slovenka
|
IZVIRNO SPOROČILO: srki Aja, pa saj nisem proti frutku, kot da je strup, samo ceneje je, če sama doma narediš, glede na to, kako je frutek ali hipp drag. P niso čisto nič proti tem hippom... - ker je bio sadje in zelenjava notri, kar za samo sadje in zelenjavo na policah v trgovini praviloma ne drži - in se izvaja zelo strog nadzor nad proizvajalci. Jaz neke panike tu okrog ne bi delala. Naša je malo starejša, pa je najraje to, kar midva - ne mara posebne skodelice zase - tako da ji kar male koščke piščanca dajem s svojega krožnika, pa krompir itd. Sadje tudi je - z navadnim jogurtom in kruhom notri nadrobljenim, samo ni to njeno favorite - ampak za zajtrk gre. Pa smo tudi začeli s težavami, vsega je pojedla po tri žličke, pa tako sem pazila na vse mogoče. Potem pa sem enkrat naredila rižoto z zelenjavo in piščancem za naju, pa sva obe malo sprobali, pa je bilo takoooo dobro. Tako niti za naju ne kuham šarf, zelo soljeno ipd. Tisti, ki delajo velik halooo okrog hrane, po moje nimajo veliko izkušenj z otroki ali pa so na sploh paniki po naravi - ker tudi P pravijo, po 6 mesecu jest vse. Seveda so ene stvari odmaknjene do 1 leta ali še kasneje, ker so alergene, pa na splošno je fajn gledati, da se čimbolj zdravo je (ne čokolade itd.), samo pretiravati pa tudi ni dobro - kot da boš takoj umrl, če probaš malo tega in onega. Čimmanj panike okrog tega, pa je. Saj niso otroci pri 7, 8 mesecih tako šibki in občutljivi, da bi morali samo kuhano jabko in korenček jesti.