Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: priznanje očetovstva pred rojstvom otroka 17.5.2006 11:18:28
|
|
|
|
arielca
|
V vsakem primeru morata biti prisotna oba starša, ker morata oba zapisnik tudi podpisati; en izvod zapisnika dobi mati, drugega oče, tretjega pošljejo v porodnišnico, kjer nameravaš roditi, četrti izvod pa ostane na matičnem uradu (vsaj tako je pri nas in nisem imela nobenih težav z dokumenti za ). Jaz ti sicer lahko pretipkam besedilo, ampak imam tistega, ki ga izda matični urad. Ne vem, če je na CSD kaj drugače .
|
|
RE: priznanje očetovstva pred rojstvom otroka 17.5.2006 11:33:49
|
|
|
|
coolbabe
|
Arielca bi te lepo lepo prosila, če se ti da tipkat. Sicer mi je jasno da morata biti v vsakem primeru (na CSD ali Matičnem) prisotna oba starša, kar je logično. Ampak zakaj mi je to pomembno, če prav razumemceloten postopek: - da moj partner dobi sploh pravico do uveljavljanja očetovskega dopusta (in pravico do nadomestila) mora priložit tale zapisnik - papirje mora oddat par dni pred nastopom očetovskega dopusta - on bi koristil dopust takoj ko pridem jaz iz porodnišnice Kar po moji logiki pomeni, da moram jaz z njim direktno iz porodnišnice na matični urad uredit zapisnik, da potem lahko on sam naprej ureja vse ostale paprije zase na CSD. Ker ne vem v kakšnem stanju bom prišla iz porodnišnice bi to rada uredila prej če se le da.
|
|
|
|
RE: priznanje očetovstva pred rojstvom otroka 17.5.2006 11:58:59
|
|
|
|
Anonimen
|
Evo, našega: ZAPISNIK O PRIZNANJU OČETOVSTVA Sestavljen v Sektorju za upravne notranje zadeve Upravne enote Marivor, dne...... ob ....uri v zadevi priznaja očetovstva. Prisotni: ata mama uradna oseba in zapisnikar Ime priimek očeta, rojen...., EMŠO..., s stalnim prebivališčem, imetnik OI, številka...., izdana pri...., po poklicu....., zaposlen. IZJAVI: Priznam, da sem oče Ime priimek otroka, ki ga bo predvideno dne (datum PDP), v Mariboru, rodila IMe in priimek mame. Želim, da otrokovo osebno ime ostane nespremenjeno. Ime priimek, rojena...., s prebivališčem... ulica, osebna izkaznica...državljanka...po poklicu... IZJAVI: Soglašam s priznanjem očetovstva, ki ga je podal Ime priimek očeta. Želim, da otrokovo osebno ime ostane nespremenjeno. Spodaj so podpisi. In edina stvar, ki jo je potrebno vedet je kako se bo otrok pisal (ne rabiš vedet spola in imena za otroka, le priimek) Še eno vprašanje: zakaj tako nesposobni ljudje sedijo na CSDju? A je res taki kunšt napisat zadevo v pogojniku?
|
|
|
|
RE: priznanje očetovstva pred rojstvom otroka 17.5.2006 12:16:26
|
|
|
|
coolbabe
|
o hvala lepa za tole. samo vprašanje: kaj pomeni "želim da otrokovo osebno ime ostane nespremenjeno"? Pa pri očetovi izjavi si navedla "Ime in Priimek otroka", potem pa spodaj pises o samo priimku- kje je potem naveden?. Torej ce prav razumem bi bila očetova izjava nekako takole: Priznam, da sem oče otroka, ki ga bo predvideno dne 20.5.2006, v Mariboru, rodila Micka Kovačeva. Želim, da otrokovo osebno ime ostane nespremenjeno.
|
|
|
|
RE: priznanje očetovstva pred rojstvom otroka 17.5.2006 13:21:50
|
|
|
|
usorger
|
midva sma urejala očetovstvo pred rojstvom na Ptuju in niso nič komplicirali! Naredili smo takšen zapisnik na CSD, kot je opisal Anonimen! In to je to! Po rojstvu otroka pošlje porodnišnica obvestilo o rojstvu otroka na matični urad, oni pa to pošljejo na csd, od csd pa matični urad dobi zapisik o priznanju očetovstva ter potem pošlje rojstni list na dom staršema! LEP POZDRAV!
|
|
|
|
RE: priznanje očetovstva pred rojstvom otroka 18.5.2006 10:10:37
|
|
|
|
arielca
|
Včeraj nisem bila potem nič na računalniku, pa vidim, da so ti že ostale pomagale. No, še naš zapisnik: Datum: Številka: ZAPISNIK O IZJAVI O OČETOVSTVU Prisotni Stranki: ime in priimek očeta, matere Uradna oseba: ime in priimek matičarja Ime in priimek očeta, rojen, po poklicu, s stalnim prebivališčem, IZJAVLJAM, da sem oče otroka, ki ga po predvidoma dne PDP na/v kraj rojstva otroka, rodila ime in priimek matere. Idenititeta očeta je bila ugotovljena na podlagi številka in izdaja osebnega dokumenta. Ime in priimek matere, rojena, po poklicu, s stalnim prebivališčem, IZJAVLJAM, da se strinjam z izjavo o očetovstvu mojemu otroku, ki jo je podal ime in priimek očeta. Identiteta matere je bila ugotovljena na podlagi številka in izdaja osebnega dokumenta. Otroku bova določila osebno ime naknadno. Podpis očeta: Podpis matere: Starša sta bila opozorjena, da se bo navedena izjava o očetovstvu upoštevala samo v primeru, če se bo otrok rodil živ. Potrjujem, da sta oče in mati pred menoj podala in podpisala gornji izjavi. Matičar: Žig:
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?