|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prosim pomoč,nasvet,karkoli:)grize...
3.9.2010 9:09:54   
maktub
joj prejoj:).... no mi imamo s tamalim že kr nekaj časa glede tepenja, porivanja, metanja igrač oz. karkoli ima v rokah... sedaj pa je nastopilo se grizenje.... včeraj mi je v vrtcu rekla vzg. da neve kaj naredit da je že 2x v tem tednu ugriznu eno punko oz. vedno njo.... nevem zakaj ampak vedno tole ubogo punčko..... zelo me skrbi saj sedaj ima že vse zobe in ko ugrizne ugroizne tko močno da si ne morem pred.da bi kako malo rokico,..saj ko je mene sem imela čistooo plavo sem mislila da mi bo kožo odtrgal...
non stop cele dneve mu govorimo da se ne tepe da se ne grize.. tudi po rokicvah sem ga,l., ga kaznujemo s tem da nič risank pred spanjem un nič... včeri se je neki razjezil in tak kamen vrgel možu.... nevem tudi ko ga primem k sebi , posedem un mu rečem da ne gleda v oči ko mu jaz govorim on čisto oklopi on ne slisi ene besede ki mu govorim....nekam gleda po svoje.... pol me poboža in čez 1 min je isto... meni se bo čisto zmesalo... tepe tudi mimo idoče fantke ki se kr tam igrajo on gre kr k njim in fljosk jih...., mi nedelamo nič drugega kot tega otroka cele dneve opominjat da to ne to ne to ne.....jaz nemorem več res...
men e je z njim tko strah it kam,nemorem ga pustit v družbi 1 sek samega, prav sram me je ker nas vsi tko čudno grdo gledajo.... kdaj pa kdaj bi mu eno tako čez rit dala sam v javnosti sem doživela da me je ena enkrat tako nahrula da tepem otroka.. pa ga ne.. sej če bi mu večkrat  eno čez rit dala mi verjetno tega nebi delal.. zato pa je tko..... in se bojim da pri nasem bi sam se to vzgalo ker na lepo mu povedt se matramo že pol leta in nič....
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prosim pomoč,nasvet,karkoli:)grize...
3.9.2010 9:29:54   
josephine27
sicer nisi napisala koliko je otrok star. mi sicer takih težav vsaj za enkrat nimamo. me je sicer enkrat al dvakrat hotu ugriznit pa sem mu roko odločno umaknila in odločno rekla da mene že ne bo gizel. kakorkoli že v skupini v vrtcu je bil en fantek k je veliko gizel. največkrat enga in istega fantka ( najmanjšega v skupini), včasih je pad tud naš prišel domov pogizen. vem da so pri nas to njegovi starši reševali skupaj z vzgojitelico, tako da bi se jaz na tvojem mestu tud k njej obrnila po pomoč oz. nasvet. navsezadnje se to verjetno kar pogosto dogaja tako da imajo sigurno izkušnje kako postopati s tem. glede na to da pa tud tepe ima po moje ful veliko jeze oz. agresije v sebi ki jo pač drugače ne zna izrazit. vsak dan ven z žogo na igrišče da se zlaufa in znori do konca.

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.9.2010 9:39:16   
maktub
oo sej hodimo čisto vsak dan... je tako povn energije da ....
nevem.. njemu ne zaleže čistooo nič.. je rekla vzg. da on je čisto v svojem svetu... da nardi sam kar on hoče in ni sans ni pogoja da bo on pobral nekaj kar noče pobrat.. da je tako trmast....zato pa ko mu jaz al kdor koli ukaze da more to in to naredit je pop*******... se mečeee,joče.. vse kar je okolu njega zabrise... njemu nesmes nič rečt.. vse more bit po njegovo...
ja jaz sem jo vpr,. kaj da nardim pa ni nič rekla...
morem pa rečt da prihaja tudi on zelo dosti pogrizen in pobutam .. nevem al to počne ker ga tudi drugi tepejo grizejo in je to sam obramba al pa nevem....

