|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pritisk v nosečnosti
19.8.2009 10:33:11   
Anonimen
Pozdravljene!
Zanima me kaj pomeni visok pritisk v nosečnosti. Jaz sem vedno imela bolj nizkega okrog 110/70. Včeraj sem bila na pregledu (noseča sem 19 tednov) in mi je namerila pritisk 130/90. Sicer ni nič komentirala semo se mi takšno povišanje zdi kar veliko (takšnega pritiska nisem imela nikoli)user posted image . Imam 63 kg in sem visoka 68 cm. Do sedaj sem se zredila za 7 kg (kar je za moje pojme preveč). Ne ginekolog ne sestra nišče ni nič komentiral jaz pa tudi nisem vprašala kako je s tem ker mi je že bilo malo nerodno zaredi teže.user posted image
Ali menite da takšen pritisk že lahko povzroča težave? Kaj lahko sama naredim do naslednjega pregleda čez en mesec. Stara sem 32 let in je to moja prva nosečnost. Skrbi me da s svojo nepremišljenostjo nebi škodovala otročičku in koneckoncev tudi sebi. user posted image
Hvala za vaše mnenje, nasvete in odgovore.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pritisk v nosečnosti
19.8.2009 10:40:21   
veselka
previsok za nosečnico je enak kot pri normalnih, kolikor vem. ena meritev pa tudi ni ravno merodajna, ker na pritisk lahko vplivajo različni faktorji. če bi imela še zgornjega čez 140, bi mogoče bli malo bolj pozorni, al bi ti pa v tistem trenutku ponovili (tko je meni zadnjič sestra še 1x izmerila, ker je bil pritisk 143/?, pol je bil pa spet pod 130)... če boš imela previsok pritisk, se ti bo to videlo iz meritve v meritev.

se pa nič ne sekiraj. sama imam običajno še nižji pritisk od tebe, pa imam zdej v nosečnosti skos normalnega (se giba zgornji 120-130, spodnji pa je 70-80) in mi je prou fino, ker normalno preživim dan.

31.8.09, 9.55 Aurora - 54 cm, 4100 g, og 35 cm.

11.10.11, 15.25 Gabriel - 55 cm, 3930 g, og 36 cm

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.8.2009 13:26:38   
Nefretiti
Mogoče si kaj preberi o preeklampsiji.
Ko sem bila 1. noseča, sem okrog 6. meseca zelo zatekla, bilo je vroče poletje in seveda mi je pritisk zrastel na 140/90. Nič nenavadnega torej.
Ampak po CR so mi povedali, da sem imela preeklampsijo, ki pa se ni kazala tako očitno.
Punčka je bila rojena v 37T, imela pa je le 2030g. Najbolj se je poznalo njej. Ampak je vse nadoknadila.

Po moje pazi, če boš začela otekat malo bolj jamraj pri G, pa vprašaj, če bi bilo kaj v zvezi s tem.

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.8.2009 13:42:50   
Anonimen
En visok pritisk pri zdravniku še nič ne pomeni, ker lahko imaš samo sindrom bele halje, al pa ti ga je zmerla par minut po tem, ko si vsa zadihana po stopnicah pritekla ali kaj podobnega ... doma si meri pritisk vsak dan pa boš videla kako se giblje ... no jaz sem imela proti koncu nosečnosti previsokega in mi je G rekla, da koj ko bo nad 140/95 se moram it pokazat v porodnišnico ... previsok pritisk je namreč nevaren, ker zaradi njega do ploda premalo hrane pride in je potem hira.

