|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prvi čevlji
30.8.2010 9:51:22   
salcka
moja hčera je stara 15 mesecec. sicer še ne hodi samostojno. hodi ob opori ali pa če jo držim okoli pasu (redkokdaj).
zanima me, če potrebuje copatke ali je lahko kar v nogavičkah.
in še - ko bo shodila, kakšne čevlje je najbolje kupiti. trde ali kot svetujejo čim bolj mehke (kot da bi bila bosa).
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prvi čevlji
30.8.2010 10:01:14   
zmajaz
Za po stanovanju si najboljše kar nogavičke (z bremzicami - nedrsljive), čeveljčki pa obvezno čim bolj mehki, da je nogica kot bosa - pediped, sekairun ipd. Samo ne kaki ciciban - še softy linja je dosti pretrda, da ne govorimo o tem, da ima ortopedski vložek. Našemu ta malemu sem jih kupila, pa je v njih stal kot kip in tulil in se ni hotel nikamor premakniti. Parkrat sem mu jih poskusila obuti in vsakič isto. Tako da sem jih lepo spakirala in nesla nazaj v trgovino ter naročila pediped. Slednji so mu pa bili od prvega trenutka všeč. user posted image

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu salcka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.8.2010 12:19:50   
Najaa
Se strinjam z zmajoz. Moja tavečja je sicer lepo hodila v ciciban softy, ampak v njhovih copatkih se je pa skoraj zlomila. Za tamalo pa kupujem mehke copatke ala Robeez, čevlje pa tudi čim bolj mehke v massu recimo.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.8.2010 13:20:03   
manna
Jaz sem tudi zmedena glede prvih čeveljčkov. Tudi naša bo stara zdaj 15 mesecev in še ne hodi samostojno, malo je hipotona. Do zdaj je bila bosa ali v pediped. Prejšnji teden pa sem vprašala njeno fizioterapevtko katere čeveljčke naj kupim za jesen, ker so ji pediped že premajhni. Pa mi je svetovala Ciciban, linija prvi koraki. In gremo lepo v trgovino in probamo jesensko kolekcijo Ciciban Prvi koraki. Grozno! Trdi so fuuuul, podplat imajo popolnoma neupogljiv. V njih je tamala racala kot bi jaz hodila v očetovih pancerjih... Nevem kaj se grejo - po eni strani tumblajo povsod, naj bo otrok čimveč bos, potem pa reklamirajo tale trdi ciciban. user posted image user posted image user posted image A jim plačujejo da svetujejo ciciban al kaj se grejo?!

Zdaj sem naročila See kai run, bomo videli kakšni so.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.8.2010 13:57:44   
miapia
No ja, ne vem, kaj sicer tipate, ampak Cicibanovi čeveljci so eni izmed mehkejših. Ne maram kupit skoraj nobenih drugih, ker so vsi tako trdi, sploh pa kakšen Deichman, ki ga tako zelo hvalijo. Tudi ala Robeez copatkov ne maram, raje vidim, da je bosa. Drugače je pa hčerka poleti v stanovanju bosa ali pa v nogavičkah, zuanj pa včasih bosa, največkrat pa obuta iz preventive.

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 5
30.8.2010 14:10:13   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: miapia
No ja, ne vem, kaj sicer tipate, ampak Cicibanovi čeveljci so eni izmed mehkejših. Ne maram kupit skoraj nobenih drugih, ker so vsi tako trdi, sploh pa kakšen Deichman, ki ga tako zelo hvalijo.

Prosim???? Cicibanovi so eni mehkejših??? Jaz še nisem imela mehkih cicibanovih čevljev v rokah, pa sem jih imela že kar nekaj, ker jih kolegica kupuje za fanta in mi jih potem daje (samo jaz jih mojim potem sploh ne obuvam, ker mi niso nikakvi ti modeli) - sploh pa niti približno ne tako mehkih, kot so BärenSchuhe in Elefanten iz Deichmana. Deichman ima več blagovnih znamk - za otroke sta kakovostni bolj ali manj samo ti dve (ok kaki športni copati Nike, Adidas ipd. so seveda tudi), s tem pa da, da je Elefanten lahko bi rekli nemški cicicban in ima obojne modele - tiste trše in pa čisto čisto mehke. So pa v Deichmannu tudi ene blgovne znamke iz čisto umetnih materialov - v glavnem klump.

