|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prispodoba o čakanju
3.2.2006 17:44:36   
pika74
Ojlauser posted image ,

Se mi je ravno utrnila ena prispodoba o čakanju, pa jo moram delit z vami -  če dovolte:

Skoraj 6 let že čakam na user posted image user posted image , pa ni in ni... vendar se sedaj ne sekiram več. Noja, roko na srce - čisto vseeno mi ni. Pa vendar. Sedaj vem, da po naravni poti ne bo šlo. Ergo - bom vse stavila na IVF in se tresla takrat za vse čase. Ravno ta zadnji ciklus se je narava še enkrat poigrala z mano. Tokrat je gospa iz Krvavca zamujala kar orng... in na koncu se je prikopala celo na 38!!! dan. Tako pozna še ni bila. Pa sem bila popolnoma flegma do zadnjega dne, ko sem šla k zobozdravniku in sem - hočeš nočeš - že zaradi varnostnih razlogov (da ne bi slučajno dobila kake injekcije, ki ne gre skupaj z nosečnostjo) morala narediti test. Seveda je bil negativenuser posted image .

Pa vendar. Naj vam zaupam, na kaj me spominja ta ceramonija v zvezi s čakanjem.

Nekje sem prebrala, kako je ena napisala, da sta sedaj s partnerjem kar tri mesece TRDO delala in sedaj je pa končno ratalo - YESSuser posted image . Kapo dol. Ampak res, delamo trdo. Tako kot v službi. Vstaneš ob 6h, greš na šiht, garaš kot črnc in potem ves zmatran zvečer priguncaš do doma in se na koncu samo še zvrneš na kavč in dneva je praktično konec. In tako jovo na novo - vsak dan. Dan za dnem. Od prvega do zadnjega dne v mesecu. In potem tam nekje okrog 8. (pri nas recimo je tam nekje plača - pay day) pride na vrsto plača. In zdaj si predstavljajte, kako tiste, ki nam ne uspe in ne uspe, hodimo 8. na banko gledat, če je že plača in je ni in ni. Ostali sodelavci dobijo plačo, ti pa ne. Pa gremo na banko in gledamo skozi okno in tam una za šalterjem pravi, ja gospa, ni... ta mesec je ni. Bo pa drugi mesec... in potem gremo s sključeno glavo nazaj proti domu in potem spet v službo. Jovo na novo. Vsak dan od jutra do večera. In spet je mesec naokoli in spet greš po plačo... in na banki ti reče prijazna gospa. Ja NI, bo pa drugič. Pa veš, da si pridno in pošteno garal. Pa vendar zate plačila NI... in tako se vsak mesec znova zlomiš.

In ravno tako je z našimi testi. Vsak mesec upaš, da bo... pa ni in ni. Pa narediš test pa vedno znova in znova pokaže samo eno črtico. Nikoli dveh. Pa veš, da si delal... TRDO delal, pa ni in ni. In vsak mesec znova te zlomi. In vsak mesec znova se pobereš in spet greš na šiht... v upanju, da pa morda naslednji mesec le pride ta plača...

Ma enkrat bomo dobile vse plače za nazaj user posted image user posted image user posted image  - vam povem - z obrestmi, pa čeprav ni fer, da nekatere delamo tako zastonj iz meseca v mesec.

PUNCE - ne obupat. Glavo gor!!! Poiščite v življenju nekaj, kar vas bo razveseljevalo, osrečevalo in ne mislite ves čas na to, ali je ali ni oz. kdaj bo. Saj vem, težko je. Ampak ŠKODA nas je za to in življenje je prekratko, da bi ga takole "sfrčkali". Uživajte vsak dan, ki vam je dan. Nekega dne pa pride tudi ta user posted image user posted image  pay day. Vam obljubim!

Pa lep vikend vsem skupaj in imejte se radi user posted image .

Lp
pika74
user posted image

Ne metat puške v koruzo, ker se lahko pokvari kombajn :P
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prispodoba o čakanju
3.2.2006 18:09:27   
Taja79
Pika, odlično si to napisala! Ja, na žalost je res tako kruto za nas, ki se tako trudimo za user posted image  pa ne uspe...

Ampak verjemi, da bomo tudi me enkrat srečke user posted image  in tako kot si napisala - takrat bomo dobile plačo + obresti! Res je da si pač moraš poiskat nekaj drugega, ker če samo misliš na to, te psihično počasi nažira. Ni pa seveda to enostavno.