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.9.2010 10:00:56   
josephine27
če se sam brani si lahko še vesela da se bo znal postavit zase. jaz se za svojga najbolj bojim da se v življenju ne bo znal postavit zase - tako da vsaj ena svetla točka.
glede grizenja v vrtcu se jaz ne bi preveč sekirala k bojo že vzgojiteljice uredila tako da bo prav. važno je da odreagiraš ko si z nim.

trma je itak pri vseh. moj tud zelo trmast ( po mamiuser posted image ). včasih moram ponavljat en in isti stavek tud po 10 minut da se počutim kot gramofonska plošča, preden nardi tisto stvar. kričanje, odvzem igrač in podobne kazni pri nas itak nč ne pomagajo. udarit otroka zato ker je nekoga udaru je pa čisto mimouser posted image pri nas je edina prava kazen k neki zaleže kot. sam to uporabim samo v najhujšin primerih ko res ne vem več kaj bi. če se mi pa meče po tleh in tuli ga pa pustim "kot drek na cesti", sam tok pazim da je nekje da mi ga avto ne povozi al pa kaj podognega. če ga karkoli prepričujem je sam še slabše in traja veliko dlje. včasih mu enostavno rečem da grem in naj pride za mano ko se bo skihu. grem mal naprej ( tako da ga imam še pod nadzirom) in potem se kmalu pobere in priteče kot da sploh nč ne bi bilo čeprav je pol minute nazaj še tulu na tleh.

ne vem vzrajaj. pravjo da je to samo obdobje k mine.

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
3.9.2010 10:17:41   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 5
3.9.2010 10:22:22   
Tanja55
Zdejle nimam casa napisat vec ampak dve stvari:
-gotovo se ne brani (oz. ne pocne tega zgolj v samoobrambi), ker to pocne tudi doma in sama pravis, pride do otrok in jih smajsne okrog glave...torej ni obramba ampak 'napad'---morda kot zbujanje pozornosti? morda velja razmislit tudi koliko casa si vzamete za otroka, koliko ste z njim, kaj z njim pocnete ko ste skupaj itd. Vcasih otroci na tak drasticen nacin pricnejo zbujati pozornost, ker si drugace ne znajo pomagat (eni majo ipicne napade histerije, se derejo, eni se zatecejo v nasilje).
-ce nekomu stalno govoris tega ne, drugega ne, pa to tud ne...in ce ima mocnejsi karakter, potem se ti upre, vsak na svoj nacin. In tale fantek se pac z grizenjem in tepezem. Kaj ce bi spremenili nacin komunikacije in namesto prepovedi uvedli trdilne stavke? z nasveti kako naj nekaj naredi, pohvalo, spodbudo...ne vem, v celem tvojem postu mi je prislo na misel, da otroka ves cas usmerjate nekam po svoje in mu s prepovedmi kazete pot. Morda se mora usmerit sam, vi pa ga spodbujajte s pozitivno besedo. Seveda se ne grize, ampak verjetno se lahko pokaze kako se stvari pocnejo, kaj se dela, in cesa ne. Oprosti, ampak da mam jaz celo roko plavo od ugriza svojega otroka...ne vem, tega se ne tolerira. Na vsak nacin, pa se usedi na tla in ves cas pogovarjaj z njim, ga objemi in pokazi kako ga mas rada, tud ce je ves besen in v napadu nasilja. Mislim, da se mora umirit in da je ta otrok zelo znerviran takrat ko to pocne. Ce ze govori, se z njim o tem pogovarjaj, kako se pocuti takrat ko hoce ugriznit, zakaj ugriznit, zakaj ne povedat itd.

Ogromno pogovora, veliko mirnih zivcev in vztrajnost...tle nekje je verjetno recept za uspeh. Predvsem moras bit trdna...avtoriteto in spostovanje si clovek pribori, nista dana sama od sebe. Tko kot v tropu volkov...hierarhija je tocno dolocena ampak priborjena. Tudi pri vas doma se to mora ustvarit in otrok mora vedet kje so meje volcica in kje nastopi volk (ce ti dam pac en tak zivalski primeruser posted image , me je spomnilo na dogodek pred nekaj tedni ko smo bli v ZOO in rece mala, zakaj je samo en volk in ne jejo vsi skupaj...in smo razlozili celo zgodbo in kako se tudi zivali zmorejo in morajo zorganizirati v tropu, ce ne je kaos in so vsi lacni).

