Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: prve brce - kako jih občutiš 6.11.2006 9:26:14
|
|
|
|
Katrin
|
Bi rekla, da že čutiš prve premike svoje pikice (valovanje, nežni dotiki ...). Tudi bolj močne brce se bodo kmalu pričele; sedaj se pikica še lahko obrača in zato čutiš valovanje trebuha. Nekateri brcajo več drugi manj. Najina pikica je na vseh UZ in CTG (proti koncu nosečnosti) spala Srečno
|
|
RE: prve brce - kako jih občutiš 6.11.2006 9:31:17
|
|
|
|
Vilma
|
Vsaka ima svoje izkušnje. Jaz sem prve brce občutila kot pokanje milnih mehurčkov. Pok pok je delalo. Nikoli ne bom pozabila tega dneva Uživaj, mislim da tudi ti že občutiš prvo premikanje svojega otroka.
|
|
|
|
RE: prve brce - kako jih občutiš 6.11.2006 9:35:43
|
|
|
|
aktem
|
Res je, vsaka čuti po svoje. Pri prvi nosečnosti se spomnem, da sem začutila kot da bi mi metuljček letal po trebuhu in sem se ful čudila, kaj je pa to...nakar sem končno poštekala, da je to premikanje moje bebice... Neopisljivo čudovito.... Sicer se ne spomnim več točno v katerem tednu sem začutila te premike. lp
|
|
|
|
RE: prve brce - kako jih občutiš 6.11.2006 10:06:42
|
|
|
|
ribica.
|
Kot trzanje živca.
|
|
|
|
RE: prve brce - kako jih občutiš 6.11.2006 10:15:26
|
|
|
|
crci06
|
prve brce.... kot prvo pomladansko toplo sonce.... kot, ko prvič pomladi zavohaš morje... občutek notranje topline... sreče... sicer kasneje pogruntaš, da je to šele začetek, da rata stvar precej bolj intenzivna, ampak, ja, tudi jaz mislim, da ti že lahko občutiš te nežne zračne mehurčke, ki se premikajo v tebi.... konkretnejše brce pridejo kasneje, ampak tudi ti prvi premiki so nekaj posebenga.... [jaz sem bila zelo jezna, ko mi je kdo rekel: to še ni to, počakaj, da vidiš, kaj šele pride...) Tudi ti mehurčki so že pozdravčki tvoje pikice! Pobožaj jo nazaj! Srečno!
|
|
|
|
RE: prve brce - kako jih občutiš 6.11.2006 10:22:39
|
|
|
|
ribicau
|
Ojla! Jaz sem mojega začutila v 17 ali 18 t in je bilo kot neko valovanje v trebuhu. Sicer za kratek čas, ampak sem točno vedela, da je to pa zdej res to . Uživaj
|
|
|
|
RE: prve brce - kako jih občutiš 6.11.2006 10:30:02
|
|
|
|
dolgolaska
|
SLUMPO...jaz sem prve brcike občutila kot nežne mehurčke v začetku 16t,potem pa se je to nadaljevalo do 18t....malo pred 19t sem začutila kot da mi živc trznil ali pa kot da bi me zagrabil rahel krček,kr nekje na sredi (al pa kje) tebuha. Danes pri skoraj 21t se to že dosti bolje in močneje občuti,celo tako da če ujameš pravočasno začutiš brciko z roko(če jo položiš na trebuh)! Tako da to pri tebi kar čutiš so tudi najbrž brcike! LP!
|
|
|
|
RE: prve brce - kako jih občutiš 6.11.2006 14:20:09
|
|
|
|
petraz
|
Jaz sem občutila prvo brcanje dojenčka kot neko valovanje, napenjanje, ki pa je bilo zelo nežno in komaj občutno... Iz tedna v teden pa se bolj čuti....
|
|
|
|
RE: prve brce - kako jih občutiš 6.11.2006 14:40:21
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz sem jih najprej čutila na levi spodnji strani trebuha, kot, da bi mi nekaj trzalo oz. kot nek živec ali nekaj podobnega. Sem pa bila tam 4 m in pol noseča .
|
|
|
|
RE: prve brce - kako jih občutiš 6.11.2006 15:09:15
|
|
|
|
*sonchek*
|
Jaz sem jih prvič začutila ne dolgo nazaj... Najprej sploh nisem bila ziher, da je to to, ampak sem mislila, da me je prijel kakšen neboleč krč Zdaj je paglavček iz tedna v teden močnejši in brcike občuti tudi moj dragi, čeprav takih konkretnih, močnih brcik še ni... Imam občutek, kot da se malo zaleti v steno trebuščka, ko se obrne...
|
|
|
|
RE: prve brce - kako jih občutiš 6.11.2006 19:30:23
|
|
|
|
TONČI.
|
Prvič me je brcnil med dnevnikom, govorila je pa Tamara Vonta. Čutila sem pa kot bi e en frcnil v trebuh. Vsak dan okoli 19.30 ure me je malo pobrcal.
|
|
|
|
RE: prve brce - kako jih občutiš 6.11.2006 20:11:06
|
|
|
|
smotka lonib
|
Jaz sem prve brcike začutila v 16 T kot neke metuljčke, ki se mi dvigajo, ko sem položila roko na trebuh. Zdej pri 18T3D pa čutim kar orenk brcike. Tudi, ko ne položim roke več gor, ga čutim, kako me brca. Pri brcanju se ponavadi uležem in vidim kako se dvigajo hribčki, ko brca. Je pa res, da ene čutijo malo prej druge kasneje. Lep pozdrav !
|
|
|
|
RE: prve brce - kako jih občutiš 7.11.2006 19:39:56
|
|
|
|
Tekica
|
ko tole berem, moj malček vztrajno brca. V vseh oblikah - močno, narahlo, vse počne - pa saj pravijo, da je to dobro. No, sicer pa se je pri meni začelo okoli 17t, ker sem se prav spraševala, kaj bi bilo lahko to, pa prebava ni bila, ležala sem, vsa mirna, tako da je bil očitno naš lumpek in potem vedno bolj. Potem me pa vsi sprašujejo, zakaj se ves čas držim za trebuh. No, zdaj sem v 22t in mali brcajko "sodeluje" pri vseh stvareh. Kadar sem na kakšnem sestanku, ali na zagovoru magisterija, se vedno "vključi" pri vprašanjih in potem počne takšne, da se mu samo režim. Vsak dan se spomni kaj novega.
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?