Lep vikend vsem skupaj!

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.2.2006 19:41:23   
gaja*
Pika, dobro si to napisala, sem se zraven kar malo nasmejala... Čeprav prav smešno niuser posted image Stat vsak mesec u kopalnici in bulit v test če vidiš al ne vidiš + user posted image ...
Tudi jaz mislim, da ni vrag, da tud me ne dobimo enkrat ornk plače za naše user posted image user posted image user posted image ... user posted image user posted image user posted image Mislim, da poštenim in delovnim ljudem se vseeno nekak povrne, ne? user posted image user posted image
Torej res, ne obupat, 
pač čakat moramo in še delat user posted image in user posted image in user posted image

Lp gaja

*** Vse v življenju se zgodi ob svojem času ***
5. aprila se je rodila najina princeska Gaja :)
18. julija se nam je pridružil še Ažbe :)

(odgovor članu Taja79)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.2.2006 20:39:54   
KODA
user posted image Pika 74,
lepo si napisala.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu gaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.2.2006 21:16:00   
Sisy
Super povedano,kapo dol! user posted image  boljše prispodobe ne bi mogla najt.user posted image ....me pa tvoje besede vedno nekako pomirijo,... sama pri sebi vsakič znova ugotovim da je toliko lepih stvari v življenju ki nas lahko osrečujejo in da pravzaprav z obremenjevanjem iz meseca v mesec zamujamo lepe trenutke....ni vredno....

Mi je pa hecno ko takole slišim da je nekdo napisal : sva trdo delala cele 3 mesece...uf to je pa res dolga doba....user posted image  ah pa pustmo to....

Hotela sem ti napisat le še to, da sem v enem od postov prebrala da te maja čaka IVF in da sem ful vesela zate! user posted image  Če si kdo zasluži uspeh v prvem šusu si to definitivno ti! user posted image

pridne bodite,uživajte v sobotnem večeru,jaz pa grem počaaaasi user posted image  ker me čaka jutri big day! (grem v Italijo po zdravila) hihi kok mal je treba da smo veseli (kriza ...si nisem mislila da me bodo zravila kdaj tok osrečila,še posbej ne injekcijeuser posted image )

nč,lepo pančite

čau bauuser posted image

< Sporočilo je popravil Sisy -- 3.2.2006 21:18:01 >

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 5
4.2.2006 7:14:30   
Massa26
BRAVO Pika74, točno tako je to. user posted image user posted image user posted image

Poleg tega je ta potrpežljivost, ki se zahteva od čakajočih že čisto nenaravna. Vsak mesec se hočeš nočeš počutimo, kot da bi nas s kolom po glavi, ampak čez par dni moramo biti že tiptop in z dvignjeno glavo upat še bolj kot prej.

Pa še jamrat ne smemo in se moramo delat kot da nič ni. Pa še sproščene moramo biti, ker drugače itak nič ne bo. Delavci brez plačila grejo razpuser posted image  lahko na cesto, mi pa ...................v postlo.user posted image user posted image

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 6
4.2.2006 9:47:14   
yennika
Točno tako je! Ponavadi dobijo tisti, ki sploh nč ne delajo na user posted image  super plačo.
No, jaz sem dobila user posted image  v obliki božičnice.user posted image
Verjamem oziroma vem, da si boste vse zaslužile user posted image , če ne drugače v obliki stimulacije ali trinajste plače!user posted image

LP

"Bilo je seme, bil je popek, zdaj cveti najlepši cvet."
1.9.06 sem dobila najlepše ime - mamca!
5.5.09 je našo družino izpopolnil še en član.
Sedaj sem doma med tremi mušketirji-in lepo mi je!

Življenje je tukaj in zdaj!

(odgovor članu Massa26)
Neposredna povezava do sporočila: 7
4.2.2006 10:37:06   
biba 1
Pika, dobro si napisala.

Jaz sem bila ravno "na banki" pa spet ni plače!user posted image  Pa kaj češ, ko bo upamo, da bo dvojna!

