|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prve brce-kdaj?
5.11.2007 9:38:11   
mmtt
sem v 20tednu in me zanima kdaj naj bi ga prvič začutila, ker jaz nič ne čutim,
čutim samo občasno špikanje ali pa rahlo dolečino, ko pa dam roko
na trebuk ne čutim ničesar, kako veš kdaj začne brcat?
user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prve brce-kdaj?
5.11.2007 9:46:16   
lukec
Jaz sem jih prvič čutila konec 20 tedna. Vendar ne pričakuj kakšnih brc ali česa podobnega od začetka bodo to samo nežni metuljčki user posted image .

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu mmtt)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.11.2007 9:48:57   
anonimna thumbs up
Tudi jaz sem v prvi nosečnosti tiste "metuljčke" občutila šele v 20. tednu user posted image  Močnih brc takrat še ni, je pa neko nežno premikanje. Poskusi se zvečer, ko se umiriš, uleči plosko na hrbet in daj roko na trebuh ter sproščeno dihaj. Boš začutila, da v tebi nekaj "plava" user posted image

Avatar odraža trenutno duševno stanje........

(odgovor članu mmtt)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.11.2007 10:10:02   
Anonimen
Veš, jaz tut nisem ničesar čutila tam do 20-21. tedna. Mogoče kdaj pa kdaj me po trebuhu nekaj zaščemelo, pravijo kot bi metuljček letal po trebuhu. Pa je res približno tak občutek. Prvo brco oz. premik pa sem čutila, ko sem bila noseča že polnih 21 tednov. Tako da ne skrbi preveč, drugače pa vprašaj še ginekologa na pregledu. Jaz se s tem nisem obremenjevala, ker sem imela ravno v tem času pregled in sem poslušala otrokov srček in sem si mislila, da je vse ok, gibi bodo že - pa so bili. Vsak dan močnejši.

(odgovor članu mmtt)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
5.11.2007 10:12:06   
mmtt
sej čutim da se neki dogaja samo ko dam roko gor ne čutim ničesar.
no sej bomo videli konec tedna, bom pa pozorna na metuljčke,
a začutiš metuljčke ko položiš roko na trebuh?

lp

(odgovor članu anonimna thumbs up)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.11.2007 10:15:04   
anonimna thumbs up
IZVIRNO SPOROČILO: mmtt

sej čutim da se neki dogaja samo ko dam roko gor ne čutim ničesar.
no sej bomo videli konec tedna, bom pa pozorna na metuljčke,
a začutiš metuljčke ko položiš roko na trebuh?

lp

Moraš si vzeti dovolj časa, nekaj minut sproščeno ležati in umirjeno dihati, potem pa začutiš premikanje - ne na roki, ampak v notranjosti. Če otroček trenutno počiva, poskusi kasneje.

Avatar odraža trenutno duševno stanje........

(odgovor članu mmtt)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.11.2007 10:19:12   
Anonimen
Teh ''metulčkov'' z roko nisem čutila. Men se je zdelo bolj tako, kot da bi imela prazen želodec... ko ti kruli - nekaj podobnega.
Ko pa se začno premiki, pa jih čutiš, ko ležiš na hrbtu in se umiriš (tako kot je napisala anonimna thumbs up) - vsaj jaz sem takrat čutila. Je pa pozneje tudi problem, ali je otrok buden ali spi.
Saj boš dočakala premike. Vem kako zgleda, ko komaj čakaš, da začutiš premik; sploh v prvi nosečnosti.

Si prvič noseča?

(odgovor članu mmtt)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
5.11.2007 10:30:43   
mmtt
ja to je moja prva nosečnost in me je kar strah
saj veš
bojiš se da bi mogoče kaj spregledal
sem pa res včeri čutila v trebuhu kot da bi mi krulilo
pa nisem bila lačno, kar malo sem že neučakana

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.11.2007 10:34:16   
Anonimen
Glej, mislim, da je bilo to to, kar si včeraj čutila.
Jaz sem se tut sekirala, pa mi je kolegica rekla, kako je bilo pri njej in potem sem čakala na ta občutek ''praznega želodca'', ko ni bil prazen. In ko so bili premiki močnejši, sem videla, da je res ta občutek pravi - le bolj nežno je na začetku.

Veliko prijetnih trenutkov ob spremljanju gibanja otročka ti želim

(odgovor članu mmtt)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
5.11.2007 11:16:47   
lukec
Z roko verjetno še nekaj časa ne boš čutila premikov. Metuljčke čutiš čisto nežno kot da bi te kdo žgečkal po notranji steni trebuha. Na brce, ki jih čutiš z roko in jih lahko čutijo tudi drugi pa še malo počakaj.

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
5.11.2007 20:18:06   
Zofy
Jaz pa sem prvič začutila v 16. tednu (samo 1x), pol pa konec 17. tedna in od takrat čutim redno. Na sredi 18. tedna je brce čutil tudi moj mož in so postale res že čisto prave brce, tako da se včasih prav zdrznem (danes sem noseča ravno 20 1/7).
Je pa to moja prva nosečnost in ne spadam med tasuhe. Mislim, da je itak odvisno od nosečnice do nosečnice, če pa se prav spomnem, sem nekje perbrala, da naj bi se v 1. nosečnosti brcike začutilo do 24. tedna.

