|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   projekt hrana, na pomoč
3.12.2007 11:23:02   
prolet
Okej stvar je taka:
1. Z Lano sva se nehali dojiti okoli drugega meseca ker je začela zavračati tako joško kot tudi moje mleko (domnevam da je to posledica tega ker sem jedla antibiotike zaradi bronhitisa), najino dojenje je bila ena velika bitka tako da sem bila na koncu čisto izmučena in objokana. Veliko je tudi jokala, oziroma JOKALA!!! Ko sem samo sebe končno prepričala, da nisem slaba mama, če preneham z dojenjem, sva prešli na adaptirano mleko. Stanje se je izboljšalo za 100% in moj otrok se je dejansko začel smejati. Poskusila sem še nekajkrat z dojenjem, vendar je bilo vedno isto, kreganje in jok.

2. Približno en teden po tem je začela na veliko polivati, in bruhati v loku- približno 4krat v enem tednu. Poskusili smo Aptamil AR. Prvi večer je imela tako močne krče, da je doživela afektni napad zaradi joka. Izgleda kot lažji epileptični napad, grozna izkušnja, katere ne želim več doživeti. Šli sva nazaj na enko, bruhanje v loku je prenehalo, polivala pa je še kar naprej na veliko. Glede na to, da to kar je polila ni vleklo na kislo se nisem preveč sekirala, bila je tudi vedno dobre volje, veliko se je smejala in čebljala. Pojedla je tam od 130 do 170 na 2 do 3 ure.

3. En teden nazaj je njeno polivanje začelo smrdeti po kislem in videlo se je, da jo začenja motiti. Klicala sem na Kolinsko in vprašala če lahko mešam enko in AR. Glede na to, da lahko, sem poskusila še s tem. Spet krči. Nato sem klicala v ZD in vprašala, če lahko glede na to, da je dopolnila 3 mesece poskusim zgostiti hrano z riževo kašico od milupe. Sestra mi je rekla da ni panike, čeprav na škatli piše po dopolnjenem 4. mesecu. Okej sem poskusila s tem. Prvi večer je imel spet krče.  Naslednji dan sem ji kašico dodala samo pri enem obroku, polivanje se je vidno izboljšalo, krčev pa tudi ni bilo, vendar je postala zopet zelo jokava. Začela mi je tudi zavračati flaško. Da je začela jesti sem ji morala dati dudo in nato na hitro zamenjati s flaško, ko se je najedla, je bilo spet vse ok. Naj omenim še to, da je ponoči normalno jedla, podrla kupčka in zaspala nazaj.

4. Včeraj in danes pa je vse preseglo meje normale. Včeraj je v celem dnevu spala samo ene 45 min pa še to po delih po 10-15 min. Riževo kašico sem ji dodala samo zjutraj. Da je zagrabila flaško sem se matrala po pol ure, ko jo je zagrabila je jedla normalno. Cel dan je bila nenormalno sitna, 10 min je bila dobre volje, nato pa je bila jokava veliko se je tudi kregala. Začela je s histeričnimi izpadi joka. Npr., če si se usedel z njo, takoj v jok, če sem jo hotela v naročju dati v ležeč položaj, da bi jo uspavala totalen odklop. Mir je dala samo, če sem se z njo sprehajala po stanovanju in je bila v pokončnem položaju.
Zvečer je po enournem petju končno zaspala ob pol devetih in je spala do pol štirih. začela je normalno jesti. Pojedla je 70 nato pa planila v histeričen jok. Ugotovila sem, da se je mleko preveč ohladilo (je zelo počasi), zato sem ji naredila novo flaško. Pojedla je v šusu 170, torej skupaj 240 in seveda je nato bruhala v loku in zaspala nazaj. Zbudila se je ob pol sedmih in pojedla 20, spet jok. Vzela sem  jo k sebi in sva spali do osmih. Nato sva vstali in ker se mi ni zdelo da bi bila lačna sva se najprej previli. Bila je pokakana in je imela blato temno zelene barve. Čez 15 min je postala jokava in tečna. Poskusila sem jo nahraniti in spet jok. Poskusila sem zopet z dudo, ni šlo. Pustila sem ji dudo ene 5 min. Poskusila sem znova in začela je normalno jesti. Ko je pojedla je zopet planila v jok. Nato mi jo je celo uspelo spraviti spat in hvala bogu še vedno spi.

