki sledijo najnovejšim dognanjem na področju oblikovanja otroške obutve. nekaj nasvetov si lahko izberete spodaj, bolj podrobno pa si o tej temi preberite na www.baby-center.si.
trenutno je v izbranih trgovinah baby Center na voljo otroška obutev blagovnih znamk pediped, primigi, superFit, nike in robeez, v prihodnosti pa bodo ponudbo otroške obutve obogatile tudi druge kvalitetne blagovne znamke.

user posted image

V klubu imamo kar nekaj odličnih čevljev po res odličnih cenah!

Otroška obutev blagovnih znamk Pediped, Primigi, SuperFit, Nike in Robeez so na voljo v izbranih trgovinah Baby Center:
  • Ljubljana BTC Hala 11. Rudnik in Šiška,
  • Brežice,
  • Maribor tabor,
  • Celje Tuš,
  • Kranj Qlandia,
  • Koper Planet Tuš in
  • Novo mesto Qlandia.

Precious... saj dobiš čevlje tudi za 5€,**** znamke. A kakšni so ti čevlji? Narejeni po nobenem standardu,ne priznani s strani ortopedov-pediatrov.

In mislim,da nimaš kaj šparat pri otroški obutvi.Otroška nogica je le otroška nogica,katera se še razvija.

Jaz sem komaj po številki 27 začela kupovat tako bolj falš obutev.To pa je imela za doma.In vsak letni čas je imela en pravi par obutve. (Ciciban,Geox,Primigi,Nero Gardini,..)

< Sporočilo je popravil DanijelaNeli -- 12.4.2011 23:08:39 >

Moj smisel življenja...

(odgovor članu Ninush)
Neposredna povezava do sporočila: 12
13.4.2011 8:23:07   
kristinaj
teva se mi zdijo neprimerni ker taki mali otroci še plazijo, padajo in prstke morajo imeti zaščitene....

kupi nekaj podobnega ala cicibanovi copatki na ježka..... nekaj lahkega, mehkega, pazi le, da se ne bo nogica not preveč potila (odsvetujem vse kar je od mass)

za doma pa kupi nogavičke z abs-om

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 13
13.4.2011 8:51:48   
pomar*ANČA*
za prve čevlje je imel cicibanke- z rdečim trikotnikom, za prve korake.  najprej sem bila skeptična, ker so se mi zdeli zelo trdi, pa tudi po forumih so mamice pisale da so trdi. ampak ko je poskusil tri različne firme, sem se odločila za cicibake, saj je v njih najlepše prestopal.

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 14
13.4.2011 9:50:03   
ribica.
hvala za mnenja. Verjetno bomo tele teve preskočili, ker sem imela v mislih tale model http://www.teva.si/product_info.php?cPath=3&products_id=307. NI se mi šlo zdaj za znamko teva, ampam za ta model čevlja. Cicibana niti pod razno ne mislim kupit, ker so preokorni in predragi. Ja, tole je res za doktorat, pa je to moj 3. otrok. Sem pristaš tega, da mora imeti čimbolj mehko in zračno obutev. Ugotovila sem, da se še najbolj splača kupit nike športne copatke, ker so glede na svojo znamko poceni, v primerjavi z ostalimi otroškimi čevlji. MOram pa kupit še nekaj bolj lahkega....samo ne vem še kaj.

(odgovor članu pomar*ANČA*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
13.4.2011 10:49:25   
marantz
IZVIRNO SPOROČILO: ribica.
Ugotovila sem, da se še najbolj splača kupit nike športne copatke, ker so glede na svojo znamko poceni, v primerjavi z ostalimi otroškimi čevlji. MOram pa kupit še nekaj bolj lahkega....samo ne vem še kaj.

Sam v vednost! Moj je dobil v dar ene lušne najkice. Ampak te majo pa res trd podplat. Sem ga prou težko gledala, ker se po padcu ni mogel sam pobrat. Podplat imajo popolnom nepregiben. Še dobro, da mu je noga hitro rasla in sem jih kmalu pospravila.

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 16
13.4.2011 11:30:02   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: marantz

IZVIRNO SPOROČILO: ribica.
Ugotovila sem, da se še najbolj splača kupit nike športne copatke, ker so glede na svojo znamko poceni, v primerjavi z ostalimi otroškimi čevlji. MOram pa kupit še nekaj bolj lahkega....samo ne vem še kaj.

Sam v vednost! Moj je dobil v dar ene lušne najkice. Ampak te majo pa res trd podplat. Sem ga prou težko gledala, ker se po padcu ni mogel sam pobrat. Podplat imajo popolnom nepregiben. Še dobro, da mu je noga hitro rasla in sem jih kmalu pospravila.

Ja, je res. Jaz sem ravno prejšnji teden kupovala superge in so Nike res trde... Pa še katere druge tudi. Jaz sem potem vzela od Adidasa, take platnene in so super mehke. Drugače pa vidim precej otrok, ki so komaj shodili, in so v Najkicah...

(odgovor članu marantz)
Neposredna povezava do sporočila: 17
13.4.2011 12:06:31   
Ninchy
No jaz sem tudi ravno pri tem opravilu.... prvi čevlji mi razni Ciciban in podobne varijente ne zanimajo, ker so trdi imajo trdo opetnico in za otročke, ki shodijo poleti totalno neprimerni... vsaj meni.