(odgovor članu Nefretiti)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
19.8.2009 13:46:08   
Katjusa
jst sem imela na vsakem pregledu v 1. nosečnosti povišan pritisk med 140 in 150 in sem si doma merla je bil vedno normalen.... je pa res da sem vedno zadnji mument prletela pa še ful sme se pazla pri hrani in sem bla skos napeta, da se ja ne bom preveč zredila....
v drugi nosečnosti sme imela pritisk vedno OK na preglede sme hodla 5 min prej da sem s emalo vsedla v čakalnici in jedla sme dosti več se posledično več zredilauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.8.2009 13:55:55   
Neža7
IZVIRNO SPOROČILO: Otika

En visok pritisk pri zdravniku še nič ne pomeni

se strinjam, da brez panike

Če se boš kaj slabo počutila, ker pojdi k G in naj ti pritisk meri. Če se boš sekirala bo itak pritisk bolj visok, da lepo mirno naprej.....

Jaz imam vedno okoli 120/70 in sem 84kg in 168cm in sedaj med nosečnost sem pri 23.t +5kg. Pritisk sedaj je vedno okoli 100/60 user posted image Verjetno je tudi to, da imam zelo nizko posteljo in presega čez NMU, da moram veliko počivat, da res nič ne delam user posted image da tista mlečna kavica tako paše vsak dan.

11.07.2008 ob 10:32 se je nama pridružila najina Neža. Težka 2260g in velika 45cm

09.12.2009 ob 10:58 se je nama pridružil najini Aljaž. Težek 3400g in velik 52cm

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.8.2009 20:51:15   
ljupka
Pri meni je glih obratno vedno med 120/130 .Sedaj ko sem zanosila mi je pa padel od80 do 110 mi ful niha čez dan in mi se ful vrti in to bolj zvečer!Zdravnica je rekla da to ni nič ,da med nosečnostjo pritisk niha!Jaz se pa nič kaj dobro ne počutim,zkoz se mi vrti!Ko sem imela 130 sem se dobro počutila!

(odgovor članu Neža7)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.8.2009 23:52:33   
Muca83
Jaz sem imela enkrat 135/85, pa so mi rekli, da je to na meji. Ampak toliko so samo enkrat namerili, potem je bilo pa vedno ok. En teden nazaj sem imela pa celo 140/90, pa se niso pretirano obremenjevali, so mi pa dali urin pogledat za beljakovine. In isto je bil danes pritisk ok.

Tako, da če imaš enkrat malo višjega ni problem, je pa za preverjat, da ni to stalno.
Je pa baje nevaren, če je povezan z otekanjem in beljakovinami v urinu.

Lana, 27.08.2009 (3.460 g, 50 cm, OG 37 cm)
6. mesec: 7.430 g, 67 cm
7. mesec: 8.240 g, 68 cm

(odgovor članu ljupka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
20.8.2009 8:39:03   
nincrli
Jaz sem imela tudi enkrat mal previsokega na pregledu 130/90(sindrom bele halje), pa so paniko nardili... Sem povedala, da doma imam vedno nizkega in sem si ga potem mogla vsaki dan zmerit in naslednjič prinest listek, da so videli, da drugače ni previsok pa tudi naslednjič pri gin. je bil čist normalen. Tako, da velikokrat živci pred pregledom nardijo svoje.
Je pa res najboljše, če imaš doma mašinco za merit, da si vsaki dan meriš in točno veš a je kul al ne.
ker tolk nedolžen že ni, če je moja gin bila prav zaskrbljena pa mi ene 10x še rekla, da naj pazim nase in naj se ne sekiram...

Optimism always works!!!
Dedek mraz mi je prinesel najlepše darilo :D

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 9
20.8.2009 8:53:35   
yenny
Kot so ti že svetovale bi bilo najboljše,da si še sama nekaj dni redno kontroliraš pritisk ,3x na dan in si vse meritve zapisuješ in jih tudi vedno neseš s seboj na pregled.Lahko imaš res povišan pritisk,ali pa samo sindrom bele halje.user posted image
Dokler zgornji pritisk ni 150,160 ali več in spodnji 95,100 ali več ni panike.Govorim pa o več zaporednih meritvah ki bi bile tako visoke,se pravi čez cel dan.Ena povišana meritev ne pomeni nič!
Preventiva-počitek,čim manj soli v prehrani!
Srečno!user posted image

(odgovor članu nincrli)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?