|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prvič nosečka,...
4.10.2005 14:23:21   
tanjagrm
Živijo punce!

Kot verjetno še marsikatera tukaj sem prvič nosečka. PDP imam v petek 7. okt. Moja g. pravi da še nič ne kaže da bi šla kaj pred rokom,...jaz sem pa že tako neučakana,... povejte mi  malo kako se bo začelo,....? Pravijo da se plod tik pred porodom umiri,.. naše malo pa še razgraja noč ni dan,..., jaz še nič ne počivam,..skoraj vsak dan grem na daljši sprehod,...delam še zadnje generalne čistilne akcije,...pa nič,...user posted image user posted image !

Lp tanja
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prvič nosečka,...
4.10.2005 14:47:30   
Dejča
Moja je brcala do konca, nič se ni umirila. Sem še do zadnjega dne norela naokrog, tako da je bil porod gotov v dobri uri. Tudi tebi želim nekaj podobnega in vse lepo. Mi tako uživamo, da je kaj!!

(odgovor članu tanjagrm)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.10.2005 14:54:35   
Lana_s
Začne se skoraj pri vsaki drugače. Meni se je, bila je nedelja popoldan, čep začel luščiti, v noči na poned. sem dobila popadke, ki so do jutra ponehali in zvečer okrog 21h postali dosti bolj močni kot prejšnji dan. V torek ob pol osmih zjutraj pa sem rodila - tak na kratkouser posted image  Pri tebi pa kaj veš kak bo. Lahko da ti bo voda odtekla pa popadkov še čutila ne boš. Meni se otrok ni nič umiril, je bila enako mirna kot ponavadi.

Želim ti čimlažji porod in veliko veselja in cartanjo s prihajajočo štručko.user posted image user posted image user posted image

Najina lumpka; Tina 7.6.2005, Luka 3.12.2006

(odgovor članu tanjagrm)
Neposredna povezava do sporočila: 3
4.10.2005 17:21:31   
Blink1

Ojla

Že komaj čakaš, ne?? Joj...jaz bi še enkrat....Sem pa kar dolgo čakala...13 dni po roku. Ampak dočakala. mala je brcala do zadnjega, še na porodni mizi...Nič se ni umirila (se ji še zdaj pozna user posted image user posted image ), tudi jaz nisem ravno počivala...sem bila kar aktivna.

Začelo se je ponoči...rahli, neredni popadki....pa sem rekla, eh kar gremo v porodnišnico )naslednji dan bi mi itak sprožili). v treh urah je bilo konec (z dozo umetnih popadkov in prebodenjem mehurja). Ful fajn...grem takoj še enkrat. Ne bom rekla, da ni bolelo. Je...kot hudič, ampak bi šla še enkrat...tako je lepo, ko je vsega konec.

želim ti da čimprej vidiš svojo štručko.user posted image

(odgovor članu tanjagrm)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.10.2005 17:45:46   
SashaB
Tako kot pravijo, pri vsaki drugače. user posted image

Je pa res težko čakati, še posebno zadnje dneve (ali pa celo čez rok). Jaz vem da sem bila zadnji teden že kar zoprna. No popadkov ni bilo nevem kaj in tudi mali se ni kaj dosti umiril. Tako sva z dragijem veselo skakala naokoli. Ko pa sem šla na rok v porodnišico na pregled so rekli da je že kar dovolj in na hitro spožili. Trajalo je sicer pet ur in kot pravijo tudi ostale, tudi bolelo je (ampak le bolj na koncu). Pa se splača. Neverjetno kaj dobiš nazaj... user posted image  

Lahko ti odteče voda, ali se ti najprej odlušči čep, ali se ti začnejo močni popadki...nekateri pravijo da se pikec proti koncu umiri in da se ti trebušček spusti... in verjetno se najde še kaj...lahko pa nič od tega (tako kot je bilo pri nas).