So nam pa v šoli staršev rekli, da za otroka niso primerni čevlji, ki imajo trd podplat (Nike) in trdo opetnico (Ciciban).... kar se čisto strinjam z njimi (otroku se ne razvija pravilno in ne utrdi gleženj) .... pač naša bo kar bo na travi in na tkšni podlagi večinoma bosa, sem pa edino v Jello videla čevlje in sandale, ki bi jih kupila za začetek, saj so res mehki in udobni mislim da so Kovo al nekej podobnega, pa 3x cenejši od Cicibana....

Tko da vsak ima svo je mnenje, če so tebi všeč Teva kupi takšne (res pa zna biti problem z kamenčki in prstki) če ša so ti všeč Ciciban in si pripravljena odšteti toliko denarja kupi takšne.... na koncu itak otrok nosi takšne kakršne mu kupijo starši user posted image pač ne zna povedati kaj bi on želel al trde al mehke al odprte al zaprte user posted image

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 18
13.4.2011 12:13:37   
behemot
Se oglašam, ker sem bila en mesec nazaj pred podobno dilemo, iskala sem prve čeveljčke za našo drugo punco.
Takih tevatk, kot jih maš ti ogledane, ne bi priporočala, ker se mi zdijo pretrde. Plus fizioterapevtka v NFT je rekla, naj imajo prvi čeveljčki opetnik. Ni problem, če so prsti odprti, peta rabi oporo. To je še posebej pomembno za otročke s težavami, čeprav jih vi verjetno nimate, velja za prve čeveljčke nasvet upoštevat.
Imam pa izkušnje z modelom, ki ti ga je svetovala K_a_t_i. Mi smo jih obuli prvi hčerki, ko je hodila nekje pet mesecev. Obnesli so se super.
Jaz sem pred nakupom pregledala vso ponudbo čeveljčkov na internetu, šla gledat pedipedke v BC. Prva izbira so bili Gucio (iskala sem prehodne čevlje, ne poletne), a imajo pri nas le številke od 20 naprej - za nas preveliko. Na koncu sem se odločila za Elefanten, nekaj podobnega temle http://www.elefanten.de/catalogue/catalogue.do?act=showBookmark&favOid=243456. So super mehke. Res pa je, da jih sama večkrat dol vrže, ker je res fino odpirat ježke. Fino se mi zdi tudi, da se res široko odprejo, tako da noge skoraj položiš v čevelj. Kot sem videla na njihovi strani, imajo tudi nekaj sandalčkov.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 19
13.4.2011 12:50:08   
kristinaj
če otrok shodi poleti.... je večino časa bos :)))) ... ne vem zakaj bi rabil copate, razen če greš v "mesto" .... naš je bil na morju, ko je imel 8m in se plazil in vlačil po tleh pa niti pod razno ni bil obut, dala sem mu le 3/4 hlače da si kolen ni pogulu...

jaz sem hčeri lani kupial ene copate od nike in so mehki kot da si bos (so platneni in podplatek inmajo narejen na kvadratke, linka žal ne dobim, podplat je extra gibljiv) .... so pa res bli ene 40 eur, kar je vsekakor več kot cicibanovi copatki (dobiš tudi na luknjice) za 20 eur.... če je že cena problem...

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu behemot)
Neposredna povezava do sporočila: 20
13.4.2011 12:55:35   
Precious
danijela zdaj si me pa spravila v smeh. Še enkrat:ni važno ali so čevlji stali 5 e. Pomembno je da je OBUTEV MEHKA!!!! Samo to je pomembno za otroško nogico in nič drugega

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 21
13.4.2011 13:08:17   
ribica.
no, meni je pomembna tudi cena. Hvala za vaše izkušnje! Tolko z moje strani.

(odgovor članu Precious)
Neposredna povezava do sporočila: 22
13.4.2011 13:14:47   
K_a_t_i
www.malamasa.si

Tle poglej, če ti je kaj kul - so več al manj vse znamke naštete (no, če imaš fantka ni tok izbire - se mi ne da zdej gledat kaj si napisala, da imaš user posted image )

Aja... sam tle so same "znamke", ki jih zdaj priporočajo. Tko da - temu primerne so cene.
Sicer pa res - men je na NF tudi rekla - podplat, ki ga lahko upognem z roko in eventuelno opetnik. Nikakor pa ne anatomski podplat.

< Sporočilo je popravil K_a_t_i -- 13.4.2011 13:17:18 >

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 23
13.4.2011 14:28:41   
DanijelaNeli
IZVIRNO SPOROČILO: Precious

danijela zdaj si me pa spravila v smeh. Še enkrat:ni važno ali so čevlji stali 5 e. Pomembno je da je OBUTEV MEHKA!!!! Samo to je pomembno za otroško nogico in nič drugega

user posted image user posted image ...

Moj smisel življenja...

(odgovor članu Precious)
Neposredna povezava do sporočila: 24
13.4.2011 16:08:27   
zaspancek1
Naš prvi je imel te teva, ko je hodil ene pol leta. Obnesle so se super (so bile celo za zelo visoko in široko nogo), ampak za res začetke jih ne bi ravno izbrala.
Platnene copatke Nike pa najbrž mislite tele sensory motion , ki imajo mehek podplat. So ok, samo našemu so se noge precej potile v njih. Drugače pa so mi zanimive tudi takšne - ampak to bolj za na morje oz. v vodo.

Drugače pa bomo za našega mlajšega mulčka kupili nekaj od tega (ti so res super mehki):
http://preschoolians.com/im-walking-barefoot-fishstyle-navy-white--13114

(odgovor članu DanijelaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zanimivosti o novembrskih otrocih
Pričakujete oziroma imate novembrčka doma? Ste morda vi rojeni novembra ali kdo drug od bližnjih oziroma prijateljev? Po...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?