Drugače poliva samo čez dan ponoči ne, začela pa je tudi močno uveljavljati svojo voljo. Kot sem že napisala, kar se tiče nošenja po stanovanju in med hranjenjem, če ji ne sledim s flaško tako, da lahko gleda po sobi med jedjo ima spet izpad in noče jesti.
Ne vem več kaj naj, vem, da sem že prekleto utrujena od vsega skupaj, tako da prosim, če se kateri sanja kaj HELP. Kaj mislite bi mogoče morala poskusiti z drugim mlekom? Vsak nasvet in predlog bo dobrodošel.

< Sporočilo je popravil Mič RR -- 3.12.2007 17:59:42 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: projekt hrana, NA POMOČ
3.12.2007 11:51:34   
prolet
Naj še dodam, da je sedaj normalno pojedla brez joka, in tudi blato je bilo normalne barve.

(odgovor članu prolet)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: projekt hrana, NA POMOČ
3.12.2007 12:06:29   
jaša2
uf, ta je pa res huda! ne vem, kaj ti bi svetovala. sicer smo mi tud imeli izpade, samo ne tak, da bi to trajalo in trajalo.
moja Lana je po treh mescih zizo zavračala tak, da je sploh ni htela primit in smo jo mogli ukanit s finto dude, ki jo je primla, pol sem pa hitro zizo zamenjala z dudo. očitno ji nekaj ni pasalo, ker mi je takrat mleka zmanjkovalo in ni imela dovolj, tak da normalno da se je razkurla.

glede mleka je pa tak. prvič sem kupla Aptamil, pa mi je sodelavka rekla, naj ji privoščim Novalac, ker je že po okusu ful boljši. in je res. tak da res ne vem, probaj zamenjat.
ko sma se še dojili, je moja tud ful polivala na začetku, ker sem imela ogrooomno mleka in ni folgala požirat in je očitno blo preveč naenkrat.

glede krčev me pa zanima,ali morda jemljeta AD3 kapljice.

res bi rada dala kak bolj pameten nasvet, ker vem kak je, ko si že čist na koncu zaradi kake stvari.user posted image

_____________________________

Žensko srce je kot globok ocean, poln skrivnosti...

(odgovor članu prolet)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: projekt hrana, NA POMOČ
3.12.2007 13:01:11   
prolet
Imamo D3 pa ji ne delajo problemov. Ne vem bom poskusila še z Novalacom.

(odgovor članu jaša2)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: projekt hrana, NA POMOČ
3.12.2007 13:38:50   
MiRaNi
Kaj pa vem...jaz bi poklicala patronažno in pediatrinjo in vprašala za nasvet. Mi sicer nimamo takih problemov imamo jih bolj s količino, ki jo poje. Pri 4-ih mesecih poje največ, ko je res lačna (ponoči po 6 urnem spanju) 130ml. Ko poje 100ml skačem od veselja.

Koliko pa je stara zdaj? Moja je polivala samo do starosti 3,5 m potem pa se je uredilo. Sva na Aptamilu.

(odgovor članu prolet)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: projekt hrana, NA POMOČ
3.12.2007 14:36:40   
prolet
v petek je bila 3 mesece

(odgovor članu MiRaNi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: projekt hrana, NA POMOČ
3.12.2007 14:48:46   
Tiamo
predlagam ti menjavo mleka, pojdi v Mullerja po nemški hipp....če ima take napade do aptamilu, ti jih bo verjetno imela tudi po novolacu (saj moja jih je imela).

Torej jaz bi na tvojem mestu:
  • menjala mleko
  • hranila na 3 ure, 15 min gor dol (ponoči jo pusti da spi)
  • naštimala ji toliko, kot piše na škatlji
  • zamenjala cucelj na dudki s cucljem številka 2

(odgovor članu prolet)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: projekt hrana, NA POMOČ
3.12.2007 15:04:58   
Anonimen
glede polivanja in bruhanja te lahko "potolažim", da bo trajalo tam nekje do 4 meseca. nekaterim dojenčkom namreč ne dela dobro trebušna zaklopka in zato bruhajo. to je imela moja druga user posted image  in od moje sestrične user posted image  tudi.
to ne moreš z ničemer zdraviti, ampak se samo popravi ko začne dojenček bolj sedet oz . bit pokonci.
jaz se glede tega nisem nekaj extra sekirala, saj sem vedela, da bo minilo. moja sestrična pa je bila pri P (je imela še kup drugih težav z user posted image  - alergija na mamino mleko itd...) in ji je rekla, da naj daje bolj gosto mleko.

glede adaptiranega mleka, pa sem jaz tudi imela težave, saj ko mi je pri 3 mesecih hotela več jesti in jaz nisem imela več toliko svojega mleka, sem ji začela počasi dodajati. ampak nobeno mleko ji ni bilo všeč (ne novalac, ne aptamil, ne hipp). sem ji pa začela kuhat jabolka - in sem ji to dajala na flaško  -to pa je jedlauser posted image

(odgovor članu Tiamo)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: projekt hrana, NA POMOČ
3.12.2007 15:26:17   
Anonimen
Moja nečakinja je toliko polivala, da smo se vsi samo čudili, da ji je sploh kaj do želodčka prišlo.

