ČebelicaMaja
|
IZVIRNO SPOROČILO: RAČKAPK jaz bi se šla fair play da zamolčim....ne vem.... pošteno bi povedala in jim povedala tudi to, da od mene lahko pričakujejo samo to iskreno in pošteno tako v privat kot v biznusu saj nič ne rečem delodajalec je lahko tudi "slab" s takim pa si ne bi želela delati, ker potem itak kmalu sledi mobing,...in ostalo kar itak ni ne prav ne "zdravo".... tko da ..... fair play s tvoje strani že, a kaj, ko te delodajalec brez vsake slabe vesti pusti na cedilu... nehajte biti v oblakih in pravični, ker tega žal v slovenskem prostoru ni več- razen morda še v nekaterih državnih službah... jaz tudi nisem povedala, ker bi zagotovo letela na cesto kot sem dolga in široka- bila sem zaposlena za določen čas in šlo je za podaljšanje-ko je bila nevarnost mimo sem povedala (bila sem noseča skoraj 4 mes.), če bi prej, bi zagotovo pristala na cesti brez pogodbe za dol. čas, še manj pa s pogodbo za NDČ... nehajte biti iluzionisti- ja res, bi bilo prijetno živeti v svetu, ki ti nudi zaščito, pravico in dela na spoštovanju do sočloveka-če pa si tak samo ti, kapital pa ravno ne zanima kaj bo s teboj, moraš pač na dan potegniti sebičnost in poskrbeti sam zase- kaj ti pomaga, če sicer ne bi delal za takega delodajalca, ko boš pa naslednjih 12 mesecev komaj pregural iz meseca v mesec, namesto, da bi imel normalno porodniško... pa nehajte z obsojanjem skrivanja in ne vem še čem, gre preprosto za dejstvo, da se zagarantiraš, mislim, da tiste, ki najbolj obsojate kaj takega, niste bile deležne šikaniranja šefa samo zato, ker si mamica... nekatere, ki pa smo doživele že marsikaj, pa dejansko na to gledaš zgolj s praktičnega vidika. ...me prav pogreje kaj takega- punce, ki pa ste na tem, pa se poskusite znajti, kolikor najbolje gre- v tej krizi prav noben delodajalec (razen, če nisi strašno pomemben in ključen kader) ne bo zaposlil in uvajal mamice, ki mu bo morda že čez nekaj mesecev odšla na bolniško in kasneje na porodniško, zato se znajdite kolikor se da in poiščite vse bližnjice do svojega cilja... Jaz sem ena tistih, ki sem bila naivna in zaupala v dobroto šefa, pa zaupala,da so na vrhu firm ljudje, ki so karakterno zreli, osebno močni s čutom za družino ja seveda, wake up punce- delam v podjetju, kjer imamo baje certifikat družini prijazno podjetje, podjetju, ki je kao med gazelami... vsak dan znova pa zato, ker sem mamica doživljam šikaniranje in stres s strani delodajalca- na bolniški sem bila 2x v 5 letih, pa sta otroka non stop bolna (vse ostalo so bili mož in babici), zaradi stresa sem dobila visok pritisk, nobena porodniška ni bila brez skrbi, ker sem morala ves čas vmes delati in od tega nimam popolnoma nič- nič nisi cenjen, nič več plačan, gre zgolj za izkoriščanje... že dve leti iščem boljšo službo, ki pa je za nas družboslovce težko najdljiva, zato, če le dobiš... skrij trebušček, če lahko in poskrbi za porodniško! Zdaj se bo zagotovo našla katera, ki bo rekla tožite ga-gre za mobing- pa ni tako lahko, snemat ga ne smeš, on dokazuje, da te ni nadlegoval, velja pa le tvoja beseda proti njegovi- zaradi njega je odšlo že veliko ljudi stran, tudi jaz upam, da bom šla, je tudi rekel, da se je odločil, da ne bo več zapoloval mamic...vse sorte imamo...a takih zgodb je v zadnjem času veliko...zato mi je pa obsojanje nekoga, ki kaj takega ni doživel, čista farsa...