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 6
30.8.2010 14:15:33   
Katy78
Naš je imel za po stanovanju tiste ta mehke usnjene copatke ala Robeez, Jinwood ipd., za zunaj pa so bili prvi čeveljčki zimski, in sicer so bili Superfit, potem za spomladi pa Robeez, so res ful mehki, zdaj pa ima jesenske spet Superfit. Čeveljčki naj bi bili mehki, fajn je, da se upognejo če ga primeš med 2 prsta (res pa je, da tisti bolj zimski čevlji ziher niso tako mehki kot prehodni, pa naj bo katera koli znamka), spredaj morajo biti dovolj široki, da otroku ne stiska prstkov in podplat je najbolje, če je raven, ne rabi podplata s poudarjenim stopalnim lokom. Ciciban so pa tudi meni pretrdi. 

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 7
30.8.2010 19:48:38   
majana79
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

Prosim???? Cicibanovi so eni mehkejših??? Jaz še nisem imela mehkih cicibanovih čevljev v rokah, pa sem jih imela že kar nekaj, ker jih kolegica kupuje za fanta in mi jih potem daje (samo jaz jih mojim potem sploh ne obuvam, ker mi niso nikakvi ti modeli) - sploh pa niti približno ne tako mehkih, kot so BärenSchuhe in Elefanten iz Deichmana. Deichman ima več blagovnih znamk - za otroke sta kakovostni bolj ali manj samo ti dve (ok kaki športni copati Nike, Adidas ipd. so seveda tudi), s tem pa da, da je Elefanten lahko bi rekli nemški cicicban in ima obojne modele - tiste trše in pa čisto čisto mehke. So pa v Deichmannu tudi ene blgovne znamke iz čisto umetnih materialov - v glavnem klump.

te imamo mi, ravno je dobil ene iz semiša in so super mehki, Ciciban nima niti enih podobnih. Jih pa jaz sprobam tako kot je napisala Katy spodaj, da se upognejo če jih z 2 prsti primeš

podobne je imel poleti ene Nike, ampak tudi tam moraš bit kar pozoren da je podplat res upogljiv, niso vsi modeli taki

je pa res da ne vem kaj mu vzet za zimo, ker so večinoma vsi čevlji s precej trdim podplatom user posted image

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 8
31.8.2010 9:29:22   
žab*ca
Tudi mi smo shodili s pedipedkami,potem ko je bilo zunaj hladneje,smo jih ponucali še v vrtcu namesto copatk,naslednje prve čeveljčke pa je imel tudi elephantove.Tudi jaz se cicibanovih ogibam na daleč če se le da,prav zaradi trdote,ortopedskega podplata in ker so težke.Čeprav so pa drugače na pogled prav lušne.Za sneg pa so nam lani super odslužili superfitovi gojzarčki.

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 9
31.8.2010 10:13:49   
lilka
Moj 13 M je bil čez poletje bos, zdej sem mu pa kupila ene copatke za doma in ene za v vrtec Superfit in ene čevlje Ciciban, sem mnenja da če je že obut da naj bodo čevlji ki dobro objamejo nogico, da lahko stabilno hodi zdej ko se še uči hoje.

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu žab*ca)
Neposredna povezava do sporočila: 10
31.8.2010 10:42:43   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: lilka

Moj 13 M je bil čez poletje bos, zdej sem mu pa kupila ene copatke za doma in ene za v vrtec Superfit in ene čevlje Ciciban, sem mnenja da če je že obut da naj bodo čevlji ki dobro objamejo nogico, da lahko stabilno hodi zdej ko se še uči hoje.

Če je čevelj trd in močno objema nogico, potem je to tak, kot da bi si ti pancarje obula. Pa misliš, da je to normalno za učenje hoje. Čevelj nima veze z otrokovo stabilnostjo hoje. Otrok se sam nauči stabilnosti, ne bo ga čevelj pripravil na stabilnost. Naš je shodil pri 9 mesecih in je imel vedno samo štunfe in usnjene copatke. Sem mu pa prve čevlje kupila ciciban in ni hotel hodit, je stal ko okamenel in jokal. Ko sem ga prisilila k hoji, je hodil res kot da bi imel pancerje. Nato sem kupila elephant, brez joka jih je obul in jih z veseljem nosil. Z nike smo tudi zelo zadovoljni.

(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
2.9.2010 21:22:26   
anika87
Meni Ciciban ni všeč, so ful trdi, mi imamo Bambi, ala Ciciban, samo so mehki podplatki. 