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 11
10.11.2007 20:25:07   
maja22tt
Jaz pa sem prve brcike začutila pri 19. tednu. Od takrat pa konstantno vsak dan najprej samo zvečer zdaj pri 22 2/7 pa čez cel dan.

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 12
10.11.2007 21:14:39   
Polonca s piko
Jst sm ga začutila neverjetno zgodaj; noseča sem bla 15 tednov in 3 dni. Sem že tud kumej čakala, da se kaj zgodi in ko sem enkrat počivala, se mi je zazdel... Pa vprašala mami (je babca), če je možno, da je že to to, je rekla opazuj, pa boš vidla, če bo skoz močnejš. Pa je blo :)

...Večina opisuje metuljčke, men se pa zdi kot kadar se kam močno nasloniš pa čutiš lastni srčni utrip. Samo se je ponovil 3x, pol pa "ni blo več utripa", tako da se mi je zazdel, da bi znale bit brce. Potem jih kak teden nisem zaznala, od takrat dalje pa... jst ne vem kaj dela! Sem v 33. tednu in se mi zdi, da bo enkrat po nesreč kar ven roko pobasu :)

Tomaž je pa začutu prve brce v 19. tednu, tako da je žabica (al pa žabon) zažel z nogometom res kar zgodaj.

(odgovor članu mmtt)
Neposredna povezava do sporočila: 13
11.11.2007 10:32:53   
MikyMiska
Jaz sem jih začutila v 19.tednu in zdaj so vedno bolj očitne! Baje je to povezano s tem, kje imaš posteljico-zadaj ali spredaj. Če imaš zadaj, jih prej čutiš-tako sem slišala. :)

(odgovor članu Polonca s piko)
Neposredna povezava do sporočila: 14
11.11.2007 10:45:55   
ciklame
Živjo!

Prve brcike sem začutila v 20 tednu zjutraj, ko sem čisto sproščeno ležala na hrbtu. Tudi zdaj nekaj tednov kasneje jih najbolj čutim zjutraj in zvečer. Čez dan, ko sem utrujena jih skoraj ne čutim.
Ni pa nič čudnega če jih še ne čutiš, sploh če je to tvoja prva nosečnost,

lp

(odgovor članu MikyMiska)
Neposredna povezava do sporočila: 15
11.11.2007 20:22:23   
tosja
Ker pri tistih user posted image , ki smo obdarjene s kilogrami pravijo, da se čuti brcike kasneje...sem bila danes zelooooooo presenečena.
Začutila sem jih po 1 urnem ležanju (gledanje TV), pa niso bile nič kaj preveč nežne...user posted image user posted image user posted image

Potrpljenje je božja mast....pravijo.
Pa sigurno, da ne boš čutila z roko - za to je še prezgodaj!!!
Pa tud med gibanjem ne pričakuj...zvečer pred spanjem, če bereš v postelji...

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu ciklame)
Neposredna povezava do sporočila: 16
11.11.2007 20:55:47   
lunca2
Jaz sem prve brce čutila v 17. tednu user posted image

17.06.2007 ob 23:17 je na svet prijokal najin sonček Ažbe!

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 17
11.11.2007 21:02:34   
CatJa
Obakrat v 16. tednu. Zdaj jih ravno že ene tri, štiri dni.

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu mmtt)
Neposredna povezava do sporočila: 18
11.11.2007 21:38:28   
HuAnita
1. pri 19 tednih, 2. že pri cca 15ih tednihuser posted image

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 19
11.11.2007 21:45:05   
Maxica
Obakrat v nekak 17.tednu.

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 20
13.11.2007 11:42:45   
Ribica83
Okrog 21-22. tedna...in vsak dan postajajo močnejše. trenutno sem noseča 24 tednov. ful dobr občutekuser posted image

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 21
20.11.2007 17:52:22   
petra05
jest sem ga prvič čutila pri 18t to je blo ravno takrat k je bla ta ujma,mogoče sem ga že prej samo nisem vedela kako je to.drugače je na začetku občutek kot da te rahlo praska znotraj trebuha.
špika te pa v trebuhu zato,ker se maternica širi samo bo kmalu minilo,saj meni je..

(odgovor članu Ribica83)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   [Brisano sporočilo]
20.11.2007 20:34:03   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu petra05)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
30.11.2007 22:54:21   
TinKiCa1
Beybe full dobr:) Tele brce so res zanimive po svoje, sam kdaj res tok prtegne, k da bi fuzbal igrala user posted image drgač jst sm tud mal kasnej zalutla..21.teden je bil, ker mi je G rekla, da mam mal drgač postlco in kao zdej še ne bom tok čutla...uf...kaj šele bo potem;) bova skupi skakale:) Uglavnm, filing čist posebn- to pa je neki, kar lahko občutjo samo ženske;)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?