Neposredna povezava do sporočila: 6
3.9.2010 10:34:12   
maktub
Tanja55..

ja to da ima on  prevlado nad mano je res ker enostavno kdaj nemorem več in ga pustim ker sem čisto izčrpana nevem razočarana nad sabo ker se počutim da nisem niti enega otroka sposobna pravilno vzgojit...
morem rečt da midva z možem ko smo doma sva non stop z njiim.... se igramo, risemo,pisemo, kuha z mano vse kar počnem mu dam tudi njemu ker mi res rad pomaga od sesanja do obesanja perila...ampak čim mu rečem ne... recimo da hoče porisat majcko si je takoj cell hallllooo.. tudi cartamo se tako zelloo., da so mi že rekli da je ko en plisek.. samo stiska se k meni.. in jaz ga božam... midva se mava tako zelo rada ampak tudi ko mi prekipi ko ga primem za roko in odločno rečem NE, se 1x in gres v sobo pol pa je auuuuuu..metanjeee.,.. brcanjeee... sej doma ni tak proiblem doma ga je lazje kontrolirat ampak ko gremo ven...
najjvolj mi je to da ko kam gremo mi začne to delat pred ljudmi.... pol pa nas vsi tko gledajoo in gledajooo se počutim kot da me cel svet gledaaa ..on pa zanalasč. ker ve da tukaj ne more v sobo in da ga nikakor nemorem kaznovat...

(odgovor članu Tanja55)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
3.9.2010 10:39:03   
Brisani uporabnik

(odgovor članu maktub)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
3.9.2010 10:55:54   
Tanja55
Ma neeeee, pa kaj te brigajo druge face tam okoli. Nimas se kaj sekirat kaj drugi mislijo. Naj si mislijo, kar si hocejo, vi ste druzina, drugi se naj pa za svojo brigajo. In ja, sredi trgovine se dol vrze, ker ve da bo palilo. Ma ne ne, jok brate...jst se vrzem z njim vred ce je treba...pa naj gledajo. Ampak ti recem, ni se nikoli blo treba se na tla vsest, al pa enkrat in nikoli vec. Vsak otrok hitro pogrunta, do kam lahko gre in ker mu uspeva, to izrablja. Logicno. Ampak ti si tista, ki ne sme popustit. Ker pa dvomis vase, on to izkorisca. Nic nisi slaba mama, tudi nesposobna nisi. Prej predobra in premila. Vi se kar svalkajte pa stiskajte pa se mejte radi, nic narobe s tem, ampak ti si mama, on pa otrok. Vseeno mora bit temu primeren odnos. Reci ne tistemu, ki ga mas najraje je seveda najtezje...kot pravi Zinka Rucigaj: starsi vzgajajo otroka, ampak tudi otrok vzgaja starse.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
3.9.2010 10:58:01   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Tanja55)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
3.9.2010 11:04:16   
maktub
ja to je res ja...
sej drugače je zlat otrok ampak glede tega me res čisto izcuza... je poln energije za sekundo se čez dan na ustvi.. leta gor pa dol, palevo pa desno.. noroje...včeraj mi je rekel sosed: ej .. svaka ti čast.. jaz bi rajsi čuval 5 psov kot pa tvojega otroka ker z njim se ti kr zmesa:)...
ampak ja.. problem je tudi velik pri meni ker čutim da nemorem več.. nimam moči, nimam večvolje ker sem že vse sprobala in negre...
ja sej to tui jaz sama sebi rečem, kaj me briga če me gledajo ampak me moti.. se počutim da cela ulica kaze name prst ... ker sem že slisala nekoga da je reku.: ja to pa je tko ko so mame mlade... neznajo otroke pravilno vzgojit zato pa so pol taki pretepači..kam pelje ta svet...... jojjjj meneee kr dlake so mi sle gorrrr, sem par x tko globoko vdihnila ker sem se bala da mu bom eno tako priflosnila da ga bo odneslo....

(odgovor članu Tanja55)
Neposredna povezava do sporočila: 11
3.9.2010 11:05:37   
Tanja55
IZVIRNO SPOROČILO: UmpaLumpa

Prej predobra in premila. Vi se kar svalkajte pa stiskajte pa se mejte radi, nic narobe s tem, ampak ti si mama, on pa otrok. Vseeno mora bit temu primeren odnos.

