Mojc
|
No, smo dobili vrtec. Sem malo računala na to, da se bodo mesta sprostila, ker dajejo starši vloge v več vrtec. Je pa vseeno vse to hecno. Sicer priznam, da sem tudi jaz dala več vlog, ki so bile vse zavrnjene (pa bo malček jeseni star že 18 m). In povsod smo bili v čakalni vrsti nekje 70 - 90. Kar je za moje pojme zelo veliko otrok pred nami! In so zdaj junija najprej začeli z vrtcev klicati, če smo še zainteresirani, da nas dajo na prednostni seznam. Ok, si rečeš, najbrž čistijo iz seznama otroke, ki so že dobili kje mesto. Iz enega vrtce, kjer smo sicer bili 80., so poklicali in rekli, da imajo za pon. naročenih 7 staršev in če nič ne bo, nas bodo poklicali, da mi pridemo na vrsto. Evo, to je bilo pa res hecno. Prej jih je bilo 80 pred nami, zdaj pa kar naenkrat le še 7? (če sem prav razumela). No, sicer me s tistega vrtca potem niso poklicali nazaj, so me pa iz drugega, kjer smo bili 84. in smo dobili. Torej, res bav bav za vse skupaj? Upravičeno ali ne? No, nam se je situacija izšla (sicer po tem, ko smo letos plačevali privat varstvo). Je pa res, da so tudi na uvodnem sestanku vzgojiteljice rekle, da je obupno pomanjkanje prostora in da čez poletje intenzivno pripravljajo nove oddelke (prostore), ki bi se v oktobru odprli. Gužva torej je, nerazumljivo pa mi je, da smo iz 80. mesta kar na lepem prišli v vrtec. Meni se je to prej zdelo čista fantastika, zlasti zato, ker poznam starše, ki so bili celo leto npr. 4. v čakalni vrsti. No, punce (in fantje), stiskam pesti, da dobite vrtec. Po možnosti takšnega, da boste zadovoljni z njim.
|