Nekateri otročki pač več polivajo.....po moje ni kake hude panike.


(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: projekt hrana, NA POMOČ
3.12.2007 21:46:50   
kšpela
jaz ti tud svetujem da zamenji mleko.moja aptamila sploh ni marala in sem pol probala z milumil mlekom in ga z uzitkom je.se mi zdi da milumil bolj disi in tud bolsi okus je.moja ga ma rada in bove tud na tem ostale.ce ti pa ne bo pomagalo ko bos mleko zamenjala pa poklici patronazno ali pediatra.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: projekt hrana, na pomoč
3.12.2007 22:31:00   
ječen
sem se kr včlanla, da ti odgovorim, ker sem tole brala in hkrati kar podoživljala najino zgodbo, podobno kot ti sem doživlala z mojim malčkom tudi sama, pri prsih sva bila en mesec, potem pa na flaški imela sva močne krče tako na mojem mleku kot na adaptiranem, svetovali so mi, da naj dam pregomin, ker je možna alergija na kravje mleko, ko je bilo ugotovljeno, da ni alergije sva šla nazaj na novalak ac1 (proti krčem) nekje pri 3.5 mesecih se je tudi pri nas začela podobna zgodba kot pri tebi, otrok ni želel sploh zagrabiti dude, ko je jedel je pojedel malo in potem sredi hranjenja začel neutolažljivo jokati, včasih je pojedel samo 70 včasih pa tudi 230, na teži pa je tudi pridobival bolj slabo, pri četrtem mesecu je začel tudi kar precej polivati, jedel pa tudi ni veliko,
začela sem mu dodajati rižolino (navaden) in zamenjala dudo (avent na zareze), stanje se je takrat malo izboljšalo, vendar še vedno velikokrat ni hotel jesti pa tudi spal ni veliko, čez dan skoraj nič po 15 - 20 minut po obroku.
Ko je bil star 4.5 meseca sem mu poskusila dati prekuhano jabolko (kašo), pa ni bil hudo navdušen, potem sem zmiksala surovo in dodala brezglutenski keks, to pa je bila žurka, otrok je jedel kot za stavo in nič joka, po obroku pa spal po uro in pol, sedaj jeva že zelenjavne juhice z rižekom ali polento, mali ima rad vse razen melko se pa še kar prosiva, sedaj ko smo stari skoraj 6 mesecev pa je treba jesti skoraj vse na žlico, tudi čaja ne pije iz flaše,
tudi naš fant je bil in še vedno je zelo "firbčen", vse si razgleduje, med hranjenjem je zanimivo vse okoli (tako da včasih kar pozabi na hrano), če je kdo v sobi ko jeva si ga blazno ogleduje in tudi jaz sem komaj dohajala s flašo našega fanta ko je jedel in hotel hkrati vse videti, kupček pa sva podirala tako, da sva hodila, ker če sem sedela je jokal ko dež.
Meni so rekli, da ta jok med hranjenjem je lahko tudi posledica krčkov, ki niso tako močni, da bi ga prav zvijalo vendar vseeno boli, sama sem opazila da je večkrat začel jokati potem pa punkal, kar je verjetno znak, da so to krčki...
Jaz sem bila takrat tudi vsa iz sebe, kaj je z otrokom in tudi velikokrat jokala skupaj z njim, ker ti je tako hudo, ker ne veš kaj je in kako pomagati, bila sem tudi pri svoji pediatrinji, kar pogosto, in sva skupaj ugotavljali kaj in kako.
Mogoče bi bilo ok če se oglasiš pri pediatru in mu poveš, pa bosta skupaj prečesala možne vzroke, vsaj da se pogovoriš, meni je to pomagalo, saj priznam, da sem bila vsa iz sebe ko se je to dogajalo en mesec, pa tudi utrujena saj sva se nosila večino dneva, ponoči pri hranjenju ni bilo težav ne joka ne polivanja...
Težko bi ti svetovala kaj narediti, zato sem ti napisala svojo izkušnjo, mogoče kaj najdeš notr takega kar pomaga, če ne drugega vsaj to da se to dogaja tudi še komu, sama sem takrat namreč najbolj obupovala, ker so vsi okoli mene govorili, kako so pa njihovi otroci radi jedli in veliko in uživali v hranjenju in spali... 