Tako ja.

Je lepo se imet rad, se božat, cartat v neznanaaaaaaaaaanskih količinah, ampak ko pa gre za red, obnašanje in vzgojo, pa bodi bolj trdna. user posted image

Aja, pa se enkrat...s prepovedmi, mislim, da ne boste dosegli nicesar. Poskusi spremenit komunikacijo. Zdi se mi, da tale fant vsakic, ko reces ne, razume ja...pac je treba mal obrnit zadeve in predstavit, da zvecer se gre pa spat in to vsak dan ob tej uri, ker ne vem (vcas je bil zivzav pa so si zajcki drgnili zobke... no pri nas je blo, da ko si zajcki zobke zdrgnejo se gre spat...)...doloci pozitivne mejnike. Pa brez podkupovanja! Ker to kaze na sibkost. In te ne prenasa.

Pa se nekaj...on se z nasiljem verjetno bori prav zato, ker se v tej veliki toleranci ne znajde...otroci imajo radi meje, ker jim dajejo varnost. Ker pa odrascajo se meje premikajo in uzivajo v teh premikih, predvsem kadar dosezejo svoje. Sam pol s tem dosezenim, ker so se vedno otroci, ne vejo kaj pocet. In potem se pocutijo izgubljene. Ce se zraven pocuti izgubljenega se stars imamo kaos...tko kot tisti volkovi od prej.user posted image Hierarija, pa bo vse v redu. Sej bo slo, brez skrbi. Zaupaj vase.

Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
3.9.2010 11:11:28   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Tanja55)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
3.9.2010 11:23:18   
Tanja55
UmpaLumpa, sej obe razmisljava enako, jaz samo pravim, da z besednimi  prepovedmi ne bo nic. Ne tega, ne onega, ne to...ona mora kar pokazat, pa naredit, pa akcija...Enako razmisljam kot ti, samo hocem povedat, da ubesedit bo morala drugace, ker ima otrok zdej ze razvit en kod, kjer mu NE ne pomeni glih NE...morda se pa motim. Sej pravim, tud ne vem kolk je star, sam ce ze govori in je tam nekje 3leta ali vec potem je tovrstne prepovedi ze nekaj casa poslusal...zdej takoj spremembe ne bo, ce se cela verbalna komunikacija ne spremeni.

V osnovi pa itak skoz povdarjam...spostovanje, ki si ga je treba priborit.Vcasih tud zgrda. In tle bo mamica sama s sabo morala obracunat, da bo zmogla bit vcasih tud 'teta Pehta'.

Neposredna povezava do sporočila: 14
3.9.2010 11:25:08   
maktub
sedaj ko pogledam se vidim prav v svoji mami,.. moja mama je bila ista..samo bla bla bla bla bla... je rekla danes negres ven.. pa sem ji cel dan nagajala ji tezila.. in na koncu je rekla dej dej pejdia da mam 5 min mira.... ista sem jaz....komaj sedaj ko pogledam da sem ista.. sam neki "lajam" ustrrahujem  a na koncu popustim.... prenezna sem zeloooo prenezna sem, ker jaz sem že po naravi taka da nisem groba, ukazovalna... ampak se bom sedaj maksimalno potrudlaaa in probala obdržat svojo besedo....

Neposredna povezava do sporočila: 15
   [Brisano sporočilo]
3.9.2010 11:31:20   
Brisani uporabnik