Nič panike, ko bo ča in bo pripravljen se bo že začelo in sigurno boš vedela da je to to (ne vem kako ampak pač čutiš). user posted image

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.10.2005 12:14:45   
Grascakinja
Tale umiritev ne bo čisto držala. Pikca moraš obvezno nujno čutiti vsaj 10x na dan, da se premakne, sicer TAKOJ V PORODNIŠNICO, to mi je zabičala G in v porodnišnici so enako rekli. Moja je brcala v trebuhu še na porodni mizi.
Sicer pa se ti bo verjetno odluščil čep (sluz, lahko malo rozasta), lahko da se ti bo spustil trebuh malo nižje. Potem te bo, če bo vse šlo spontano, ali presenetila voda, ali pa se ti bodo začeli popadki. Zdaj se sprašuješ, ali jih boš znala prepoznati, verjemi, boš, ne da se zgrešit.
Če je tvoje detece bolj zapečkarske sorte, pa bo lahko še malo počakalo in bodo porod sprožili umetno - če boš čez rok ali bo kak razlog za to (se pokaka in ima zeleno plodovnico ipd).
Jaz ti želim čim lažji in hitrejši porod, s svojimi popadki in brez šivov!!!

(odgovor članu SashaB)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.10.2005 13:55:52   
Aleksandrin
O, si dan za mano, pozdrav user posted image
Meni se je malo umirila in ne naštejem 10 premikov na dan, to sem tudi G povedala včeraj, pa je reku da nič hudega, CTG je bil uredu, ultrazvok tudi, srček sva pogledal, skretka vse OK in nič ne kaže, da bi se ji kaj mudilo.
Tudi sema sem radovedna, kako se bo vse skupaj začelo, končalo, ampak imam občutek, da bomo še prehitro zvedele user posted image
Ko bo kakšna sprememba pa le sporoči...
Srečno

(odgovor članu tanjagrm)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.10.2005 15:05:44   
tanjagrm
Oj!!

Ja ja sej to 10 premikov na dan že ampak jaz jih neham šteti že med osmo in deveto uro zjutraj,.. ker do večera jih je ziher čez 100,... sicer sem pa zdej slišala da ni nič čudnega če so še na porodni mizi,....no ravno zdejle me je močno med rebra,...user posted image user posted image !!
Sicer me pa zanima še nekaj,... Na dan spijem veliko tekočine (v glavnem vode ali grenkega čaja),.. no in ta tekočina se mi je začela zadnje dni zadrževati v telesu,.. posledica tega so seveda povečani kilogrami,.. vem da ni maščoba ker ne jem nič kaloričnega,... in prsti na rokah mi zelo odtekajo, pritisk imam normalen,...Kaj je to??

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.10.2005 15:11:32   
tanjagrm
Oj!!

Dan za mano,.?? Lepo, in kje boš rodila? Tudi meni je moja G rekla da je zaenkrat vse ok,....vendar se še nič ne odpiram tako da kar malo dvomim da bo na rok ,.. po mojem prej kak dan čez,...nočem pa čakat v porodnišnici,... sem raje doma do zadnjega trenutka,...
No čim manj naporen porod ti želim!!

pa sporoči ne!!??

Pozdravček
Tanja

(odgovor članu Aleksandrin)
Neposredna povezava do sporočila: 9
5.10.2005 16:04:02   
Aleksandrin
Če ne bo šlo prehitro in bom rodila doma user posted image , bom šla kar v Šempeter. Moj G je reku, da en teden po roku grem brez debate kar v porodnišnico.
LP

(odgovor članu tanjagrm)
Neposredna povezava do sporočila: 10
5.10.2005 17:03:50   
Grascakinja
Zastajanje vode v telesu je pred porodom dokaj pogosto - ledvice več ne zmorejo, vse ti pritiska na dol - pa bo odplaknilo po porodu. Razen če imaš morda visok pritisk, se pa oglasi pri G.

(odgovor članu tanjagrm)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?