Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: prosim če mi lahko svetujete je hudo 3.9.2006 18:48:00
|
|
|
|
Anonimen
|
dajaj ji mlačne obkladke,tudi krompir na podplatih pomaga,sicer pa mlačna kopel.
|
|
|
|
RE: prosim če mi lahko svetujete je hudo 3.9.2006 18:49:22
|
|
|
|
Sibil_
|
Če bo še naraščala oziroma ji paracetamol ne zbije vročine mora dobit Voltaren. Pelji jo ponovno k dežurnemu in zahtevaj Voltaren, res pomaga.Jaz ga imam doma za rezervo in če je vročina visoka ji dam kar tega. LP pa upam da se čimprej pozdravite, SIbil
|
|
|
|
RE: prosim če mi lahko svetujete je hudo 3.9.2006 18:52:13
|
|
|
|
maks
|
Ja, res ji more biti hudo, bošček mali! Poskusi jo še umiti z hlladno vodo oz. kopeljo; kadar je pri nas huda vročina vedno to storim, ker se mi zdi da ga kar najhitreje tako ohladim, mislim celega. Saj bo zlo hudo; sam se mi pri našem zdi, daq mu kar ugaja ohladitev; moj ga drži, jaz ga pa oblivam s cotko z vodo. Lp, Nina Upam, da se čimprej pozdravite, glede vrtca pa nimate kaj, bo zanjo pač prvič kakšen drug dan.
|
|
|
|
RE: prosim če mi lahko svetujete je hudo 3.9.2006 18:54:57
|
|
|
|
Anonimen
|
Ojej,bošček mali! Začni jo ohlajat.Z hladilno kopeljo(najprej naj bo voda max. -2'C nižja od njene tel.temperature,potem jo lahk znižuješ-mrzlo vodo ji vlivaj zraven pri nogicah,notri naj bo enih 10 min) ali pa s kisanimi zokni-zmešeš eno enoto kisa z eno enoto mrzle vode,v to namočiš zoknje,ji daš na nogice,čez pa še ne zoknje.Kar hitro potem vročina pade. Vročinski krči so lahk zlo grdi.Otrok izgubi zavest,se trese v okončine,..podobni so epileptičnim napadom ali pa samo kot izguba zavesti. Pazite na pikico...in če ne bo boljše-še enkrat k zdravniku!
|
|
|
|
RE: prosim če mi lahko svetujete je hudo 3.9.2006 19:41:20
|
|
|
|
rozi81
|
hvala vam za nasvete. smo jo dali v kopel in morm rečt da je temperatura padla sam je blo pa grozn. najprej ko je bila vroča voda za moje pojme je ful uživala in se igrala pola smo pa dolili čisto malo mrzle pa jok. In kok časa naj bi zdej to držalo? Kaj če se spet dvigne? Kopala je ne bom več, Teja pa zelo trpi. Sploh nism navajena da joka, ker se vdeno smeji in res ni problematičn otrok, zdej pa tak revež. Pa še pojma nimam kje smo to dobil. Hvala vam še enkrat. Lp S
|
|
RE: prosim če mi lahko svetujete je hudo 3.9.2006 22:05:29
|
|
|
|
tinica
|
Jaz prvič slišim, da bi otroka umivali z mrzlo vodo. Prav kar berem iz knjige, kjer piše POMEMBNO: - vedno se držite navedenih temperatur. Manjši kot je otrok, manjša naj bo razlikamed temperaturo vode in kože!!! - nobenih ekstremnih dražljajev za otroka, predvsem ne za malčke. - ko vročina narašča, naj se otrok ne kopa. - umivajte samo ko je koža topla..... Jaz svojega otroka vedno kopam v topli vodi (37°C) nekje 10 - 20 min. Pri tem mora biti otrokovo telo v celoti prekrito. Če pa otroka kopaš v manjši kadi - sedeča kopel, potem pa je fajn, da otroka z nečim pokriješ čez rame, pač paziti moraš, da otroka ne zebe. V glavnem z kopanjem nam vedno uspe znižati vročino. Lp, Tina
|
|
RE: prosim če mi lahko svetujete je hudo 3.9.2006 22:35:18
|
|
|
|
ona
|
Naša je imela vročinske krče pri 6 mesecih in je bilo res grozno!Vročine je imela okrog 39 in ji ni padla na noben način.Potem se je pa kar naenkrat začela zgubljati in se tresti,ter obračat oči!Sem mislila,da se mi zmeša,pa še mrzla je postajala.Potem smo jo z možem zavili v dekico in ko se je segrela je bilo ok! Upam,da tega ne bi nobeden doživel! Pa srečno in da bi čimprej ozdravela!
