|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   problem z dnevnim spanjem
2.11.2009 9:19:07   
cebelica2009
imam 5 mesečno punčko, ki čez dan spi 2-3 krat, ampak da bi jo pripravila do tega da zaspi, je pa jok in stok. Ko je utrujena (sitna, zeha,...) jo poskušam čimprej uspavati z majhnim obredom (prebereva slikanico, prižgem uspavanko). Nato jo poskušam zibati v naročju, se začne jokati in upirati, dreti. Poskusila sem tudi, da jo odložim samo v posteljico, pa sama ni še nikoli zaspala, ampak je začela jamrati. Včasih sicer nama uspe, da po 10 minutah joka-dretja zaspi v naročju.

Začelo se je tudi dogajati, da popoldan ne more zaspati, potem pa je precej sitna in jo okopam že ob 18.30, tako da potem zaspi na joški ob 19.00. Rada bi jo odvadila tega, saj ko bodo zobki, jih verjetno ne bom mogla očistit če zaspi?

Moje vprašanje: kako naj jo uspavam brez joka?

hvala za pomoč
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: problem z dnevnim spanjem
2.11.2009 9:37:29   
PC Baby
Po mojem jo z branjem slikanice samo še bolj razburiš, ker je še mala.

(odgovor članu cebelica2009)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: problem z dnevnim spanjem
2.11.2009 10:32:05   
Petka09
IZVIRNO SPOROČILO: cebelica2009

Ko je utrujena (sitna, zeha,...) jo poskušam čimprej uspavati z majhnim obredom (prebereva slikanico, prižgem uspavanko). Nato jo poskušam zibati v naročju, se začne jokati in upirati, dreti.


Moj nasvet: ne prebiraj ji slikanic niti ne prižigaj uspavank. To pa zato, ker 5-mesečni otrok pojma nima kaj mu bereš, glasbena uspavanka pa jo razživi in je ne pripravi do tega, da bi zaspala. Tak ritual ti bo mogoče prišel prav, ko bo starejša in bo bolj razumela oz. dojemala.
Ko rata utrujena, jo enostavno nesi lepo mirno v posteljico in nič ne govori zraven. Naj bo okolje umirjeno. Položi jo v posteljico (v njen najljubši položaj - pri naši je to na bok) in ji daj dudo (če jo ima) ali ninico (pleničko, igračko oz. nekaj, kar veš, da ima rada). Nežno jo božaj, trepljaj po ritki, vendar nič ne govori. Mogoče lahko govoriš ššššš, ali pa nežno poješ kakšno melodijo (ampak res nežno, komaj slišno - glasbenih vrtiljakov ne prižigaj).
Če se ne bo mogla umiriti, jo pa pač vzami v naročje in jo nežno pozibavaj in ji kaj nežno mrmraj (kakšno melodijo). To jo bo umirilo, potem pa jo položi v posteljico.

Ne nosi pa je v posteljico na silo, ampak spremljaj kdaj rata resnično zaspana, da si mane očke, da jih že skoraj zapira itd....  Naj bo res utrujena.


(odgovor članu cebelica2009)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: problem z dnevnim spanjem
3.11.2009 22:18:40   
sye
no ravno sem hotela odpreti temo, pa vidim da se lahko kar tukaj pridružim. Mene zanima kako ste vaše malčke odvadle, da ni zaspal na joški? Moj mali, star je 7 mesecev in 1 teden, še ni zaspal drugače kot med dojejem. Vedno se uleževa na pojstlo in ko zaspi, ga prestavim v njegovo pojstlco, res je tudi da mi ga ponoči že od 4ega meseca serje in se zbuja na 1 uro. Tako da po drugem ali tretjem zbujanju obupam in ga pustim pri sebi v pojstlci, pa tudi zaspim med tem ko ga priklopim na joško itd. Čez dan mi gre 2krat spat in sicer zjutraj okrog 9ih in popoldne okrog 14ih. Brez joške zaspi samo v vozičku ali v avtu. Kako ste reševale ta problem? Seveda, če ste ga imele?

(odgovor članu cebelica2009)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: problem z dnevnim spanjem
4.11.2009 9:03:44   
manna
sye, se mi zdi da so dojenčki tako različni da sploh nevem če obstaja kak dober nasvet! Lahko se lotiš odvajanja z goro potrpežljivosti in ti bo mogoče čez čas uspelo.
Naša v vozičku in v avtu brez težav zaspi, doma v stanovanju pa zelooo težko ali pa sploh ne, niti med dojenjem ne. Ponoči je podobno kot pri vas. Pa sem se pač sprijaznila.

(odgovor članu sye)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: problem z dnevnim spanjem
4.11.2009 9:09:03   
Petka09
Punce, mene je kolegica potolažila, da ne glede na to, kako težko zaspijo pri 4, 5, 6, 7 mesecih, da se potem vse uredi, ko začnejo kobacat po vseh štirih, se sami zaigrat... Njena punčka je do 8. meseca imela težave s spanjem, potem pa, ko je začela sama lutat po stanovanju po vseh štirih, jo je pa včasih kar na tleh na puzlah našla, da spi user posted image . Ful se utrudijo potem in kar naenkrat so dobili lep ritem.

Zato me je tolažila, da zdaj, ko še praktično nič ne morejo (se prav premikat še, se prav sami igrat), da je pač tako kot je.

Čeprav spet, dojenčki so različni. Jaz pa si glih za takrat mislim, da ne bo spat hotela čez dan, ker ji bo preveč dogajalo, pa še vstajala se mi bo v posteljici. Zdaj vsaj to ne more (še), hehe.

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: problem z dnevnim spanjem
5.11.2009 13:58:29   
_sanja_*
Tole kar je petka napisala povsem drži.

Ni tako dolgo nazaj, ko sem tule po forumu vse prebrskala, kako naj malega uspavam, da se ne bi zraven drl ko žival. Nič ni pomagalo. Vpil je in vpil. Nikoli mi ni zaspal brez joka.

Prav butasto se mi je zdelo, da ga pol ure ali še več spravljam spat, potem pa spi 15 min.

Pa je sam prerasel to. Sedaj ko se veliko giba, se tudi utrudi. Zaspi lažje, hitreje in predvsem brez joka! user posted image  In ja, včasih ga zmanjka na nenavadnih krajihuser posted image

Tako da... Jaz mislim, da je to obdobje, ki bo minilo samo od sebe.

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Plenice po izbiri Sekcije medicinskih sest...
Pri izbiri izdelkov za najmlajše smo starši zelo pozorni, zato je bolje izbrati takšne, za katerimi stojijo strokovnjaki...
Meningokokna okužba najbolj ogroža otroke ...
Invazivne meningokokne okužbe so med najpogostejšimi vzroki za gnojno vnetje možganskih ovojnic ali meningokokni meningi...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?