(odgovor članu maktub)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
4.9.2010 0:10:39   
pelin
Vse to  početje, se najbrž ni začelo šele pred pol leta, ampak se podobne reči vlečejo že dlje, kot se spomnim iz tvojih ostalih postov. Osebno  mislim, da si ti že kar precej zamudila in da ti bo še več stvari ušlo čez glavo, če se ne boš drastično spremenila. Fant očitno zganja teror nad teboj in ga poskuša tudi v vrtcu. Tam, kolikor imam jaz izkušenj, jih ne bo tako poceni in le z opozorili odnesel. Vem , da je še dokaj majhen  vendar dobro ve kaj počne narobe. V vrcu smo zaposleni tudi zato, da otroke ščitimi pred takšnimi kot je tvoj. Definitivno bo tvoj grizli  po nekaj opozorilih deležen osamitve (druga miza, drug konec igralnice....), ker mu nihče ne bo dopustil, da bi grizel vse povprek. Prav zato moraš biti ti bolj dosledna, stroga in neumorna ( vsi smo bili kdaj utrujeni pri svojih dveh, treh ali celo večih....pa tudi vzgojiteljice ne dremajo v službi od dolgočasja ob 24. otrokihuser posted image )drugače bo tvoj fantič , prav zaradi tvoje popustljivosti in kronične utrujenosti, krepko kratko vlekel. Vzgojiteljice, se bodo nekaj časa trudile mu dopovedat ( očitno se že, če ne te ne bi opozarjale na to.... vzgojiteljice se obrnemo na starše ponavadi šele takrat, ko nobena naša  metoda ne zaleže...), potem pa , če ne bo napredka, se bo poskrbelo v prvi vrsti  za to, da bodo drugi pred njim varni.
Poglej, ne me narobe razumet....po moje si ti ena krasna zlata ljubeča mamica, ki pa žal ne vidi, da se ljubezen otroku daje tudi tako, da  mu postavljaš neke meje, ga učiš pravil in osnovne kulture. Le na tak način bo tvoj otrok sprejet in tudi drugje ljubljen. V nasprotnem primeru bo en velik revež. Potrudi se...vztrajaj...tudi takrat, ko se ti zdi da si na koncu z močmi...če se ne boš ti, le kdo se bo za tvojega otroka...

< Sporočilo je popravil pelin -- 4.9.2010 0:23:09 >

Neposredna povezava do sporočila: 17
4.9.2010 6:09:52   
end1

IZVIRNO SPOROČILO: UmpaLumpa

Prej predobra in premila. Vi se kar svalkajte pa stiskajte pa se mejte radi, nic narobe s tem, ampak ti si mama, on pa otrok. Vseeno mora bit temu primeren odnos.

Tako ja.

Je lepo se imet rad, se božat, cartat v neznanaaaaaaaaaanskih količinah, ampak ko pa gre za red, obnašanje in vzgojo, pa bodi bolj trdna. user posted image

moja hčerka je tudi grizla, najprej tiste, ki je mela rada, pol pa s časom se je tako branila. Popolnoma se strinjam z božanjem, cartanjem in redom.

Mogoče ti bo mal lažje, da je pri nas tako kot je prišlo minilo. Ni veliko pomagal red, ko sem jo kazensko dala v prostor, kjer naj bi b ila kazen, se je z endino stvarjo, ki je bila v prostoru začela igrati - kljuka, ne to zanjo ni bila kazen.

Otroci so različni. Meni je žal vsakega trdega prijema za roko, ko je ugriznila. Zakaj? Šlo je mimo, žal se je ugriz videl, udarci sovrstnikov pa ne. Ko sem na to postala pozorna, sem opazila, zakaj tako počne - brani se, ne zna odrinit, udarit, pretrmasta je da bi popustila in ko ji je bilo dovolj je ugriznila.

Ko sem moje videnje povedala vzgojiteljici, mi ni nikoli več rekla, da je koga ugriznila. Pozorni so postali na dogajanje pred ugrizom!

Pa srečno, ker vem kako hudo je poslušat od večine, kako vzgajaš otroka, da grize...!!!

