Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
priznanje očetovstva na upravni enoti 1.10.2004 8:42:20
|
|
|
|
malika
|
Najbolje je, da pokličeš na vašo upravno enoto, ker je že tekla debata o tem, da nekje lahko, nekje pa ne.
|
|
|
|
priznanje očetovstva na upravni enoti 1.10.2004 9:56:03
|
|
|
|
Žiga
|
Na CSD-jih se jim ne da tega delat pred porodom, kao "to se ne da". Nekateri CSD-ji so izjeme - LJ Šiška, LJ Bežigrad, ... Navodilo ministrstva pa je, da se to lahko naredi pred rojstvom... Tako nekako smo se pogovarjali pred kake pol leta. :zmeden: LP Ž.
|
|
|
|
priznanje očetovstva na upravni enoti 1.10.2004 10:16:26
|
|
|
|
Tinca7
|
Midva sva to naredila prejšni teden na občini, saj na CSD "niso imeli časa". Sicer sva pa tako prihranila 850 SIt, ki jih pačaš na sociali, tako pa jih ni treba! Pokliči na svojo občino in vprašaj! LP, Tina
|
|
|
|
priznanje očetovstva na upravni enoti 1.10.2004 10:18:26
|
|
|
|
Žiga
|
Midva nisva nič plačala na CSD-ju... Pol leta nazaj, mogoče sedaj to kasirajo, ko je v modo prišlo... :hudicek::hudicek::hudicek:
|
|
|
|
priznanje očetovstva na upravni enoti 1.10.2004 10:35:27
|
|
|
|
Alenka-4
|
To lahko urediš na matičnem uradu pri svoji upravni enoti lp Alenka
|
|
|
|
priznanje očetovstva na upravni enoti 3.10.2004 11:04:33
|
|
|
|
Anonimen
|
Ali kdo ve kako je s tem na Jesenicah?
|
|
|
|
priznanje očetovstva na upravni enoti 6.10.2004 19:31:26
|
|
|
|
Abby
|
To je bedarija. Na CSD se nič ne plača. Pred rojstvom ne moreš urejati očetovstva, ker pravno gledano otroka še ni. Že mogoče, da kje delajo izjeme, ampak to je nezakonito. Niti ne vem, za kaj bi kdo to hotel. Morda pa bi lahko oče pri notarju overil kak papir v stilu oporoke, kjer priznava očetovstvo. Tam te pa potem res oderejo.
|
|
|
|
priznanje očetovstva na upravni enoti 7.10.2004 10:19:45
|
|
|
|
ronja5
|
Ojla! Sva že uredila na Upravni enoti v Mariboru!In to v petih minutah!Gospa je sicer vprašala zakaj, pa je naš očka rekel, da kasneje zaradi službe ne bo časa.Brez problema,brez komplikacij, brez pripomb,brez stroškov. Bravo UE MB!!!:bravo: Abby sprašuješ zakaj bi to kdo hotel?! Zaradi urejanja očetovskega dopusta recimo, pa tudi časa bo potem, ko bo dojenček manj!Zakaj si ne bi stvari torej olajšali! LP :rozica::rozica::rozica: Ronja
|
|
|
|
priznanje očetovstva na upravni enoti 8.10.2004 11:15:42
|
|
|
|
Abby
|
Ampak po rojstvu otroka mora vseeno še dati izjavo. Predhodna izjava je dovolj samo za nesrečen slučaj, če oče umre. Razen tega se tudi očetovski dopust vedno ureja po rojstvu, celo v primeru, ko sta starša poročena in se očetovstvo ne ugotavlja.
|
|
|
|
priznanje očetovstva na upravni enoti 8.10.2004 19:15:51
|
|
|
|
ronja5
|
Vloga za očetovski dopust se lahko odda 60 dni pred rokom poroda.Saj je že bilo nekje napisano, pa zdaj ne najdem.Koristi pa se jasno da po rojstvu. Kakšno izjavo naj bi dal še po rojstvu?! Nama so na občini povedali, da je vse urejeno, samo ime otroka še določiva v porodnišnici, tako da dobim kompleten rojstni list, kjer bo vpisan tudi očka! LP! Ronja
|
|
|
|
priznanje očetovstva na upravni enoti 8.10.2004 21:43:01
|
|
|
|
Abby
|
Že lahko, da ponekod delajo tako. V mislih pa imam izjavo, kjer piše pribižno nekako v stilu: ta in ta priznava, da je oče otroka tega in tega, ki ga je tega intega dne tam in tam rodila ta in ta. Potem pa še podpiše in stvar je urejena. Vsaj meni se ni zdelo problematično, res pa so pri nas zelo prijazni in mi sploh ni bilo treba zdoma, ker sem lahko kar doma podpisala papirje in jih poslala na CSD. Kar se pa očetovskega dop. tiče, ima pa ata čisto dovolj časa, da si uredi formalnosti v tistih parih dneh, ko je mamica v porodnišnici. Če seveda ne leži pijan v kaki gostilni. Jaz sem prvič imela srečo, da se je moj dedec obnašal zgledno. Upam, da bo tako tudi drugič.
|
|
|
|
priznanje očetovstva na upravni enoti 1.6.2005 13:21:18
|
|
|
|
Žiga
|
Vztrajat bi moral. Smo se pa pogovrjali že davno tukaj na RR, da zakonsko je mogoče otroka priznati pred rojstvom, ampak da na CSD-jih to "neradi" delajo. Ampak, ko jim poveš, da ministrstvo za... Midva sva tudi urejela pred rojstvom. In ni bilo težav. Lj. Bežigrad, zastonj. Kot sem rekel, je najprej ona mene priznala za očeta tega otroka in jaz sem potem priznal tega otroka za mojega. Za ime je pisalo "se določi ob rojstvu", priimek sva morala seveda že določiti. Povedati sva morala tudi, kje bomo rodili (Postojna), da so eno eno izjavo poslali na njihovo UE. Tam so nama izdali rojstni list in ni bilo treba več nič... Izi ko pasulj. Samo dejansko moraš vedeti, kako pa kaj in pol une lene babe prštimat, da kej nardijo... Se opravičujem izrazu, ampak večinoma je res tako. Prisotne so seveda izvzete! Jaz bi pa iz principa zahteval takso nazaj! Jih 10 takole nategnejo, pa majo 2500 SIT. Pa še 10, pa 10, ... LP Žiga
|
|
|
| Stran: [1] |
Brrrr...
пеперутка16
Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......