|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prosim za mnenje
28.2.2006 14:22:41   
soncicaT
Punce potrebujem vaš strokovni nasvet.user posted image

Zakaj se gre...sem v 37. tednu nosečnosti, imam že kak teden  rahle menstrualnim podobne  bolečine v križu...plus izcedek...to soboto celo krvav s trdovratno sluzjo.

Klicala sem v porodnišnico, včeraj bila pri svoji G na pregledu...in so rekli štet gibe in čakat..sem pa že 2 cm odprta,plodovnice primerno, ctg vceraj je bil tudi ok.

In kaj zdaj...vsake toliko me črviči, boli me že medenica...verjetno tudi od ležanja, imam izcedek ampak tu in tam bolj kot beli tok..ne krvav..

In zdaj me zanima, kaj naj storim, še čakam doma, kakšni znaki naj bodo da grem v bolnico? Sploh nimam občutka..

Med drugim me skrbi to, da imam bel izcedek, in me skrbi da bo user posted image  fasal kako infekcijo, ampak včeraj G mi ni nič dala..tako da...

Jah prvič noseče smo pač bolj boječe...pa bo že..samo da se enkrat začne in da vemo kje smo.

Hvala za vsak nasvet!user posted image

< Sporočilo je popravil soncicaT -- 28.2.2006 14:29:55 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prosim za mneje
28.2.2006 14:29:43   
Mina1
In zdaj me zanima, kaj naj storim, še čakam doma, kakšni znaki naj bodo da grem v bolnico? Sploh nimam občutka..

Torej, ti pazi, da ti ne odteče plodovnica (med lulanjem, po kapljicah, ali v šusu, se pravi, veliko vode med sedenjem oz. ležanjem) - če ti oz. slutiš, da je to to, takoj v porodnišnico.

Potem tile popadki oz. kvazi popadki: nekatere jih imajo spredaj, nekatere v križu. Morajo pa biti na 5 minut ali manj, da je znak za ALARM. Če je tako, pojdi takoj v porodnišnico.

Nekaterim se odlušči čep, naj bi bil krvavo sluzastuser posted image , tudi to je eden od znakov, da greš v porodnišnico.

Če si v dvomih, prej pokliči tja, pa ti bodo vse povedali. 

Skratka, malo bodi pozorna na tele stvari. Lahko da bo treba počakati vse do 41. tedna in tako.

Zdrži do konca, pa sporoči lepo novičkouser posted image .

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.2.2006 14:32:28   
soncicaT
Mina, meni se je odluščil čep v soboto...trdovratna krvava sluz..sem prepričana da je to to, tudi G včeraj je rekla, da sem že odprta...pa me ni poslala v bolnbico.user posted image

Pa tudi v porodnišnici so mi rekli, naj še počakam na bolečine..ali kak drug znak.

Malo me skrbi, ker pač je bila že kri, pa vsake toliko imam bolečine, ampak nič rednega..

Lp

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
28.2.2006 14:38:02   
Mina1
Meni je pri prvem G govoril, naj bom na stand byu 14 dni, pa se v tem času ni nič zgodilo, dokler mi ni odtekla voda me lulanjem.

Pomoje se je pri tebi začelo dogajati in tako, torej res pazi na morebitne popadke. Ko se začne, naj bi res bolelo in naj bi bilo zelo pogosto, če me razumeš. Sama ne vem, kako to izgleda, ker jih nisem imela niti pri prvi, niti pri drugi. Bodi nekako pripravljena, da lahko greš danes, jutri, ali pa šele čez teden dni. Živčki bodo malo delali, pa vedi, da bo na koncu vse v reduuser posted image .

Ali imaš že Ctg na 2 dni (sicer je to ponavadi šele po roku), pa vseeno? 

(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.2.2006 14:43:42   
soncicaT
Prejšnji teden sem bila hospitalizirana za 4 dni zaradi izcedka (ne krvavega) in bolečin v križu - sem skozi počivala in je bilo vse ok...en dan so bili vidni popadki - reaktivni Sanford

Prejšnji teden skratka sem imela cel teden ctg-naj bi bilo vse ok.

Včeraj sem imela ctg, zdaj spet v ponedeljek...

Otročka pa čutim..saj če ga ne bi, bi brez pomisleka letela v porodnišnico.

Lp

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.2.2006 14:46:43   
Mina1
Pri meni se otroček ni umiril vse do konca in to v obeh nosečnostih. Rogovilila sta vse do zadnjega dne, pa verjetno bi še, če bi lahko še notri ostalauser posted image .

Nekateri se ne umirijo vse do konca.

Sončica, upam, da boš kmalu dočakala svojega bombončka ali svojo princesko in da boš imela čimlažji porod. Pa res sporoči novičko.

Trenutno se je piškotek zbudil in je tule pri meni v naročju, tako da je konec ringaraje do večerauser posted image ... 

(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: prosim za mnenje
28.2.2006 16:00:20   
lelaval
Izcedeka je navadno celo nosečnost več, če pa ga je ful, ti pa G predpiše kakšno zdravilo. Če pa krvaviš, pa se lahko odlušči kakšen košček posteljice, kar pa še ne pomeni alarma, dokler so pretoki posteljice in plodovnica vredu - se user posted image  še dobro godi.
Če boš imela znake, kot so ti ostale že napisale (popadke - verjemi, da boš vedela, da so to popadki, čeprav si prvič noseča, odtekanje plodovnice - naenkrat ali počasi ali večje krvavitve) - potem pa le mirno v porodnišnico.
Ti pa svetujem, da počivaš kolikor se le da, pa bo mogoče vse minilo. Je že vredu, da 'pripelješ' nosečnost do konca, saj se zadnje tedne user posted image  razvijajo plučka.
Predvsem - brez panike in, ko boš držala malo štručko, nam le sporoči, da se bomo veselile skupaj z vami.
Držim pesti, da boš imela čim lažji in krajši porod. user posted image

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?