Neposredna povezava do sporočila: 18
4.9.2010 21:50:05   
pelin
Pri vseh ne gre za obrambo pred kom...velikokrat prav ta otrok , ki grize  sam pride h kakšnemu ( ponavadi mlajšemu in šibkejšemu)
otroku in ga ugrizne ne da bi mu ta kaj žalega storil...Res, velikokrat sem to že doživela...težko je v takem primeru staršem tega otroka, ki je skoraj vsakodnevno pogrižen , reči, da bo tistega , ki grize, kar samo minilo. Včasih se zgodi, da je eden otrok prav nekako alergičen na drugega in ves čas caplja za njim. Pri nas v takšnem primeru poskušamo dati otroka čimbolj narazen, če vidimo da malemu  grizliju ne moremo dopovedati, da naj ga pusti pri miru. Meni osebno je to grizenje eno izmed najbolj nadležnih zadev v vrtcu, pa se žal vsako leto pojavi kakšen primer. Nemalokrat grem tudi sama domov s kakšno  "zobno urico" na roki ali stegnu...Ugrizi niso nedolžne zadeve...poleg tega da zeloo bolijo, se zna zgoditi tudi, da se fino zagnojijo....Zato se definitivno ne strinjam, da je treba kar čakati in čakati, ter upati, da bo minilo. Že ob prvem ugrizu je treba zelo ostro reagirati...brez pardona...da bo malček vedel da tega niti pod razno ne dopuščate. Žal nemalokrat mamice kažejo svoje modričaste in pogrižene roke, ko pa se pritožimo, da njihov otrok grozno grize sovrstnike, pa postanejo užaljene sto na uro. Me zanima, kako bi se počutile če bi bilo stanje obrnjeno...Mali namreč ugriznejo strašno grdo in nemalokrat teče kri...

Se pa seveda strinjam, da je zelo žalostno in neprijetno poslušati vsakodnevne pritožbe, da tvoj otrok grize. Meni osebno ni nikoli padlo na pamet, da kdo svojega otroka tega uči. Res je to velikokrat kar nekšna faza, ki pa je ne smemo predremati ampak jo čim hitreje končati. Če k temu korektno in dosledno pristopijo oboji starši in vzgojitelji, se ponavadi konča tako kot je prišla in  ne traja dolgo.

< Sporočilo je popravil pelin -- 4.9.2010 21:55:24 >

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 19
4.9.2010 22:19:05   
end1

IZVIRNO SPOROČILO: pelin

Če k temu korektno in dosledno pristopijo oboji starši in vzgojitelji, se ponavadi konča tako kot je prišla in  ne traja dolgo.

saj zato pravim, da sem morala pač sama opaziti, kdaj moja hči ugrizne. Šele nato, ko sem vzgojiteljici povedala za razlog, je postala očitno pozorna na dogajanje pred ugrizo in se je s tem končao.

Itak pa, da grizenja nisem odobravala, le da bo vsak žugal mojmu otroku, ker pač grize, pa ne!!! S tem mislim starše sovrstnikov v vrtcu.

žal še enkrat, ugriz se vidi, udarec pa ne! To je pa le moja izkušnja! Pa ja tudi moja je nazaj dobila urce, le da sem jo vedno vprašala po vzroku, da jo je nekdo ugrizni, vedno je bil vzrok - iz ljubega miru, le ko je bila čisto mala - bilo je bolj iz ljubezni!!!

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 20
5.9.2010 11:02:27   
pelin
Ja res je , prav imaš...Res pa je tudi , da se veliko teh ugrizov zgodi iz  tako imenovane "ljubezni". Neštetokrat pride kakšen otroček k drugemu, ga prijazno objame ( ti seveda vso situacijo razneženo opazuješuser posted image ), potem ga pa za zaključek še hitro malo ugrizne.user posted image To po moje dokazuje, da ti grizkoti tudi znajo biti ljubeči in prijazni, pa tudi starši in zaposleni jih ponavadi spodbujamo, da otroke pobožajo, objamejo...Samo ko jih prime tista "ta lačna", si ne morjo pomagat...Včasih bi se še sam najraje razjokal, ko ti pred nosom ugriznejo otroka...user posted image K sreči se vse to konča slej ko prej...ob primerni spodbudi je to seveda najhitreje...

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 21
5.9.2010 12:43:34   
Anonimen
Moja je bla tudi zadnjič pogrižena, so se mi tolk opravičevale vzg., ampak men to ni nič. Sem čudna?user posted image Bolj so skakale okol mene, bolj sem jim prigovarjala, da dokler moj otrok ne bo zlomljen in res potolčen, me sploh ne zanima. Kar med sabo naj se zmenijo. Ker men je to čisto normalno. Resno. Res da, če bi se to dogajalo lep čas bi šla mal na sestanek, ampak tko enkrat to, drugič drugo...to mi pa res ni nič takega.
Mogoče me majo zato tolk rade v vrtcu vse vzg. user posted image kljub temu, da se vse poznamo med sabo.