|
|
|
|
RE: prosim če mi lahko svetujete je hudo 4.9.2006 9:04:44
|
|
|
|
NIN@
|
MI PRAKTICIRAMO ZA FEJST VISOKO TEMPERATURO SAM SVEČKE VOLTAREN, ČE VIDIMO DA SE DRUGAČE TEMPERATURA NE DA ZBIT! Če pa ni tako hudo pa krompirček na podplate za celo noč! lp nin@
|
|
|
|
RE: prosim če mi lahko svetujete je hudo 4.9.2006 18:19:20
|
|
|
|
Anonimen
|
vsem mamicam.ko vam otroci imajo visoko vročino in vam zdravnik reče da je samo viroza,če ni naslednji dan bolš zahtevajte analizo krvi,ker na Hrvaškem so pred kratkim umrli 3 otroci,tud ja bla viroza,pol na koncu so ugotovili da je bla meningokokna ali pneumokokna sepsa-ne kaže nobenih znakov razen visoke vročine.Nočem vas strašit,jaz tudi mam pikico in sem postala zelo previdna v zadnje cajte.Upam da se to nebo nobenem zgodilo
|
|
|
|
RE: prosim če mi lahko svetujete je hudo 4.9.2006 18:33:47
|
|
|
|
copka77
|
Pred 10 dnevi je imel naš isto vročino do 40,1, ki ni in ni padla. Pomagajo edino VOLTAREN svečke,ki jih dobiš na recept. Ko je imel nad 39 sem mu dala pol svečke in je temp padla na 37 že čez dobro uro! Res pomaga. Kopanje pa tudi, le da vodo dolivaj počasi v roku 15-20 minut moraš priti iz npr 39 (če ima toliko vročine) na skoraj sobno temperaturo.Ampak ta stvar zbije le za kako stopinjo.Zares pa pomaga le Voltaren...
|
|
|
|
RE: prosim če mi lahko svetujete je hudo 4.9.2006 18:40:11
|
|
|
|
Anonimen
|
carissima znaki okužbe sepse SO in ni samo vročina
|
|
|
|
RE: prosim če mi lahko svetujete je hudo 5.9.2006 14:22:32
|
|
|
|
Anonimen
|
ja pettyy znaki sepse so,samo ni znakov če je meningokokna ali pneumokokna okužba razen če ne daš kri,a do sepse pri meningokoku ali pneumokoku pride zelo hitro do sepse,a takrat je že prepozno.3 letna punčka im je umrla v bolnici ker je okužba zelo hitr napredovala,celo lahko v par urah-jaz to 100%vem
|
|
|
|
RE: prosim če mi lahko svetujete je hudo 5.9.2006 14:39:21
|
|
|
|
suzy007
|
Kakšni pa so znaki te "sepse", razen visoke vročine? Glede mrzle kopeli za zbijanje vročine pa svetujejo tudi z dravniki. Celo v zdravstvenem domu je bila zloženka o temu - oz. je viselo na oglasni deski, kako se otroka (dojenčka) ohladi ... Jaz pa prvič slišim, da bi otrokom predpisali Voltaren. Meni je zdravnica vedno predpisala le paracetamol svečke. Če ni pomagala prva, sem čez pol ure dala še eno, pa je pomagalo. Moja je 2 x imela vročino 40. Enkrat celo čez - pri 4 mesecih. Full sem se ustrašila. Največjo napako sem takrat naredila, ker sem ji dala pit mleko. Namreč vse se ji je sesirilo v trebuščku in je full bruhala. Čimprejšnje okrevanje želim!
|
|
|
|
RE: prosim če mi lahko svetujete je hudo 5.9.2006 15:19:51
|
|
|
|
Anonimen
|
pri oni punčki so se spremembe na koži pokazale šele pri obdukciji ker bi drugače zdravnik tudi vedo za kaj gre
|
|
|
|
RE: prosim če mi lahko svetujete je hudo 6.9.2006 9:49:38
|
|
|
|
Anonimen
|
hvala Bogu da je o.k.lep pozdrav!
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...
Zadnje s foruma
Brrrr...
пеперутка16
Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......