|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   priznanje očetovstva pred rojstvom otroka
17.5.2006 10:59:17   
coolbabe
Kerensa je že kopirala navodilo ministrstva na to temo http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=896414&mpage=1&key=zapisnik%2Cpriznanju%2Co%E8etovstva&#896414 , pa bi imela jaz sedaj čisto konkretno prošnjo za pomoč.
Na našem CSDju namreč o tem nimajo pojma. So dobili "baje eno navodilo" user posted image ampak da tega oni še niso počeli. Da komentarjev v smislu "zakaj pa bi sploh želeli to pred rojstvom uredit če pa ni sploh ziher da se bo to zgodilo" (jaz pa v 35 tednu!!! ) in "a se nebi bilo lažje poročit" sploh ne omenjam.user posted image
No potem ko sem jih mal pritisnila je ženska priznala da sploh ne ve kako bi takle zapisnik naj zgledal in tukaj nastopi moja prošnja:
Mi lahko katera, ki je to urejala na CSD pošlje primer besedila tega zapisnika?

Res bi tole rada uredila pred porodom, ker otem nimam namena laufat po uradih, ker če prav razumem morata na matičnem biti za tak zapisnik prisotna oba starša. Oče da se strinja da je oče in mama da se strinja da je partner oče.

Vnaprej lepa hvala za pomoč.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: priznanje očetovstva pred rojstvom otroka
17.5.2006 11:18:28   
arielca
V vsakem primeru morata biti prisotna oba starša, ker morata oba zapisnik tudi podpisati; en izvod zapisnika dobi mati, drugega oče, tretjega pošljejo v porodnišnico, kjer nameravaš roditi, četrti izvod pa ostane na matičnem uradu (vsaj tako je pri nas in nisem imela nobenih težav z dokumenti za user posted image ).

Jaz ti sicer lahko pretipkam besedilo, ampak imam tistega, ki ga izda matični urad. Ne vem, če je na CSD kaj drugače user posted image .

Jaz v svetu, svet v meni živi!
Skoraj že spim, a svet je! Svet se ne zdi!
Slišim rimo, kako govori:
pred rojstvom te ni bilo,
po smrti te ne bo,
a zdajle si.

(odgovor članu coolbabe)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.5.2006 11:33:49   
coolbabe
Arielca bi te lepo lepo prosila, če se ti da tipkat.

Sicer mi je jasno da morata biti v vsakem primeru (na CSD ali Matičnem) prisotna oba starša, kar je logično. Ampak zakaj mi je to pomembno, če prav razumemceloten postopek:
- da moj partner dobi sploh pravico do uveljavljanja očetovskega dopusta (in pravico do nadomestila) mora priložit tale zapisnik
- papirje mora oddat par dni pred nastopom očetovskega dopusta
- on bi koristil dopust takoj ko pridem jaz iz porodnišnice

Kar po moji logiki pomeni, da moram jaz z njim direktno iz porodnišnice na matični urad uredit zapisnik, da potem lahko on sam naprej ureja vse ostale paprije zase na CSD. Ker ne vem v kakšnem stanju bom prišla iz porodnišnice bi to rada uredila prej če se le da.

(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.5.2006 11:58:59   
Anonimen
Evo, našega:

ZAPISNIK O PRIZNANJU OČETOVSTVA

Sestavljen v Sektorju za upravne notranje zadeve Upravne enote Marivor, dne...... ob ....uri v zadevi priznaja očetovstva.

Prisotni:
ata
mama
uradna oseba in zapisnikar

Ime priimek očeta, rojen...., EMŠO..., s stalnim prebivališčem, imetnik OI, številka...., izdana pri...., po poklicu....., zaposlen.

IZJAVI:

Priznam, da sem oče Ime priimek otroka, ki ga bo predvideno dne (datum PDP), v Mariboru, rodila IMe in priimek mame. Želim, da otrokovo osebno ime ostane nespremenjeno.

Ime priimek, rojena...., s prebivališčem... ulica, osebna izkaznica...državljanka...po poklicu...

IZJAVI:

Soglašam s priznanjem očetovstva, ki ga je podal Ime priimek očeta. Želim, da otrokovo osebno ime ostane nespremenjeno.

Spodaj so podpisi.