Mamina sreča in očkov ponos, prijokal na svet sem brez zobkov in bos. Nejc moje je ime, naj zdaj vsakdo to ve! (24.06.09 ob 8.23)

Iz pleničk se nam smehlja nekaj čisto majhnega. Štorklja je razprla svoja krila in naju še s hčerko obdarila.
Zala,

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 12
3.9.2010 8:21:58   
mišk
Naša je stara 16 mesecev in še ne hodi. Sicer jo imam doma skos v debelih zokenčkih z bremzicami, a NFT terapevtka mi je svetovala Cicibanove čeveljčke z opetnikom.user posted image  To pa zato, ker se zlepa ni hotela dvigovat ob opori in je bila mnenja, da se bo v njih lažje.
Je pa spet en drug problem, ker drajsa po ritki, pa jo čeveljčki pri tem full motijo - povzročajo trenje, zato se jezi.
Po moje čist od otroka odvisno. Če nima nobenih posebnosti glede gibanja ali sklepov, so po moje najboljši čim mehkejši.

(odgovor članu anika87)
Neposredna povezava do sporočila: 13
3.9.2010 20:08:36   
mateyka
je pa res da ne vem kaj mu vzet za zimo, ker so večinoma vsi čevlji s precej trdim podplatom user posted image

poglej kake Geox škornje. mi smo imeli prve škornje Geox in so bili mehki in ful udobni (na tej sliki prvi trije modeli)  user posted image
user posted image

< Sporočilo je popravil mateyka -- 3.9.2010 20:09:11 >

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 14
3.9.2010 21:29:46   
majana79
mateyka, hvala, bom šla pogledat

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
3.9.2010 21:51:25   
anika87
Kje pa se geox prodaja in kakšna cena je? približno... user posted image

Mamina sreča in očkov ponos, prijokal na svet sem brez zobkov in bos. Nejc moje je ime, naj zdaj vsakdo to ve! (24.06.09 ob 8.23)

Iz pleničk se nam smehlja nekaj čisto majhnega. Štorklja je razprla svoja krila in naju še s hčerko obdarila.
Zala,

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 16
4.9.2010 0:52:17   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: anika87

Kje pa se geox prodaja in kakšna cena je? približno... user posted image

jaz sem jih videla (te zgornje, za prve korake) v Stieffelkonigu pri Nami v centru Ljubljane in tam tudi kupila. bili so pa tam okoli 30€.

(odgovor članu anika87)
Neposredna povezava do sporočila: 17
4.9.2010 8:23:55   
Urska09

IZVIRNO SPOROČILO: manna

Jaz sem tudi zmedena glede prvih čeveljčkov. Tudi naša bo stara zdaj 15 mesecev in še ne hodi samostojno, malo je hipotona. Do zdaj je bila bosa ali v pediped. Prejšnji teden pa sem vprašala njeno fizioterapevtko katere čeveljčke naj kupim za jesen, ker so ji pediped že premajhni. Pa mi je svetovala Ciciban, linija prvi koraki. In gremo lepo v trgovino in probamo jesensko kolekcijo Ciciban Prvi koraki. Grozno! Trdi so fuuuul, podplat imajo popolnoma neupogljiv. V njih je tamala racala kot bi jaz hodila v očetovih pancerjih... Nevem kaj se grejo - po eni strani tumblajo povsod, naj bo otrok čimveč bos, potem pa reklamirajo tale trdi ciciban. user posted image user posted image user posted image A jim plačujejo da svetujejo ciciban al kaj se grejo?!

Zdaj sem naročila See kai run, bomo videli kakšni so.

Točno tako! Če svetujejo trde otroške čevlje sigurno dobivajo provizijo! Danes boš teško naletela na takega fizioterapevta. Že vsi pediatri in zdravniki v razvojni svetujejo, naj bodo otroci čim več bosi oz. v mehkih, upogljivih čevljih.
Jaz sem bila ravno ta teden v RA na zadnjem pregledu in tamala je imela obute See Kai Run čeveljce. Zdravnica jih ni mogla prehvalit in je celo vprašala, kje v Lj. se dobijo, da bo lahko svetovala tudi drugim staršem. Vedno znova razlaga, da se mora podplat otroškega čevlja povsem upogniti in tudi zviti v špiralo, da je usnjen, brez opetnika in brez ortopedskega vložka. Občutek mora biti čim bolj podoben tistemu, ko otrok hodi bos.

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 18
4.9.2010 11:43:59   
Čili 1
Mi smo tut navdušeni nad See Kai Run.

