|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prosim za nasvet poteka IVF !
16.10.2008 20:03:57   
pupa06
Pozdravljene!

Septembra sva bila z možem na pregledu pri dr. Rešu zaradi umetne oploditve. Dve leti nazaj sem bila 1. noseča, ki se je končala kot IMN in s tem tudi odstranitev enega jajcevoda. Na drugem jajcevodu pa sem imela zarastlinice in okoli jajčnika prav tako. No, hvala bogu, so mi to lepo uredili in sem čez 4 mesece zanosila po naravni poti in rodila. Sedaj pa se že več kot 1,5 leto matrava in nič. Tako se je Reš odločil, da sem kandidatka za IVF, da v bistvu nima smisla, da mi še enkrat naredijo laparo. Nato je pogledal spermiogram in je bil o.k., pa z UZ pogledal moževa jajčka in tudi o.k. Potem je tudi mene UZ pogledal (sem imela ravno ovulacijo na strani kjer ni jajcevoda), potem pa naročil, da pri naslednji user posted image  od 1. - 4. dne dam kri, potem pa spet naslednjo user posted image , takoj 2. dan pridem k njemu zgodaj zjutraj med 5.30 in 6.30 da me z UZ spremlja,  s tem, da se ni znal zjasniti ali bom preko koncesije ali samoplačniško. To je tako hitro zmomljal, da mi ni čisto nič več jasno. V bistvu jaz mislim iti na koncesijo, ampak potem mi pa ni jasno, zakaj bi me moral spremljati že zdaj, ker je tudi nekaj omenjal, da je preko koncesije pa dosti za čakat?
Ker sem jo ravno danes dobila, sem malo zbegana ali čem jutri it ali ne?

Potem pa sem zadnjič šla še po novo mnenje v Leonišče, ravno tako z napotnico, k zdravniku, ki me je operiral in on je tudi mnenja, da sem primerna kandidatka za IVF. On ima moj izvid laparoskopije, dala sem mu tudi izvide krvi (hormoni), ki sem jih naredila za dr. Reša, danes je moj mož ponovno dal spermiogram, drugi teden čakam na njegove izvide in se potem naročiva oba skupaj za pregled. Dobila sem napotnico za IVF, pa tudi napotnico za kri za spolno prenosljive bolezni, ki naj bi oddala nevem točno kdaj ?

Zdaj mi pa lepo prosim razložite kakšen je postopek od tu naprej? Dejte mi čisto tako razložiti kot laiku, ki ne ve popolnoma nič o tem. Kar se tiče preiskav, jih poznam in vem kaj pomenijo. Meni so tako hitro in površno povedali, da še vedno nič ne vem. Itak pa se moram še odločiti kje bom opravila posega IVF.

Hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prosim za nasvet poteka IVF !
16.10.2008 23:24:05   
enkratna
Za potek pri dr. Rešu ne morem komentirati, ker ne poznam. Lahko ti povem, kako je bilo v LJ.

Po tem, ko sva z možem opravila vse preiskave, ko sem dala vse posege skozi in ko je dr. Drobnič rekel, da so vse *mehke* metode pri naju uporabljene, da sva zrela za komisijo. Ki odloča o tem, ali si kandidat za IVF-ET. Odločbo sem dobila kakšen mesec, dva po tistem, ko je sestra oddala najino dokumentacijo.
Sledila je napotnica dr. Drobniča za IVF postopek v LJ, kjer sem najprej na osnovi odločbe lahko obiskala ambulanto za posvet (nekje po 3 mesecih sem dobila prvi termin), kjer mi je razložila vse v zvezi s postopkom, podala dokumentacijo, katere teste še moram opraviti in katero dokumentacijo prinesti, ko dobim evidenčno številko. Nato sem, ko je napočil čas, klicala oz. pisala na oddelek naročanja za evidenčno številko (dobiš pa jo le na podlagi odločbe komisije), kjer so mi tudi naročili, kdaj naj pokličem ob prvi menstruaciji (vmes sem si morala meriti balzalno temperaturo - vendar nihče tega izvida ni pogledal).
Ko sem poklicala, sem dobila datum - in na ta datum sem se oglasila s potrebno dokumentacijo (pap izvid, ne sme biti starejši od 3 let; izvid za spolno prenosljive bolezni - oba, napotnica za IVF postopek od dr. Drobniča).
Nato sem pričela s Suprafact zdravilom (prvič so mi na Ginekološki iniciirali, nato sem nadaljevala vsak večer sama). Po+ dneh sem se morala oglasiti na UZ, kjer so mi potem določili, kdaj začnem jemati še drugo zdravilo, Menapur. Prvega sem si izmenično vbrizgavala v trebuh, drugega v nogo, oboje zvečer.
Čez čas (mislim da 10-14  dni?) so me naročili ponovno na UZ, kjer so spremljali zorenje jajčec oz. foliklov in njihovo število. To poteka zjutraj, od 7.30 dalje. Hodila sem 3 dni zapored, da so se potem odločili za STOP inekcijo, in 2 dni po tej inekciji sledi punkcija (poseg brez narkoze, kjer ti vaginalno odstranijo vse folikle). 5 dni po punkciji (oz. šesti dan) sledi transfer - če so seveda iz foliklov dobili celice, če je oploditev teh celic uspela vsaj do faze morul (najlboljše je, če imaš blastocisto). Po punkciji in do transferja priporočajo bolniški stalež.
15 dni po transferju sem dobila datum, da se oglasim za test nosečnosti (krvni) - razen če bi v vmesnem času dobila krvavitev, potem naj bi bil IVF postopek neuspešen in se mi ne bi bilo treba oglasiti. Po ugotovitvi nosečnosti sledi 14-dnevni bolniški stalež, namreč do prvega ultrazvoka, kjer ugotovijo potek nosečnosti.

Po tem, se vrneš nazaj k svojemu ginekologu - oz. lahko nadaljuješ opazovanje nosečnosti pri ginekologu v Leonišču, če za to dobiš napotnico od svojega ginekologa...

Upam, da nisem kaj pomembnega spustila (če pa že, me bodo punce dopolnile).
P.S.: Kri za analizo spolno prenosljivih bolezni oddaš na Zavodu za transfuzijsko medicino, Šlajmarjeva 6 (samo nekaj korakov naprej od Leonišča).

< Sporočilo je popravil enkratna -- 16.10.2008 23:27:44 >

(odgovor članu pupa06)
Neposredna povezava do sporočila: 2
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...

OBČUTEK
babyboooom

ALI SE VAM ZDI DA JE PARTNERJU V BREME DRUŽENJE Z OTROKOM, PREOBLAČENJE, PREVIJANJE, NOŠENJE,...PRI MAJHNIH OTROČIČKIH-PAR MESECEV STARIH

NIKOLI NISEM DOBILA TAKEGA OBČUTKA (53%)

DA, ČE JE CEL DAN Z NJIM (7%)

DA, ČE PRIDE UTRUJEN IZ SLUŽBE (9%)

VEDNO IMAM TAK OBČUTEK (8%)

RAD JE Z NJIM, SAMO, ČE STE TUDI VI ZDRAVEN (9%)

DA, V BREME MU JE, SAMO TAKRAT, KO JE OTROK TEČEN (13%)

Število vseh glasov: 268

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!