Jessy
|
Jaz sem se je držala v približno 98%, saj sem vmes dodala kako hrano, ki ni primerna za določen dan. Paradižnikovo omako sama naredim takole: - 1 čebulo sesekljam na drobno, jo zarumenim na malce olja, nato dodam paradižnikovo mezko (1 veliko jedilno žlico, morda še kaj več), prilijem nekaj vode, da zmes postane lepo "valjna" in sama dodam še pol jušne kocke (lahko jo enostavno zamenjaš za sol), malce prevreš in preliješ čez makarone. Lahko narediš tudi zelenjavno polivko za makarone ali tudi riž, se pa odlično poda tudi kot priloga k mesu: - 1 čebulo zarumeniš, dodaš na kockice narezano zelenjavo (1 bučka, 1 papriko (lahko različnih barv - še boljše), 3 manjše paradižnike, 1 korenjček) in dušiš v odprti posodi, da odvečna voda izpari. Tudi tu jaz dodam jušno kocko namesto soli, pa kak strok česna tudi zrežem notri in nekaj peteršilja. Običajno sem si skuhala jasminov riž, na katerega sem dala pražene bučke: - stopim malce masla, dodam na kolobarčke narezano bučko (neolupljeno), česen (1 strok ali mlet v prahu), peteršilj, eno tretjino jušne kocke To pražiš, dokler bučke ne postanejo primerno mehke - stvar okusa. Na makarone se super poda že pripravljena zelenjavna omaka od Naturete, vendar vse pripravljene omakce vsebujejo sladkor, ki ga sama najbrž ne boš dodajala, kar je vsekakor boljše, ampak včasih za spremembo pa paše. Pico sem vedno jedla obloženo s papriko in paradižnikom, siru se pa tudi nisem odpovedala - tu sem delala še največji prekršek. Prežganja sama nisem delala, ampak sem raje jedla kaj drugega. Pasulj sem skuhala čisto običajno, le meso, ki ga dam kuhati notri, sem pustila v kosih, ki sem ga pozneje zrezala na kockice in postregla tistim, ki niso bili na dieti, sama pa sem jedla brez mesa. Kljub takim manjšim prekrškom so šli kg lepo dol. Če te še kaj zanima, mi lahko pišeš privat sporočilo, saj na ta forum običajno ne zahajam.
|