|
problem, ki to ni 13.2.2015 14:21:38
|
|
|
|
mojcaziga
|
Pozdravljeni /-e! Imam en problem, ki to verjetno ni ali pa tudi, ne vem . Sin bo junija dopolnil 13 let, z njim nikoli nobenih problemov, da mi je že marsikatera znanka zavidala, ker je z njim res lahko. Uboga, ne trmari, se uči tudi po par ur skupaj, če je potrebno, pospravi sobo, se javi ko je kje zunaj...... V šoli je po uspehu in dosežkih najboljši v generaciji, je pa res, da mu iz neba ne pade in kar trdo dela za ocene. Poleg tega ima 6 dni na teden nogomet, kjer je tudi kar uspešen in igra celo v starejši skupini. OK; to ni bilo namenjeni hvali, ampak toliko da malo vidite o kom govorim. Vsa leta je bil strašno priljubljen v razredu, sploh pri puncah, ker je pač bil miren, prijazen, tudi hecen na momente. V zadnjem letu pa se je to spremenilo, tudi na račun socialnih omrežij, ki jih otroci obvladajo in uporabljajo vedno več. No in tu pridemo do tega problema, ki je po moževih besedah samo v moji glavi. Računalnika nikoli ni imel omejenega, ker imamo podjetje v zvezi z rač in jih imamo v vsakem prostoru povsod, po več. Omejitev je imel v igricah, ne toliko časovno kot v vrsti. Pač, nasilnih in streljaških ni smel igrati.Ima tudi FB profil, zaradi nogometa, ker se vse info in slike objavljajo v zaprti skupini na FB. Občasno objavi kaj tudi na Instagramu. Večina njegovih znancev in sošolcev, sošolk se največ "družbi" prav preko teh omrežij in si objave ter slike lajkajo in pišejo opise na zid in ZS-je, drug drugemu delijo komplimente, se menijo za izhode,...... Sin pri ničemer od tega ne sodeluje. Ne objavlja svojih slik, ne piše kaj dela, niti se ne odziva na objave drugih, kar se pozna tudi v vsakdanjem življenju, v stikih s sošolci in sošolkami. V razredu več ni tako popularen, frajer itak ni, pač punce imajo raje tiste, ki jim delijo komplimente in srčke..... Seveda pa ga vsi kličejo za zvezke in razlago snovi ter rešitve nalog ipd. Ima dva dobra prijatelja in od nedolgo tega tudi simpatijo V glavnem, sinu je za vse napisano čisto vseeno, se ne sekira in nič. A je to ok? Da ne bo eksplodiralo kje drugje? Se sicer veliko pogovarjamo in sama ne opazim nobene razlike, tudi ko sem ga o zgoraj napisanem spraševala, se ni skril v lupino, ampak pač rekel "i don't care" . Ampak mene še vedno gloda, ne to, da bi bil bolj priljubljen in večji frajer, ampak tega da ga kje globoko kaj grize ali pa kaj drugega. Ima še katera kakega takega sina kje ali poznate koga takega ali....? Čakam na odgovore, da me malo prizemljijo lp
|
|
|