Sem imela eno izkušnjo lansko leto, ko je začela moja praskat druge. Ko sem prišla našo iskat, naših vzg ni bilo več, so bile že druge in mi je ena takoj hitela povedat, da naša pa praska. user posted image Sem ji sam rekla, ja in? Kaj drugi ne? Bo že nehala, pač je to faza. Je tud doma ne morem ustavit takoj. Sem ji pa dopovedala po parih dneh, da se to ne sme, ker otroci jokajo, pa mami tudi in da se božamo, ne tepemo. je blo takoj viden rezultat.user posted image
Ta vzg je bila itak samo brez besed, ker dejansko ni bila naša edina ki je to počela v njeni 25 letni karieri.

(odgovor članu pelin)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
6.9.2010 9:29:49   
maktub
njamka.... no točno tako.. tudi moj ki grize pride zelooo dosti x pogrizen domow... prejsnič je prisel z takim plavim ugriznom na ličku... pa ta teden ga je en fako fajn okrampal pod nosom da je imel čistooo gnojno..
pa ko sem prisla so mi sam rekle: ah sta se z enim stepla.... in ena ga je ugriznila?... ajaaa... aa ko mojega kdo je vse ok..mi povejo kot da ni blo nič a ko on koga pa je cellll halllo??...
nevem ... jaz vem da se tam dolčejo in vlečejo, krizejo, brcajo, porivajo ampak on ni bil nikoli tak dokler ni prrisel v vrtec... mi je pa tudi ena rekla da je v njegovi skupinci en fant ko mojega sina vednooo pretepa... in nevem več kaj si mislit?.. al je to začel zato ker se tam obrani al pa...
samm jaz mu cele dneve dopovedujem.. tudi ko udari se isto sekundo poboža in da ljučka vsakemu brez da mu jaz rečem.. torej on ve da se to nesme in da boli ampal ne neha in nenehaa...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
6.9.2010 12:15:24   
Metuljček Cekinček
Strinjam se s predhodnicami, ki govorijo o tem, kako je treba postaviti pravila in določiti meje in nato pri tem vztrajati. Če otroku nenehno nekaj dopoveduješ, on pa te ne posluša, potem očitno ta komunikacija ne deluje.

Jasno in glasno mu povej, kaj pričakuješ od njega. Jaz sem dolgo časa delala napako, ker sem mu na dolgo razlagala, zakaj se nekaj ne sme in kaj se lahko zgodi v primeru, da bo to vseeno naredil. Dokler mi ni nekega dne kliknilo, da s svojim dolgovezenjem nisem dovolj jasna. Navodila morajo biti kratka!

Če mojih navodil ne upošteva, gre na ohlajanje (v našem primeru na stopnice). Šele takrat, ko je konec ohlajanja, obnoviva, zakaj je bil na stopnicah. Jaz mu še enkrat razložim (spet kratko in jasno), potem pa mi mora še on povedati, zakaj je bil na stopnicah (to prakso imava s sinom, ki je star pet let), hčerka, ki je stara 2 leti, pa se mora opravičiti.

Iz tvojega pisanja sklepam tudi, da ima tvoj sin težave z obladovanjem jeze. Morda bi ga lahko obvladovanja jeze do določene mere naučila. Ampak ne takrat, ko se meče po tleh in kriči, ampak pri kakšnih nežnejših izbruhih jeze - ko zlaga kocke in se mu podrejo ali pri kakšni drugi igri, ko mu kaj ne gre najbolje. Lahko ga naučiš, da takrat, ko je jezen, zajame sapo in močno pihne, ali pa se postavi na noge in trikrat visoko skoči, ali pa vrže žogo v vrata, ali pa močno objame svojo plišasto živalco.

Midva s sinom imava dogovor, da reče "En, dva, tri, naj se jeza razkadi" (iz risanke Poko) in se mi je že nekajkrat zgodilo, da sem bila jaz jezna in mi sin reče "Mami, en, dva, tri, naj se jeza razkadi!".

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 stvari, ki jih počnejo inteligentni otroci
Inteligentni otroci včasih počnejo neobičajne stvari. To je 7 najbolj pogostih.
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?