Lp,user posted image

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 8
4.2.2006 12:35:55   
Andy29
ful se strinjam z vami punce, ampak kot pravi Pika, tudi me bomo enkrat poplačane za vse nazaj...moramo pač bolj garat (pretrpet,potrpet,dat skoz takšne in drugačne teste, preglede, psihično padat in se ponovno postavit na noge), vendar nam bo uspelo!!!! tako se prepričujem ves čas, čeprav je za menoj najbolj grozen teden v  življenju (izvedela sem, da imam papIII in da "najin" spermigram zelo, zelo slabo kaže). Ampak skupaj bova uspela. hvala bogu za medicinouser posted image user posted image user posted image

Držim pesti za vse nas. Pa lep vikenduser posted image user posted image

(odgovor članu biba 1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
4.2.2006 12:51:59   
tinkamiška
Hmmm Pika, se človek kr zamisli veš...

Ampak glede na to, da boš dobila plačo za nazaj in če pogledaš dobo 6ih let, madonca potem boš pravi bogatunuser posted image

In glej, da boš delila srečno z nami, ker jst hodim tlele brat in upat s tabo in puncami, ki čakate na to hudimano plačo!!!

Drž se Pika in res ti želim, da nebi več hodila od šalterčka z sklonjeno glavouser posted image user posted image user posted image

user posted image Pikauser posted image

Tinka

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu Andy29)
Neposredna povezava do sporočila: 10
4.2.2006 15:45:37   
GoYa
user posted image  bo, bo, tudi plačka pride na vrsto

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 11
4.2.2006 17:58:29   
ona78
user posted image Pika, super si to napisalauser posted image !!!

Srečno za tisto srečo, ki nekje čaka nate, za drobno in malo večjo, ki zaboli ko trči vate.

Srečno, za tisoč srečic, srečenosnih svetlih kometov,
za bližnje srečanje z nami, v orbitah srečnih planetov!!!

(odgovor članu GoYa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
4.2.2006 21:06:22   
Monika79
Pika, prav dobro si opisala to čakanje na "plačo", pa želim ti, da boš res dobila "plačo" in to z obrestmi vred user posted image user posted image

držim pesti, da jo dobiš čimprej user posted image user posted image

lp Moni user posted image

16.11.2006 sem postala MAMA mojemu zakladku Kaji.

Preden je bila spočeta - sva si jo želela,
še preden je bila rojena - sva jo ljubila,
in komaj se je rodila - bi zanjo umrla.
TO JE ČUDEŽ ŽIVLJENJA!

M.Hawkins

(odgovor članu ona78)
Neposredna povezava do sporočila: 13
6.2.2006 8:03:01   
A_A
ma jaz tud kr ošpice dobim, ko katera reče, da se trudita za user posted image  ŽE 3 MESECE !!!
HALO?????????!!!!!!!!!!!!!!!?????????????

vse kar je pod 1 letom se sploh ne bi smelo rečt, da se trudita!

jaz mislim, da se pravi test potrpežljivosti začne šele po 1 letu poskušanja

Sreča in zadovoljstvo sta v nas samih.

(odgovor članu Monika79)
Neposredna povezava do sporočila: 14
9.2.2006 17:59:25   
Skorpija
Pikovje zlato, še dobro, da sem si tale tvoj post ravno za danes prišparala... Veš, eni so spet dobili plačo, midva pa še kar ne... Pa me je malo potrlo, ampak zdajle si mi pa polepšala dan!

Kdor si upa, za trenutek izgubi tla pod nogami. Kdor si ne upa, izgubi življenje!

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 15
9.2.2006 18:24:56   
MarijaPo
Pika, redki so posti, ki me ornk ganejo na tem forumu, no, pri tvojem sem jokala kot dez.
Jaz sem sicer placo dobila ze prvi mesec (ceprav ta prave place nam v sluzbi ornk zamujajo, pa je to 1000x manjsi user posted image  kot, ce je test negativen), tako da si ne predstavljam kako grozno mora biti, ce 6 let cakas. Midva z mozem bova aprila 6 let skupaj, pa se mi zdi, kot da sva skupaj ze 1/2 mojega zivljenja (no, nisem glih stara 12 let :) ).

Iz vsega srca ti drzim pesti, da bi koncno ratalo, pa valda enkrat bo!

user posted image

(odgovor članu Skorpija)
Neposredna povezava do sporočila: 16
10.2.2006 21:02:07   
ZARA

Oh, Pikaseventifor...ti si prov carica, ker po vsem tem času lahko še tako bistro razmišljaš!!! BRAVOOOO!!!!
Aj lav ju user posted image !!

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?