Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
prodaja parcele-po oporoki se ne sme 30.8.2007 11:52:27
|
|
|
|
florecita
|
Ojla! Imamo sedaj en problem; Moja stara mama (pokojna) je prepisala kos zemlje na enega svojega sina. Ker je ta že pokojni, pade sedaj lastništvo (verjetno) na njegovega sina. On pa bi to parcelo rad prodal meni- svoji sestrični. Slišim, da te parcele kao ni možno prodat (stara mama je mislila nekomu tretjemu, ciganom npr. pa brez zamere, ker je parcela takoj do domačije...), ne vem pa točno če to piše v oporoki. Slišim tudi, da če recimo bratranec parcelo proda, edini, ki temu lahko nasprotujejo oz. izpodbijajo, so ostali dediči - to se pravi moj oče in pa še en njegov brat. Na srečo, smo vsi za, da se bi parcela prodala meni , samo ne vem, kako je s to foro, da se kao ne sme. Kdo bi mi to pojasnil? hvala za odgovore!
|
|
|
|
RE: prodaja parcele-po oporoki se ne sme 30.8.2007 13:30:03
|
|
|
|
*alja*
|
Če imata status kmeta lahko to uredita po darilni pogodbi, pa ni potrebno nič drugega, kako pa poteka kupoprodajna pogodba pa nevem! Če še ni minilo 10 let od dedovanja plačaš tudi davek na dobiček (ki pa ni mali, mislim da 10 procentov vrednosti njive)
|
|
RE: prodaja parcele-po oporoki se ne sme 30.8.2007 13:34:32
|
|
|
|
Anonimen
|
Če je njegovo, lahko prodaja. Razen, če ostali dediči niso dobili ničesar in lahko izpodbijajo nujni delež. Razen, če so se podpisali, da se odrekajo po mamini smrti vsemu.
|
|
|
| Stran: [1] |
Brrrr...
пеперутка16
Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......