(odgovor članu prolet)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: projekt hrana, na pomoč
4.12.2007 10:21:16   
prolet
Ječen hvala za podporo, jutri imava cepljenje, tako, da se bom pogovorila s pediatrinjo glede vsega.
Sedaj poskušam z Novalacom AR1 in se mi zdi, da ga bolje sprejema kot Aptamil. Zdi se mi pa, da veliko več poliva, možno, da se mora prebava navaditi na novo mleko.
Ugotovili smo pa tudi, da čez dan, ko se zbudi potrebuje nekaj časa, da pride k sebi. Jaz sem v strahu, da se bo začela jokati in mi tako začela zavračati flaško takoj poletela k njej in očitno je bila ravno to napaka. Očka jo je potem, ko se je zbudila dal na previjalno in se nekaj minut nežno zgovarjal z njo, da je prišla k sebi in nato je normlano jedla.
Ima pa novo foro, med jedjo mora sedaj imeti na flaški roke in problem nastane, ko hoče zraven še gledati po prostoru. Roke so pri miru, glava pa opleta, tako moram hkrati loviti njena usta ter ji nekako odmikati roke, ki so pa kot iz betona na flaški. ADIJO PAMET! 

(odgovor članu ječen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: projekt hrana, na pomoč
4.12.2007 12:04:03   
ječen
Ja tud to poznamo, posebej je blo naporno, ko je šla roka s flaško v eno smer glava pa v drugo, včasih je tako močno držal ali rinil flaško, da je odletela preko sedežne, ker nisem bila v hipu pripravljena na tako močen prijem...
Priznam, da me je bilo kar strah ko se je bližala ura hranjenja, kaj bo, ali spet jok, ali kaj..., posebej ker nisva hudo pridobivala na teži in ker je bilo že na začetku še pri prsih problem, ker se ni hudo redil, bil je nareč težek 4,5 kg ob rojstvu in potem ni dobival tako veliko kot drugi, ki so bili manj težki.
Bila sva tudi na ultrazvoku želodčka, če bi blo kaj, vendar ni bilo videti, tud v bolnici sva preživela par dni na opazovanju, pa na testih alergij, pa ni nič pokazalo, ko je začel prejemati bolj gosto hrano se je stanje izboljšalo, zgleda da mu redko ni pasalo, vendar pa je to sabo prineslo hranjenje na žlico in to vse od mleka (z rižolinom) do čaja...
Drži se kolikor se da in želim vama da se težave čimrej nehajo!!!

(odgovor članu prolet)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: projekt hrana, na pomoč
5.12.2007 8:45:22   
prolet
No evo pa smo preživeli cepljenje.
Včeraj sem poskusila še s Hippom, tako kot je predlagala Tiamo in je čudežno nehala polivati, danes zjutraj sem pa videla, da zelo težko kaka, imela je veliko kepo, morala pa sem ji tudi pomagati pri kakanju s pritiskanjem nogic na trebušček. Vse to sem povedala pediatrinji in mi je dala mlečni sladkor v prahu. Rekla je naj kar ostaneva na Hippu, če ne poliva in naj ji dajem ta prah, ki ji bo pomagal, da bo normalno kakala tako da jupi. Drugače je pa vse okej, zredila se je eno kilo in zrastla dva cm.user posted image  

(odgovor članu ječen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: projekt hrana, na pomoč
13.12.2007 23:54:34   
ječen
Super me veseli, dA STA VREDU in sploh če pridobivata na teži pol ni panike, mi smo bili tudi cepljeni že tretjič in imeli kr hudo reakcijo (drugič) vročina in tako...no drugače pa vredi, smo težki 8.25kg user posted image , kar je superca in jemo tudi ok, samo mleko na dudo ni zanimivo, na žlico pa še nekak gre, nagajajo nam pa zobki, ki nas srbijo pa bolijo, pa nikakor nočejo pogledati ven (že enkrat), malo se bojim zdele slabega vremena - sneg, ker bova bolj težko šla kaj ven in bo bolj štala, ker smo navajeni biti zunaj, tako, da bo to kr smotano, pa kaj češ - zima!user posted image

(odgovor članu prolet)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Plenice po izbiri Sekcije medicinskih sest...
Pri izbiri izdelkov za najmlajše smo starši zelo pozorni, zato je bolje izbrati takšne, za katerimi stojijo strokovnjaki...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?