Mala je sedaj stara dve leti in smo pred dnevi kupovale copatke za v vrtec. V trgovini smo probale tut en Cicibanov model. Takoj je rekla: ''naj neha gor tišat''. Pomoje jo je motil lok. Uglavnem Cicibank nismo vzele, sem ji za v vrtec dala kar ene Pedipedke, ki jih je že nekaj časa doma nosila. Sedaj bi pa rada dobila kake mehke ala Robeez, samo podložene. Pa nikjer nisem našla, da bi imeli velikost za dveletnike.

(odgovor članu Urska09)
Neposredna povezava do sporočila: 19
5.9.2010 9:36:19   
Urska09

IZVIRNO SPOROČILO: Čili 1

Mala je sedaj stara dve leti in smo pred dnevi kupovale copatke za v vrtec. V trgovini smo probale tut en Cicibanov model. Takoj je rekla: ''naj neha gor tišat''. Pomoje jo je motil lok. Uglavnem Cicibank nismo vzele, sem ji za v vrtec dala kar ene Pedipedke, ki jih je že nekaj časa doma nosila. Sedaj bi pa rada dobila kake mehke ala Robeez, samo podložene. Pa nikjer nisem našla, da bi imeli velikost za dveletnike.

Jinwood ima copatke do št. 36 (4,5 leta). So pa zelo mehki, v bistvu kopija Robeez, samo polovico cenejši. Imajo tudi podložene. Poglej na: www.copatki.si

(odgovor članu Čili 1)
Neposredna povezava do sporočila: 20
5.9.2010 12:33:37   
Čili 1

IZVIRNO SPOROČILO: Urska09

Jinwood ima copatke do št. 36 (4,5 leta). So pa zelo mehki, v bistvu kopija Robeez, samo polovico cenejši. Imajo tudi podložene. Poglej na: www.copatki.si

Hvala za link :-), edin en problem je...velikost od 24-30 nimajo podloženih, razen modela sport black, ki je črne barve. Naša pa ne mara črne ;-). Nepodloženih majo pa kr velik. Zanima me, če bi ble nepodložene dosti tople za pozimi, ker mamo doma tla kar precej mrzla.

(odgovor članu Urska09)
Neposredna povezava do sporočila: 21
6.9.2010 8:56:50   
Urska09

Hvala za link :-), edin en problem je...velikost od 24-30 nimajo podloženih, razen modela sport black, ki je črne barve. Naša pa ne mara črne ;-). Nepodloženih majo pa kr velik. Zanima me, če bi ble nepodložene dosti tople za pozimi, ker mamo doma tla kar precej mrzla.

Naša je v varstvu pri gospe v starejši hiši, kjer so tla precej mrzla, pa je odsvetovala podložene copatke. Pravi, da je otrokom prevroče v njih. Naj imajo pozimi raje žabice in še kakšne nogavičke čez. Je pa precej odvisno od samega otroka. Eni imajo takoj mrzle nogice, drugi pa zelo hitro zašvicajo.

(odgovor članu Čili 1)
Neposredna povezava do sporočila: 22
6.9.2010 16:21:03   
Čili 1

Urska09 hvala za odgovor. Sej naša je tut že mela take nepodložene pozimi, k je bla stara okrog enega leta. Pa sem ves čas poslušala od drugih, da jo ziher zebe...sam vem, da je imela nogo v vseh drugih copatkih skoz prešvicano. Mislim, da bom vseen kr ene nepodložene Jinwoodke kupla, pa res kake termo nogavičke še gor.

(odgovor članu Urska09)
Neposredna povezava do sporočila: 23
6.9.2010 16:39:07   
zmajaz
Joj podložene Jinwoodke so res tao grozno vroče, da jih ima otrok težko obute - moja dva sta vedno izkoristila prvo priliko, da se jih znebita, med tem ko z nepodloženimi ni bilo teh težav.

(odgovor članu Čili 1)
Neposredna povezava do sporočila: 24
6.9.2010 19:50:41   
majana79
hm, zdaj ste me pa zmedle s temi odgovori user posted image sem mislila našemu vzet podložene, ker mi imamo res mrzlo po tleh, zna bit tut samo 16, 17 pozimi

je pa drugače kar topel, hitro zašvica... je potem vseeno boljše termo nogavičke pa copatke čez?

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Mame tretjino svojega življenja skrbijo za...
Rezultati kažejo, da mame za kuhanje porabijo 3.603 ure svojega življenja, za pranje pa 2.442 ure. Med drugimi dejavnost...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.