In edina stvar, ki jo je potrebno vedet je kako se bo otrok pisal (ne rabiš vedet spola in imena za otroka, le priimek)

Še eno vprašanje: zakaj tako nesposobni ljudje sedijo na CSDju? A je res taki kunšt napisat zadevo v pogojniku?

(odgovor članu coolbabe)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
17.5.2006 12:16:26   
coolbabe
o hvala lepa za tole. samo vprašanje: kaj pomeni "želim da otrokovo osebno ime ostane nespremenjeno"? Pa pri očetovi izjavi si navedla "Ime in Priimek otroka", potem pa spodaj pises o samo priimku- kje je potem naveden?.

Torej ce prav razumem bi bila očetova izjava nekako takole:

Priznam, da sem oče otroka, ki ga bo predvideno dne 20.5.2006, v Mariboru, rodila Micka Kovačeva. Želim, da otrokovo osebno ime ostane nespremenjeno.

(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.5.2006 13:21:50   
usorger
midva sma urejala očetovstvo pred rojstvom na Ptuju in niso nič komplicirali!

Naredili smo takšen zapisnik na CSD, kot je opisal Anonimen!

In to je to!

Po rojstvu otroka pošlje porodnišnica obvestilo o rojstvu otroka na matični urad, oni pa to pošljejo na csd, od csd pa matični urad dobi zapisik o priznanju očetovstva ter potem pošlje rojstni list na dom staršema!

LEP POZDRAV!

(odgovor članu coolbabe)
Neposredna povezava do sporočila: 6
17.5.2006 14:46:10   
mihelca
http://www.csd-lj-siska.si/splosno/sporocila.asp?ID=1805928788

Upam,da ti bo v pomoč.

(odgovor članu usorger)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.5.2006 10:10:37   
arielca
Včeraj nisem bila potem nič na računalniku, pa vidim, da so ti že ostale pomagale.

No, še naš zapisnik:

Datum:
Številka:

ZAPISNIK O IZJAVI O OČETOVSTVU

Prisotni
Stranki: ime in priimek očeta, matere
Uradna oseba: ime in priimek matičarja

Ime in priimek očeta, rojen, po poklicu, s stalnim prebivališčem, IZJAVLJAM, da sem oče otroka, ki ga po predvidoma dne PDP na/v kraj rojstva otroka, rodila ime in priimek matere.

Idenititeta očeta je bila ugotovljena na podlagi številka in izdaja osebnega dokumenta.

Ime in priimek matere, rojena, po poklicu, s stalnim prebivališčem, IZJAVLJAM, da se strinjam z izjavo o očetovstvu mojemu otroku, ki jo je podal ime in priimek očeta.

Identiteta matere je bila ugotovljena na podlagi številka in izdaja osebnega dokumenta.

Otroku bova določila osebno ime naknadno.

Podpis očeta:
Podpis matere:

Starša sta bila opozorjena, da se bo navedena izjava o očetovstvu upoštevala samo v primeru, če se bo otrok rodil živ.

Potrjujem, da sta oče in mati pred menoj podala in podpisala gornji izjavi.

Matičar:
Žig:

Jaz v svetu, svet v meni živi!
Skoraj že spim, a svet je! Svet se ne zdi!
Slišim rimo, kako govori:
pred rojstvom te ni bilo,
po smrti te ne bo,
a zdajle si.

(odgovor članu mihelca)
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.5.2006 10:35:57   
coolbabe
o še en hiter update:
sem končno dobila tisti zapisnik, poudarjeno da ne gre za uraden dokument ampak samo za namene urejanja očetovskega dopusta in nadomestila. No sej za to sem ga tudi potrebovala.
Sem pa klicala tudi na CSD Šiška za vzorec pa so zgroženi rekli da to pa res ni moje delo in da bi se na našem centru morali sami pozanimat če zadeve še nimajo. No potem je bila gospa še tako prijazna in je sama klicala na naš center in uredila stvar, tako da sva šla še isti dan podpisat user posted image
Sicer sem dobila razlago da je prišlo do nesporazuma in seveda da so oni dolžni vse uredit, ampak oprostite, izjave o mojem zakonskem statusu in pa o verjetnosti rojstva mojega otroka nebi mogla drugače razmet. Da ne govorim da o prijaznosti ko sva prišla na center ni bilo ne duha ne sluha - še dober dan nisva dobila, tako da sva kar obvisela v pisarni spogledovaje, če naj vstopiva al kaj.
No samo da je fertik - zaenkrat.

(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?